Hjem » Oslo »  Unike steinsmykker

Unike steinsmykker

Smykkehuset på Røasenteret er stedet for deg som er på jakt etter naturlige og ekte smykker, som er så unike at du sjelden vil møte på noen med de samme smykkene.

I den ett år gamle smykkebutikken på Røa senteret sitter Frid Yaqobi og lager steinsmykker. Han er daglig leder, og forteller at han alltid har vært interessert i smykker.
– Det er flott at jeg kan leve av interessen min, sier Farid, og forteller at han selger smykker av alle slags slag med forskjellige typer stein, sjal, belter og vesker, alt med originale design.
 

– Det tar lang tid å lage smykker, og vi er den eneste butikken i Norge, forklarer han. Han har noen håndlagere i Afghanistan som lager og sender smykker til han.
– Siden vi får varene våre direkte fra produsentene har vi lave priser, og påpeker at han ikke har noen produsenter i Norge. Farid legger også til at han lager en god del av smykkene egenhendig. Han har også skapt egen design, som han i Afghanistan og Pakistan solgte til smykkebutikker og gullsmeder.
 

– Kunden kan også komme med eget design til oss, og så lager vi smykkene for de, sier Farid, før han også forteller at de reparerer både smykker og klokker. – Designere og smykkebutikker i Norge kan også ta kontakt med meg for å billige grossistpriser på smykkesteiner og annet smykketilbehør, meddeler han.
– Jeg selger smykker med bl.a. lapisstener, afghanske jadesteiner, turkiser, amatyst- og blåstein fra Brasil, rav fra Russland og en del vesker, smykker og sjal fra India. Smykkebutikken er en internasjonal butikk.
– Det mest populære smykket er et lapissmykke, som selges til kun 450 kr, og den prisen finner du ikke andre steder i Europa, forteller Farid. -Jeg reklamerer ikke stort for butikken, men dette er ingen kjedelig butikk, og siden det er unike og annerledes smykker her, har jeg mange kunder som anbefaler butikken videre for sine venner og bekjente.

Tekst: Trine Halvorsen-Kvalnes