Hjem » Asker&Bærum »  Sporty mote på Fornebu

Sporty mote på Fornebu

Bogner er kjent verden over for sporty, eksklusiv og feminin damemote. Med andre ord midt i blinken for motebevisste norske damer!

Bogner er nok aller mest kjent for sine eksklusive kolleksjoner med skiantrekk. Har du stått på ski i Alpene har du garantert sett mange lekre antrekk fra nettopp Bogner og enhver populær alpelandsby med respekt for seg selv har en Bogner butikk. 
Men Bogner er så mye mer enn bare skiantrekk. På sommeren skifter sportskolleksjonen fokus fra ski til golf, og i tillegg kan de friste med en sporty damekolleksjon. Det er med andre ord ikke rart at kundene valfarter fra hele Østlandet til Skandinavias eneste Bogner butikk i 2. etasje på kjøpesenteret Fornebu S. Innehaver Annecke Frosta drev tidligere Le Chalet på Majorstua og kan skilte med lang fartstid innen bransjen. Hun åpnet Bogner butikken samtidig som resten av senteret åpnet dørene, men røper at hun egentlig hadde andre planer for butikken. 
– Opprinnelig hadde jeg tenkt å starte samme type butikk som Le Chalet med et utvalg klær fra Bogner. Men etter at jeg hadde møtt representantene for merket valgte jeg å bli med i Bogner familien og det har jeg ikke angret på. Det er et familieselskap med sterke bånd til Norge. Grunnleggeren Willy Bogner var ofte i Norge for å stå på ski og var nær venn av Marius Eriksen. Da Willy deltok i OL i Squaw Valley hadde han på seg Marius-genseren som han ble inspirert av. Og i vinterkolleksjonene til Bogner finner man alltid mønstre fra for eksempel norske lusekofter.

Moteriktige klær til alle anledninger

Bogner er fremdeles et familiedrevet firma og i dag er det sønnen til Willy som har overtatt. Han deler farens lidenskap for alpint og har i tillegg en interesse for fotografering. Blant annet var det han som i sin tid filmet James Bond sin ville ferd ned en bob-bane. Bogner har dessuten i mange år hatt et nært samarbeid med det tyske landslaget i alpint. 
– Det er ekstra morsomt å jobbe med et merke som har en sterk historie og som fremdeles er familiedrevet. En del tror kanskje vi er en sportsbutikk, men vi er en sporty butikk med klær til alle anledninger. Kolleksjonene er alltid funksjonelle og enkle, slik at de lett kan kombineres med ting man har i garderoben fra tidligere. Og man må slettes ikke spille golf for å trives i golfklærne, de egner seg like godt som hverdagsantrekk.
I butikken på Fornebu S finner du hele konseptet til Bogner, fra ytterjakker til tilbehør som sko, vesker og hjelmer. 
– Jeg har i også tatt inn litt annet for å vise norske damer merker jeg liker godt, som MarcCain og de populære buksene fra Cambio.

Ettersittende og sexy

Mens mange skiklær er store og uformelige, så er kolleksjonene til Bogner ettersittende og sexy. Dette er mye takket være Maria Bogner som var gift med Willy. Blant annet synes hun den norske anorakken var for stor og firkantet, og fikk laget de med innsvinget midje. Hun var også den første som laget smale skibukser med strikk under foten til damer. Disse er fremdeles en populær gjenganger i dagens kolleksjoner. 
Alle klærne til Bogner holder svært høy kvalitet. Særlig innen sportskolleksjonene er den tekniske kvaliteten vektlagt, med golfklær som puster og skiklær som er både vannavvisende og vindtette. Dermed kan du stå på ski en hel dag og være både moteriktig, tørr og varm. Annecke forteller at hun dessuten kun tar inn ett av hvert plagg, slik at du slipper at alle andre har akkurat den samme jakken som deg. 
– Bogner er merket for deg som ønsker noe annet enn det alle andre har. Siden det har så høy kvalitet er det heller ikke klær som slites raskt. Det er kunder som kommer langveisfra fordi de vet at Skandinavias eneste Bogner butikk ligger her på Fornebu. For damekolleksjonen er nok hoveddelen av kundene fra 30 år og oppover, men det er stadig flere yngre som får øynene opp for skikolleksjonen. Bogner har også slalomhjelmer og disse har blitt utrolig populære i år. Hjelmene er lagt i karbon og veier nesten ingenting. I tillegg er de utrolig flotte. Man får med en koffert til hver hjelm, de er så fine at man ikke bare kan slenge de bak i bagasjerommet på bilen, avslutter Annecke med et smil og ønsker alle hjertelig velkommen til Bogner på Fornebu S!

FAKTA: Bogner Fornebu S

• Du finner Norges første Bogner butikk på Fornebu S. En butikk full av eksklusiv, sporty og feminin damemote.
• Adresse: Fornebu S, Snarøyveien 55, Fornebu
• E-post: bognerfornebu@icloud.com
• Webside: www.en.bogner.com
• Facebook: www.facebook.com/BognerFornebuS
• Instagram: www.instagram.com/bognerfornebu

Tekst & foto: Mona Gullstein