Hjem » Oslo »  Tips til sommeraktiviteter i Oslo

Tips til sommeraktiviteter i Oslo

Oslo kan være en spennende by uavhengig av lommeboken din. Dette er en liten guide til hva man kan finne på i Oslo tilpasset din lommebok.

For deg med slunken lommebok

1. Billig mat hos Freddy Fuego Burrito Bar: Nylagde burritos med ferskt fyll som du velger selv - på Freddy Fuego er det ingenting som fryses eller stekes. Restauranten ligger nær hjørnet av Torggata og Hausmanns gate mellom sentrum og Grünerløkka. Maten kan nytes i restaurantens enkle lokaler eller som takeaway. 
2. Ta med kamera og gå på fotosafari. Gi deg selv minst 5 konkrete oppgaver før du går ut døren. Tips til oppgaver: grønn, glad, kaffe, lys og speil. 
3. Se hva som du har i kjøleskapet og bruk keativiteten til å lage en spennende piknikkurv. Deretter tar du turen til en av byens mange grønne lunger, eller hopp på t-banen til Oslomarka.
4. Om sommeren finner du masse fine badesteder i og rundt Oslo. Foretrekker du ferskvann finnes det mange tjern i Oslomarka
5. Det er mye moro å se på lørdags eller søndagsmarked. Lørdager på Vestkanttorget og søndager på Grünerløkka på Blå eller Birkelunden.

For deg med velfylt lommebok

1. Inviter venner på lunsj på Litteraturhuset. Er dere heldige er det kanskje en spennende debatt denne dagen eller andre happenings som er verdt å få med seg.
2. Båttur i Oslofjorden: Guidede turer og tematurer med båt og buss i Oslo, hele året. Båtturene har avgang fra Rådhusbrygge 3, hvor man også kan kjøpe billetter. Billetter selges også på Oslo Visitor Centre, og enkelte turer kan i tillegg kjøpes på visitoslo.com og ticketmaster.no.
3. Du kan oppleve Well Summer Lounge hver lørdag fra 17. juni til 12. august. Smak av bobler ved utebassenget. Egen poolbar. Uteservering med deilige retter fra grillen. 80 solsenger. Med 30 grader i vannet. Vanlig inngangsbillett 495,-.
4. Boblelunsj på Champagneria på Frogner eller i Mathallen på Grünerløkka.
5. Shopping Oslos nye luksusgate, Nedre Slottsgate!

For deg med barn

1. NRK opplevelsessenter har moro for store og små!
2. Norsk Teknisk Museum for de nysgjerrige.
3. Vigelandsparken og se på alle figurene. En matbit i sekken er heller ikke feil.
4. Reptilparken: Oslo Reptilpark er en norsk dyrepark, og Norges eneste reptilpark. Den ligger i St. Olavs gate 2 i bydel St. Hanshaugen.
5. Tøyenbadet: Norges best besøkte svømmehall har to helårsåpne innendørsbasseng, to sommeråpne utendørsbasseng, stupetårn og vannsklie.

For den voksne og mer lekne

1. Bowling: Det er utallige muligheter i Oslo.
2. Paintball: Vekker konkurranseinstinktet ditt
3. Tusenfryd: Ta turen til Tusenfryd, som byr på morro for store og små.
4. Squash: Leie en bane på en av byens senter. Myrens Sportssenter har f.eks. squash senter med 8 topp internasjonale ASB squash baner.
5. Ta med penn og papir og tegne det du ser. Passer godt hvor som helst. Når som helst.

Følg IN magasinet på Facebook