Hjem & fritid »  Variert trening i flotte omgivelser

Variert trening i flotte omgivelser

Det er mange år siden Kristiansand var en doven sørlandsby. Blant annet har glamorøse musikkfestivaler, Kaptein Sabeltann og et flott universitet ført til en kraftig tilflytting. På universitetsområdet ligger Spicheren, regionens aller beste treningssenter. Der er alle – både pensjonister, barnefamilier, studenter og profesjonelle
idrettsutøvere hjertelig velkommen!
Article imageJulebordsesongen er i full gang. Med verdens beste samvittighet velter vi oss i lutefisk, ribbe, pølser og surkål. Og når julen virkelig senker seg topper vi det hele med tunge frokoster og mengder av kaker.
Men, om ikke så altfor mange ukene sitter vi der, stinne av mat og i dårlig form. Januar er selvransakelsens måned. Noen starter på Grete Rode-kurs, andre stumper sigaretten og mange kaster seg på ergometersykkelen med voldsom energi.
Det er slett ikke meningen å være noen festbrems eller å ødelegge gleden ved et deilig måltid. Desember står i kosens tegn.
Men tenk så mye bedre førjulstiden kunne blitt om vi forberedte kroppen vår på alle utskeielsene den snart skal utsettes for.
Start treningen nå! Hvorfor vente til januar?

Fordelene er mange. Fysisk vil vi være bedre rustet til å møte både sene kvelder og fet mat. En annen bonus er at humøret blir bedre, noe vi alle kan trenge under jakten på de rette julepresangene. Tenk bare hvilken prøvelse et overfylt kjøpesenter kan være.

Et unikt tilbud for alle

For de av dere som ikke allerede vet det har Kristiansand ett av Norges flotteste treningssentre. Spicheren holder til på universitetsområdet, og er lett tilgjengelig uansett hvilken side av byen du bor på.

– Vi har tenkt på alle fordelene ved å trene før jul og ønsker å belønne dem som starter nå. Alle som tegner et nytt årsabonnement får trene gratis i hele desember, forteller salgsleder Geir Torstveit.
Spicheren, som eies av SiA, har visjonen «bedre liv og læring på Sørlandet». Dette ser man i praksis på senteret, der studenter trener side om side med andre brukere. Dette er mennesker fra alle yrkesgrupper og i alle aldre.
En av grunnene til at Spicheren favner så mange er et unikt og svært variert tilbud, senteret har for eksempel egen klatrevegg. Nybegynnere kan låne gratis utstyr i resepsjonen under hele kursperioden. Viderekomne har egne opplegg. Veggen er åpen for alle, men for å slippe til på egenhånd må man ha hatt opplæring.
Article image

Moderne utstyr i delikate omgivelser

Et av Spicherens mest populære fasiliteter er svømmebassenget. Dette er laget i rustfritt stål og holder en temperatur på 27 grader. Det er nytt, moderne og innbydende.

Treningsstudioet er stort, og tilbyr det siste av apparater. Er du usikker på hvordan du håndterer dem er ikke hjelpen langt unna. Kyndige veiledere sørger for å gi alle den hjelpen de har behov for. For dem som trives bedre med lagidrett er heller ikke det noe problem. Spicheren har haller som egner seg for de fleste ballspill. For tiden er drop-in fotball og badminton populært.

Ta med barna!

Mange hevder at de gjerne skulle ha trent, men at tiden simpelthen ikke strekker til. Særlig gjelder dette småbarnsforeldre. I en travel hverdag blir ønsket om å komme i bedre form nedprioritert. Denne problemstillingen har Spicheren tatt til etterretning. Derfor tilbyr de skreddersydde opplegg for barnefamilier. I tillegg til tradisjonell barnepass, arrangeres ulike aktiviteter for barn i stor sal. På denne måten blir de små aktivisert mens foreldrene kan styrke formen et annet sted i senteret.
Foruten et godt tilbud er også Spicheren en fryd for sansene, og faktisk bygget for å være et treningsanlegg. Det er stort og åpent, innredet i delikate farger og alt utstyr er topp moderne. Gode ventilasjonsanlegg sørger for frisk luft både i haller og garderober. Spicheren har dessuten både sauna og boblebad.
Et vennlig personale med lang og bred erfaring sørger for at medlemmene er i gode hender. Alle får hjelp til å lage et individuelt tilpasset treningsopplegg. Flere personlige trenere står til brukernes disposisjon.
Article image

Mot OL 2012

Også profesjonelle idrettsutøvere har trykket Spicheren til sitt bryst. En av dem er Ida Marcussen, Norges fremste talent i syvkamp. Hun debuterte i OL-sammenheng i sommer, da hun representerte Norge i Beijing.
Den langbente jenta ligger ikke på latsiden. Nå sikter hun mot OL-gull i London 2012.
– Det er et krevende mål. Men slik må det også være. Dessuten trives jeg med litt utfordringer, forteller Marcussen.
I motsetning til de fleste andre profesjonelle idrettsutøvere har Ida Marcussen fremdeles base i Kristiansand.
– Takket være Spicheren kan jeg fremdeles bo på Sørlandet. For meg fungerer dette optimalt. Jeg benytter meg av både haller, apparater og svømmebasseng. Senteret ligger dessuten like ved skogen, så mulighetene for terrengtrening er også tilstede. I tillegg er jeg også imponert over hvilken lyst og vilje det finnes til å forbedre tilbudet ytterligere. Spicheren er rett og slett perfekt, avslutter Ida Marcussen.

Tekst: Siri Gerrard  Foto: Jon Anders Skau