Hjem » Oslo »  Ta den ring

Ta den ring

Du har funnet drømmedama. Tiden er inne for å fri, og du ønsker deg et svar på to bokstaver. Så hvordan gjøre frieriet til en minnerik opplevelse? Tips 1: Finn en smashing ring. Tips 2: Fri med en kreativ vri.

Nordmenn adopterer gjerne tradisjoner fra USA, og den amerikanske måten å fri på har også nådd Norge; Stadig flere norske menn går ned på kne og frir med en diamantring. Tidligere var det vanlig å fri med en blomsterbukett, og når svaret var i boks gikk paret til gullsmeden for å plukke ut forlovelsesringer sammen.

Gjennomtenkt valg

Frieren må derfor selv vurdere hva han mener vil falle i smak hos sin utkårede. Ringen skal selvsagt være lekker, men den bør også være av god kvalitet, tåle slitasje og vare lenge. Slitasjen er ofte betinget av antall stener som er fattet i ringen. Er det mange, blir ringen fort skjørere, grunnet flere «klør». Da bør ringen sjekkes og vedlikeholdes oftere.

Kvalitetstegn

Når man først skal gi bort en diamantring, er det viktig at stenen har god slipekvalitet, slik at den fungerer som tiltenkt i forhold til lysbrytning. Poenget er jo at diamanten skal stråle i alle regnbuens farger, og det skjer når diamanten har god slip, farge og klarhet. Gullsmed Heyerdahl har kunnskap om diamanter, og vet hvilke internasjonale sertifikater man kan stole på. Det mest kjente og velrennomerte er i dag GIA (Gemmological Institute of America). 

Diamonds are forever

– Frierringen skal forhåpentligvis bæres hver dag resten av livet, og går gjerne også i arv. Tidløshet og klassisk design er ofte det som lønner seg. Det finnes mange spennende muligheter, men det mest vanlige er en klassisk enstens diamantring, sier Thomas Heyerdahl hos Gullsmed Heyerdahl Paleet. 
Med over 50 års erfaring, har Heyerdahl til hensikt å være den beste butikken for frier- og gifteringer i Norge; 
– Vi satser på å ha litt andre og unike ting, ikke bare det alle andre har, og vi har også mange norske designere representert.

Kreativ design

Det er rom for kreativitet hos Heyerdahl. Kunden kan sammen med gullsmeden designe en personlig ring og få den tilvirket på verkstedet. Tre ganger i året arrangeres også giftering-workshop på verkstedet. Her kan maks tre par, under profesjonell veiledning, lage sine egne gifteringer i løpet av en helg med kyndig veiledning av Heyerdahls gullsmeder. 
– Det finnes jo ikke noe mer romantisk enn å gi noen en ring du har laget selv, smiler Thomas.

Den beste opplevelsen

Heyerdahl ønsker å tilby alle muligheter, enten man kjøper ferdige ringer rett fra brettet eller ønsker spesialdesign. Hvitt gull, gult gull, rosé gull, eller kanskje økologisk gull? Matt eller blank overflate? Med eller uten diamant? Heyerdahl er behjelpelige med å finne flotte ringer til folk med gifteplaner, uansett budsjett. Den beste opplevelsen vil kunden få om de bestiller time. Da setter Heyerdahl av god tid til å sparre med kunden for å gi de beste rådene – enten det er snakk om kjøp av en frierring, eller man ønsker å komme som par for å se på gifteringer.

Heyerdahls 5 frier-tips – til inspirasjon:

1. Fri i en botanisk hage når alt er i full blomst.
2. Møt henne til en drink på en fin hotellbar. Når det er på tide å dra, kan du nevne at du allerede har bestilt et rom for natten. Når du åpner opp døra til hotellrommet, venter roser, lys og champagne – alt klart for et perfekt overraskelsesfrieri! 
3. Spill brettspill-klassikeren «Jakten på den forsvunne diamant», og sørg for at din utkårede vinner en ordentlig diamant(ring)! 
4. Dra på stranden, bygg et sandslott (i trygg avstand til vannet), og plasser diamantringen på det høyeste tårnet. Så ber du henne komme for å beundre verket ditt! 
5. Ta på henne blindfold, og legg den lille esken med ringen foran henne så hun kan kjenne på den, og åpne den. Når hun skjønner hva det er, frir du!
Skulle man likevel ikke lykkes med frieriet, trenger man ikke å fortvile. Heyerdahl har «JA-garanti» på alle sine frierringer – og får frieren nei til svar, får han pengene tilbake. Erfaringen tilsier at det stort sett går strålende; 
– Som oftest får man ja, sier Thomas. 
– Det er gjerne sånn at kjæresten har gått og ventet på ditt frieri – lenge.

FAKTA: Heyerdahl

Butikker: Paleet, CC-Vest og heyerdahl.no
Telefon: 22 55 25 25
E-post: post@heyerdahl.no
Webside: www.heyerdahl.no
Facebook: www.facebook.com/heyerdahl.gullsmed
Instagram: www.instagram.com/heyerdahl_gullsmed

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Heyerdahl