Hjem » Trondheim »  Strammere hud med laser

Strammere hud med laser

Det å snu klokken et par år tilbake er et ønske for mange. Med ClearLift ansiktsløft og halsløft hos TheSkinClinic kan du få en skånsom reise tilbake i tiden.

Den populære laser behandlingen ClearLift ansiktsløft og halsløft er en effektfull og skånsom behandling uten nedetid, slik at man kan gå rett på jobb etterpå. Behandlingen har lav risiko og er en mulighet for de som ønsker å ha en hudfornyelse og litt oppstramming, men som ikke vil ha en heftig behandling som kirurgi eller laser resurfacing. ClearLift laser behandling skaper en slags skade, men i motsetning til laser resurfacing, hvor skaden lages i det ytterste hudlaget, blir skadene ved Clearlift laseren laget ca. tre millimeter lengre ned. Dette gjør at huden forblir intakt.
– Det man gjør er at huden øker produksjon av kollagen. Kollagen produseres det mindre av når vi eldres og som gjør at vi får litt slapp hud. Denne behandlingen øker kroppens egen kollagen produksjon slik at man i løpet av tre til seks måneder ser en effekt av behandlingen, sier ansvarlig lege og kirurg, Esther Kuhry. 
TheSkinClinic har fokus på kosmetiske behandlinger som er skånsomme og ikke med for høy risiko. ClearLift laser er svært populær, spesielt i USA, men også her i Norge. Det er flere klinikker i Oslo som har behandlingen, men TheSkinClinic er den eneste i Trondheim som tilbyr denne behandlingen.

Naturlig

En ClearLift behandling må gjentas tre til seks ganger med tre til fire ukers mellomrom. 
– Den effekten vi ser er da at folk får finere glød, mindre pigmentflekker og en liten oppstramming, sier Kuhry. 
En slik behandling egner seg mest for personer som ikke har alt for mye fett og kollagen tap. Om man har veldig mye slapp hud kan dette indikere at det beste vil være kirurgi 
– Det som ofte skjer er at folk kommer inn til en gratis konsultasjon. Da får de vite om de er en god kandidat eller det kan være at vi sier at det er best de bruker pengene på en kirurgisk ansiktsløft eller halsløft, om de ønsker det, forteller Kuhry. 
Den oppstrammende laserbehandlingen varer i to år før det trengs vedlikehold, som da må da gjøres en til to ganger i året. De fleste som ønsker denne type behandling er mellom 30-60 år gamle, eller som kunne hatt kirurgi, men som ikke ønsker en operasjon. Mange som kommer for denne behandlingen leter også etter noe som er naturlig. 
– Her tilfører eller fjerner man ingenting, så det kan jo aldri bli unaturlig, man bare snur klokken litt tilbake i tid på en måte, sier Kuhry med et smil.

God følelse

Selve laserbehandlingen gjøre ikke vondt, men gir mer en varm og kanskje litt prikkende følelse. 
– Noen synes det kjennes ut som en spabehandling, at det er deilig og det er noen som sover. Det er helt sant, det er ingen som tror det før de har vært på behandling, ler Kuhry. 
Etter at laseren har vært over huden vil man ikke kunne se noen store endringer, til å begynne med, man kan bli litt rosa eller hoven, men det er så lite at det nok er en selv som ser og kjenner det mest. Selve hudforandringene må man nok ha litt mer tålmodighet med. 
– Noen merker noe etter første behandling, men de fleste begynner å merke at huden blir fastere mellom 2. og 3. behandling, sier Kuhry. 
Etter at laseren har gjort jobben sin får man med seg en krem som skal brukes tre til fire dager etter behandling, dette fordi det er en del ting man ikke kan bruke på huden i tiden etter. 
– Som syrer, retinol, det blir en lang liste og mange vet ikke helt hva slags ting man egentlig har i sin dag- og nattkrem, og det blir litt komplisert. Så de får man med seg en krem som kan brukes de fire første dagene. Og så kan man gå over til sine vanlige produkter etter det igjen, forteller Kuhry.

Tekst & foto: Mia Innset Esbensen
 

Følg IN magasinet på Facebook