Hjem » Oslo »  Strandliv i Oslo

Strandliv i Oslo

Det er ikke ordentlig sommer uten bading og strandliv, og hovedstaden er omgitt av gode badeplasser enten du foretrekker å bade i fersk- eller saltvann.

En av de mest populære strendene er utvilsomt Huk på Bygdøy med sin flotte sandstrand, svaberg og gresslette. Med buss 30 som har hyppige avganger fra sentrum er det lett å komme seg hit. På Bygdøy ligger også Paradisbukta som er en populær og barnevennlig sandstrand. Til strendene i Oslo Sør går det egen «badebuss» om sommeren, linje 87 fra Jernbanetorget tar deg med til Ingierstrand og de andre strendene langs Mosseveien.

Oslomarka kan også by på mange deilige badeplasser, blant annet Sognsvann og Badedammen Grorud. Både Lillomarka og Østmarka har en rekke vann som er populære å bade i, blant annet Lutvann, som kan friste med uvanlig klart vann og en barnevennlig strand med sandbunn omkranset av deilige gressbakker og svaberg. Har man lyst på litt ekstra moro i vannet, er det mulig å leie utstyr til windsurfing, sykkelbåter og seiljoller ved Bogstadvannet. Lar sommerværet vente på seg finnes det også mange flotte innendørs badeanlegg som Tøyenbadet, Sogn, Bøler og Linderud.

Tekst: Asle Kvinnesland | Foto: Mauro Paillex