IN Narvik jul 09

Page 23

• ANNONSE •

De etterlatte må selv bære sorgen, men vi kan gjennom vår erfaring tilrettelegge for en god og verdig avskjed. Enkelte kan fremstå likegyldige til de valgene som skal tas og vil overlate til oss i byrået å bestemme. Gjennom samtale er vår oppgave å gjøre den pårørende i stand til å ta et valg. Vi har mange erfaringer som viser at når de etterlatte selv bestemmer gir det en god følelse i ettertid. Vi er der for å orientere i trygge rammer, vi svarer på spørsmål og veileder så godt vi kan, forteller Kjell-Oddvar videre. – Vi er selvsagt taushetsbelagte og har en grunnleggende respekt for alle livssyn og trosretninger.

masjonsbrosjyrer om virksomheten finnes på byens sykehjem, sykehus og selvfølgelig også i byråets lokaler i Dronningensgate.

Fremtiden Det å drive begravelsesbyrå har utviklet seg til en profesjon hvor bransjeforeningen

Ny teknologi Byrået har gjort en total renovering av lokalene. De er skreddersydd for virksomheten. Arkitekt Turid leiros har lykkes med å skape en atmosfære som er varm og innbydende på den som kommer hit. Her er et flott samtalerom, i tillegg til en stor utstilling av gravsteiner. Det skjer mye nytt innenfor teknologi som også vår bransje kan dra nytte av, forteller kompanjong Storsveen. Vi har bestilt storskjerm til konferanserommet, hvor vi kan vise pårørende bilder av blant annet blomster, kister og gravmonumenter. Vi kan også sammen med familien skreddersy programhefte til seremonien. I noen tilfeller er det mange nære etterlatte og da har vi god plass til alle. Markussen Begravelsesbyrå har også en nyutviklet og moderne nettside. For mer info se www.markussen.as . Infor-

stiller strenge krav. En egen autorisasjon er også under utarbeidelse, i samråd med myndighetene. Det vil stilles krav som utdannelse og nødvendig praksis. Det synes Pål-Inge og Kjell Oddvar er bra for bransjen. Byrået har siden starten kunnet tilby gravmonumentet og er veldig opptatt av å gi veiledning og god service. Vi synes det er viktig å tilby produkter som tåler vårt klima, en gravstein skal jo stå ute i mange tiår. Det har og er dessverre i salg steinsorter som ikke egner seg til gravstein. For eksempel er Fauskemarmor en av de steinsortene som mister poleringen og skriften etter 8-10 år, sier Markussen. - Vi råder alltid våre kunder til å handle gravsteiner som er laget av nordiske steinsorter, og da helst av granitt. Handler du fra norske fagfolk får du en garanti for at du får et gravminne som kan stå ute i mange tiår. Nytt av året er at kundene nå gjennom www.

eidestein.no kan se monumentet ferdig med rett farge, navn, lykt osv – før steinen produseres. - Som en flott tilleggstjeneste har vi hele sommeren (fra juni til sept) landets beste steinhogger, Per Gunnar Silseth, som jobber med å hugge nye navn, slipe og polere steiner, monterer lykter med mer. Per Gunnar gjør en fantastisk jobb for våre kunder, forteller KjellOddvar. De fleste velger fortsatt tradisjonelle kister som hvit eller eik, men som ellers i samfunnet kommet det stadig ønsker om ting som er spesielle. Kistefabrikken har derfor laget både blå, sorte og røde kister, og dette er noe som byrået har valgt å ha som tilbud til sine kunder.

Fakta Markussen Begravelsesbyrå ble etablert av Åse og Oddvar Markussen i 1986 som en del av Beisfjord Gartneri. Byrået ble overtatt av Kjell-Oddvar Markussen i 1991. Byrået er medlem i BFN - Begravelsesbyråenes Forum Norge og Byråalliansen. Markussen Begravelsesbyrå har lang erfaring i å møte mennesker i sorg. Byrået ønsker å fremstå som et trygt, tillitsfullt og seriøst byrå med lang erfaring, faglig tyngde og lokal kjennskap. Byrået gjør sitt ytterste for å komme pårørende i møte, i den situasjonen de står i og kan ta hånd om alle praktiske sider ved gravferden. Velger du Markussen Begravelsesbyrå kan du være trygg på at verdigheten er bevart.

www.markussen.as Nº4 2009

23


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.