Hjem » Stavanger »  Tradisjonsrik gullsmed med ny butikk på Herbarium

Tradisjonsrik gullsmed med ny butikk på Herbarium

Det har vært et spennende år for Gullkilden. Ikke bare flyttet den tradisjonsrike gullsmedforretningen inn i nye lokaler i Hillevåg etter 30 år på Kilden Kjøpesenter, nå har de også åpnet en splitter ny butikk i Herbarium. Her finner du både de tradisjonelle gullsmedartiklene, i tillegg til en rekke spennende og trendy merker. Det er med andre ord vel verdt å ta turen innom!

Gullkilden er ikke helt som alle andre gullsmedforretninger. Familiebedriften er nemlig en frittstående gullsmedforretning. Dermed står de selv fritt til å velge hvilke varer de fører noe som gir et spennende og unikt vareutvalg. Enten du er på utkikk etter et nytt smykke til deg selv eller en personlig gave som mottakeren garantert vil sette pris på skal det godt gjøres ikke å finne det her.
Etter å ha holdt til på Kilden Kjøpesenter i over 30 år flyttet Gullkilden inn i nye lokaler tidligere i år. Ferden gikk rett over veien fra kjøpesenteret til Gartnerveien 29. I tillegg kunne de i slutten av oktober ønske både gamle og nye kunder velkommen til åpning av den splitter nye butikken i Herbarium. 
– Vi er en familiebedrift og det er jeg og min bror som driver butikken her i Herbarium, mens våre foreldre driver den i Hillevåg, forteller Lene Falnes Wedøe. 
Herbarium har gjennomgått en storstilt renovering og fremstår nå som et innbydende og moderne senter midt i Stavanger sentrum. 
– Det har blitt et veldig fint senter med en interessant butikkmiks. Selve bygget er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta og har blitt utrolig flott. Det er spennende å åpne en helt ny butikk. Så langt har vi fått en bra mottakelse og vi gleder oss til fortsettelsen.

Spennende merker

Gullkilden kan friste med et stort utvalg i smykker fra anerkjente merker, som Gulldia, Edblad, Chros og Coeur de Lion. 
– Butikken i Hillevåg har nok et litt mer tradisjonelt utvalg. Her på Herbarium har vi i tillegg til de mer tradisjonelle gullsmedvarene som barneprodukter, dåpsgaver og bunadssølv valgt å satse på en del unge merker. Blant annet har vi Izabel Camille som er et dansk merke med en rekke flotte ting. Franske Les Georgettes har dessuten blitt populært, særlig deres konsept med armringer hvor man selv kan skifte farger ved hjelp av små plater. Fra dette merket har vi også kjekke vesker i skinn.
Det er ikke alltid like enkelt å finne et godt utvalg smykker til herrer her i Norge. Det ønsker Gullkilden å gjøre noe med og i butikken på Herbarium finner du derfor et flott utvalg tøffe smykker til herrer, blant annet fra det svenske merket Arock. Arock er herremerket til designerne som står bak damemerket Astrid & Agnes. Dette er smykker i rustfritt stål som er skikkelig kule. 
– Norske menn pynter seg ikke så veldig mye, særlig ikke i forhold til menn nedover i Europa. Men vi ser at i det siste har også de norske mennene våknet litt. Vi har derfor valgt å satse litt på smykker til herrer også. Så langt er det mansjettknapper og armbånd som er bestselgerne, gjerne med enkle graveringer som monogram, sier Lene med et smil.

Personlige smykker med graveringer

Ønsker du å gjøre julegaven i år litt ekstra personlig er et smykke med gravering en sikker vinner. I verkstedet i butikken i Hillevåg utfører Gullkilden både reparasjoner og graveringer. Både Lene og faren er nemlig utdannet gullsmeder og Lene er også gemmolog. 
– Folk er opptatt av det personlige og ønsker gjerne at smykkene deres skal ha en historie eller en gravering.
Også innen smykker endrer trendene seg. De siste årene har gult gull virkelig fått en renessanse og er noe av det mest trendy akkurat nå. 
– Medaljonger er dessuten veldig i vinden og det skal gjerne være mange kjeder. De gamle kjedetypene er også tilbake og ønsker man å følge trendene kan man gjerne gå på jakt i bestemors smykkeskrin.
Planlegger du å fri til din utkårede så har Gullkilden et bredt utvalg vakre forlovelses- og gifteringer. 
– Det har blitt mer og mer vanlig å fri på den amerikanske måten med en diamantring. Heldigvis trenger ikke ringen å koste tre månedslønner som er tradisjon i USA, men mange ser på forlovelsesringen som en investering. Siden det er en ring man skal bruke hver dag resten av livet så er det aller viktigste at man er fornøyd. Vi har et bra utvalg med ringer i ulike størrelser, både enstensringer og med flere diamanter. De fleste velger klassiske ringer som aldri vil gå av moten, men ønsker man noe mer spesielt så er vi gjerne behjelpelige med å skaffe det!

FAKTA: Gullkilden

• Avdeling Hillevåg: Gartnerveien 29, 4016 Stavanger
- Tlf Hillevåg: 51 82 11 20
- Facebook: facebook.com/gullkilden
- Instagram: @gullkilden
• Avdeling Herbarium: Lars Hertervigs gate 6, 4005 Stavanger
- Tlf: Herbarium 51 82 11 22
- Facebook: facebook.com/gullkildenherbarium
- Instagram: @gullkilden_herbarium
• Webside: gullkilden.no

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Gullkilden