Hjem » Oslo »  Urmakeren på Vinderen

Urmakeren på Vinderen

Hos Vinderen Ur finner du et bredt utvalg ur fra en rekke kjente merker. Her er det alt fra de mest eksklusive urene til julegaven til familiens yngste som skal ha sitt første armbåndsur. Med andre ord noe for enhver anledning og lommebok!

Enten du er på jakt etter julegaven som vil glede mottakeren i mange år eller klokken som vil tilføre julebordsantrekket det lille ekstra så bør du ta turen innom Vinderen Ur. Her finner du et bredt utvalg ur fra en rekke internasjonalt anerkjente merker som Sjöö Sandström, Von Doren, Victorinox, Certina, Mondaine, Ebel, Jacob Jensen og flere andre. 
Etter å ha holdt til midt i hjertet av Vinderen i over 20 år er Vinderen Ur et kjent navn både blant lokalbefolkningen og klokkeinteresserte fra resten av byen. 
– I desember er det 21 år siden jeg startet opp her og vi har holdt til i de samme lokalene hele tiden. Jeg er tredje generasjons urmaker, så til sammen har familien vært i bransjen i over 100 år, sier urmaker Peter Langerud Andreassen med et smil. 
– Vinderen er jo som en liten by i byen og jeg trives veldig godt her. Det er både litt utenfor sentrum og kjøpesentrenes jag og mas, samtidig som det er nærme nok for kundene. Jeg prøver å ha et fullt spekter i utvalget, fra rimelige barneur og vekkerur til de mest eksklusive merkene. Det er også viktig med en balanse mellom de vanlige merkene og de mer unike. 
Hos Vinderen Ur får du selvfølgelig også utført alt innen reparasjoner og vedlikehold. Det er dessuten stadig flere over hele landet som får øynene opp for det brede utvalget hos Vinderen Ur. Dette medfører mange henvendelser og akkurat nå holder de derfor på å utvikle ny nettside og ikke minst ny nettbutikk. 
– Man må prøve å følge med i den digitale verden og vi håper å ha nettbutikken klar til jul.

Von Doren: Hos Vinderen Ur finner du de populære klokkene fra Von Doren som er noe så sjeldent som et norsk klokkemerke.

Svensk og norsk design

Et av de mest populære merkene hos Vinderen Ur er uten tvil det svenske kvalitetsmerket Sjöö Sandström som feirer 25 års jubileum i år. 
– Dette er et merke som mange er veldig glade i og det er et hovedmerke i omsetningen her. Jeg har jobbet med merket i 20 år og har vært med på å bygge det opp i Norge. I dag er det to forretninger til i Oslo som fører det og det er absolutt et merke i vekst. Urene fra Sjöö Sandström har en klassisk og sporty skandinavisk stil og det svenske designet treffer godt den norske kundegruppen. Alle deres ur blir laget med sveitsiske kvalitetsurverk og settes sammen for hånd i Stockholm.
I forretningen på Vinderen finner du også de populære klokkene fra Von Doren som er noe så sjeldent som et norsk klokkemerke. Gründeren bak merket kommer fra Ålesund og i designet er det hentet inspirasjon fra den særegne Jugendstilen som preger byens arkitektur. Alle klokkene fra Von Doren har sveitsiske urverk av høy kvalitet. Dette er elegante og tidløse klokker som passer til de fleste anledninger og de har blitt veldig godt mottatt av kundene hos Vinderen Ur.

Voksende interesse for klokker

De siste årene har det vært en voksende interesse for klokker blant både kvinner og menn. 
– Klokkeinteressen har gått helt i taket de siste årene innen alle segmenter, men særlig har mellomsegmentet med merker som Victorinox og Certina vokst veldig de siste årene. Dette er mye takket være at unge mennesker har begynt å bruke klokker igjen. De starter ofte med motemerkene, men så får de lyst på noe mer «klokkete» etter hvert. Vi ser også at folk som ikke har brukt klokke på mange år kjøper seg en såkalt smartklokke. Så finner de ut at den verken er spesielt smart eller pen å se på og får heller lyst til å kjøpe seg noe annet å ha på armen. Vekkerklokker har også fått en renessanse de siste årene. Stadig flere oppdager at de sover bedre når de ikke har mobilen liggende på nattbordet og velger isteden en tradisjonell vekkerklokke. Det er alltid greit med ting som gjør bare én ting og gjør den bra, slik som en god vekkerklokke. 
Både vekkerklokker og armbåndsur er populære julegaver. I tillegg er det mange som ønsker seg en pen klokke til dressen eller selskapsantrekket til julens selskapeligheter. 
– Hvis man bare skal ha en penklokke så anbefaler jeg at man ikke kjøper den med oransje urskive, men heller går for et klassisk og tidløst design som for eksempel fra Von Doren eller svenske Corniche. Dette er elegante klokker som man kan ha til ulike anledninger i mange år. Elegante klokker er stort i trendbildet for tiden, det samme er retroklokker. Mange av de gamle fabrikkene kommer nå med nye versjoner av modeller fra 60-tallet. Retroklokkene fra Certina har det for eksempel gått mye av. I tillegg er også de sporty, robuste og veldig kraftige klokkene svært trendy. Den ekstremt populære Victorinox I.N.O.X er et godt eksempel på denne trenden. Dette er kanskje det mest robuste uret som er laget i nyere tid, avslutter Peter og ønsker alle velkommen til Vinderen Ur for en hyggelig klokkesamtale!

FAKTA: Vinderen Ur

• Adresse: Holmenveien 1, 0374 Oslo
• Tlf: 22 14 90 88
• Web: www.vinderenur.no
• Facebook: www.facebook.com/vinderenur

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Produsentene
 

Følg IN magasinet på Facebook