Mat & drikke »  Utested med håndverkersjel

Utested med håndverkersjel

Det startet med en drøm om å åpne pub. Etter å ha totalrenovert hjertet i Håndverkerforeningens gamle lokaler, kunne Sissel og Bjørn Albert, Laurits Hvidevoll og Lars Ove Tesdal åpne Kristiansands største utested.
I det samme man har lukket døren bak seg på Haandverkeren får man følelsen av å ha trådt inn i en annen tid. Kanskje det er fordi det er midt på dagen og lokalene er tomme for folk at man kan merke den gamle håndverkersjelen som sitter så godt i veggene!

Det hele startet med at fire gode venner hadde lyst til å starte pub.
– Vi mente at Kristiansand trengte et nytt utested, særlig etter at puben Paddys ble lagt ned. Det virket som om mange sluttet å gå ut etter det, sier daglig leder Sissel Albert.

Kristiansands største utested

Siden de åpnet dørene for utelivet i Kristiansand i desember, har det vært hektiske dager med fulle hus hver eneste helg.

– Det har gått over all forventning, sier de stolte innehaverne som har flere planer for det nye utestedet.

Haandverkeren er ifølge innehaverne sannsynligvis Kristiansands største utested med plass til godt over 400 gjester. Hit kan man komme og slappe av med en kaffe og avisen eller møte venner over en øl. Mange kommer etter jobb for å ta en fredagspils med kolleger. I helgene er det full fart. Da er Haandverkeren fylt av festglade gjester i alderen 25 til 60 år. Stilen er uformell og avslappet. Det er ingen slipstvang her hos oss, sier Sissel.

Ellers i ukedagene finner du en god pub stemning med dart spill og plass for den gode samtalen.

Da vennene fikk leie de gamle lokalene til Kristiansand Håndverkerforening startet de med å totalrenovere deler av lokalene. Gammel himling ble fjernet og frem kom de gamle takene. Spesialdesignet bardisk på 15 meter ble bygget av de lokale håndverkere Brødrene Elefsen og plassert langs de innerste veggene i hjertet av utestedet.

Fant vegg fra 1800-tallet

– Da vi pusset ned veggene i puben, kom den gamle murveggen fra 1800-tallet til syne. Vi syntes den passet perfekt i miljøet og valgte å beholde murveggen slik den opprinnelig var, forteller Bjørn.

Puben framstår som intim samtidig som den er romslig med god takhøyde. Interiøret er gjennomført med vakre, små detaljer og koselige høye enkeltbord midt i rommet, samt lave bord og stoler på et forhøyet platå.

Den lokale kunstneren Alf Solbakken har laget bildemontasjer satt sammen med bilder fra det nye og gamle Kristiansand, som man kan beundre i inngangspartiet.

Spesialrom og konsertsal

Men Haandverkeren har mer å by på. Tidligere ble rommene fra 1800-tallet brukt til selskapslokaler. Haandverkeren har beholdt mye av interøret som minner om fordums tid. Hvert rom har sitt eget navn: «Kabinettet» med rokokkomøbler er som skapt for å nyte et glass champagne, mens «Biblioteket» med stor peis og komfortable møbler er for avslapping, kos og hygge. I tillegg finnes rommene «Wergelandstua», «Storsalen» og «Småsalen». Alle kan leies til private selskap og fester dersom man ønsker det.

Innehaverne har planer om å lage eget fotballrom med storskjerm og en egen konsertsal hvor lokale band kan opptre og lage ekte konsertstemning.

Egen takterrasse er under bygging og allerede før påske blir det uteservering på taket. Til sommeren vil det også bli uteservering langs fasaden av bygget.

«Grisefest» og jaktaften

Vi tilbyr også temafester, som for eksempel «Grisefest» med bla spareribs på menyen.

– Og plastforkler til alle gjestene, legger Sissel smilende til.
Andre aktuelle tema er fisketur og jaktaften. Da er det selvfølgelig fisk og vilt som står på menyen. Er det større selskap kan selvfølgelig menyen avtales etter egne ønsker.

Haandverkerens kjøkken åpner klokken 15. 00. Her får du småretter som bla. ekte Fish and Chips, flere typer Hamburger, en nydelig irskinspirert kjøttsuppe, Nachos, Biff Bearnaise osv… med andre ord god og solid pubmeny. I tillegg kan du nyte diverse småsnacks som kyllingvinger etc.

Haandverkeren har mye å by på og legger vekt på å ha fornøyde gjester. Dette er utestedet for deg som setter pris på et hyggelig miljø med sjel og en trivelig betjening. Ha en riktig hyggelig aften!

Åpningstider

Hanndverkeren holder åpent alle dager fra kl. 15.00 – 02.00, unntatt lørdag hvor dørene åpnes fra kl. 13.00.

Tekst: Berith Eva Lamøy
Foto: Jon Anders Skau