Hjem & fritid »  Tøffe Skoda-nyheter

Tøffe Skoda-nyheter

To splitter nye modeller – Skoda Yeti og Skoda Fabia Scout. Begge blir å finne på bilmessen i Genève. Her kan du også lære mer om hvordan Skodas designere arbeider når de utarbeider fremtidens interiør- og eksteriørløsninger.
Škoda Fabia Scout 2009Skoda lover en rekke nyheter i forbindelse med årets bilmesse i Genève. Blant annet vil to helt nye modeller dukke opp – Skoda Yeti og Skoda Fabia Scout. Skoda vil også gi de besøkende mulighet til å studere de såkalte EMO-konseptene nærmere, studier som viser hvordan designerne tenker når det gjelder eksteriør og interiør for tiden.

I klassen for kompakte SUVer dukker nykommeren Skoda Yeti opp. Nye Skoda Yeti demonstrerer til fulle hvordan gode kjøreegenskaper kan kombineres med fremkommelighet, uansett hvor ferden går. Bilen som presenteres på messen er større enn studiemodellen, men fremdeles like trendy og med det samme karakteristiske og tøffe utseendet. Nye Skoda Yeti vil bli levert med et bredt motorprogram med bensin- og dieselmotorer fra 105 Hk til 170 Hk, både med og uten firehjulstrekk.

Škoda Yeti, 2009Til tross for kompakte dimensjoner, har Skoda Yeti akselavstand på høyde med større SUV-konkurrenter. Plassen er meget godt utnyttet, både i høyde- og lengderetningen. I baksetet og bagasjerommet har man full fleksibilitet takket være Skodas VarioFlex seteløsning. Nye Skoda Yeti blir også levert med mye standardutstyr når den kommer til Norge, i tillegg til en rekke gunstige utstyrspakker som vil bli tilgjengelig fra lansering. Bilen fås også med et stort utvalg komfortutstyr, blant annet parkeringsassistent, DVD/navigasjon, Bluetooth og parkeringsvarmer.
Den andre nykommeren som presenteres er Skoda Fabia Scout. Her viser Skoda hvordan den praktiske småbilen Fabia har blitt innlemmet i den tøffe Scout-familien gjennom et tøffere og mer robust utseende. Nye designelementer betyr imidlertid mer enn bare et tøffere utseende – de sørger også for bedre beskyttelse. Takrails i sølv og Arktos lettmetallfelger blir å finne blant standardutstyret. Interiøret får eget setetrekk, mens pedalene blir produsert i børstet stål med gummibaserte antiskli-elementer. Tåkelys og ekstra mørke ruter bak blir også standard. Prisene i Norge vil starte på rundt kr 215.000,-.
Gjennom Skodas EMO-konsepter gis de besøkende en verdifull innsikt i arbeidet med utforming av interiør og eksteriør, i tillegg til å demonstrere potensialet og mulighetene Skodas designere står overfor i utformingen av fremtidens biler.