Hjem » Oslo »  Spennende nyheter fra DUX

Spennende nyheter fra DUX

De fleste kjenner nok til madrassene fra DUX. Men det kanskje ikke alle vet er at den kjente madrassleverandøren også lager møbler. I år lanserer DUX flere spennende og trendy nyheter på møbelfronten. Hos DUXIANA i Oslo og Bergen kan du alltid oppleve de siste nyhetene, i tillegg til det brede utvalget av madrasser fra DUX!

I butikken i Vika finner du alt du trenger for å skape en avslappende oase i ditt eget hjem. Blant annet kan de nå friste med en splitter ny gavl som har fått navnet Anna.

God søvn er viktig for både kropp og sjel. Helt siden 1926 har DUX utviklet madrasser for å gi deg den aller beste nattesøvnen. Den svenske familiebedriften lager fremdeles madrassene sine basert på gamle håndverkstradisjoner, og i dag forbindes navnet med kvalitet og komfort verden over. Det som kanskje ikke er like kjent er at DUX også lager møbler. De kan skilte med flere møbelkolleksjoner som har blitt klassikere i seg selv, uten at alle vet at de faktisk er laget av det samme merket. I Oslo og Bergen finner du både madrassene og møblene fra DUX hos DUXIANA i Vika i Oslo og Duxiana i Strandgaten i Bergen. 
– Vi har holdt til i Strandgaten i Bergen siden 2002. For et par år siden pusset vi opp butikken og har nå det nyeste konseptet fra DUX, forteller innehaver Kjersti Hamnes som driver Duxiana butikkene i Oslo og Bergen sammen med ektemannen.
De to butikkene har klart seg godt gjennom den spesielle situasjonen som har vært denne våren. 
– Begge butikkene har hatt åpent hele tiden, men med litt reduserte åpningstider. Vi har hatt bra besøk og solgt godt, og har vært så heldige at for oss har ikke krisen slått ut negativt. Det er tydelig at mange har valgt å fokusere på hjemmet og ikke minst det å sove godt. Vi er så heldige at vi har mange faste kunder som både kommer tilbake og ikke minst anbefaler oss videre. Har du først sovet på en DUX madrass, så ønsker du å fortsette med det.

Kjersti Hamnes som driver Duxiana butikene i Bergen og Oslo sammen med ektemannen. De får inn den ikoniske lenestolen Domus i ny drakt. Den kommer i to utførelser, Domus tre i massiv eik og Domus stål i svartlakkert stål.

Mange setter dessuten pris på fagkunnskapen og den gode servicen man får i en spesialforretning. 
– Min mann og jeg tar oss av alt selv. Dermed har vi god kontroll hele veien og kan følge kundene fra bestilling til produktet er ferdig levert. Dette er noe også kundene synes er veldig kjekt. Det er i tillegg mulig å ringe og bestille via telefon, og vi får mange gode tilbakemeldinger på at kundene setter pris på den personlige kontakten. Her får du alltid snakke med den samme personene du snakket med sist.

Unikt spiralsystem

DUX er en svensk familiebedrift som i dag drives av 4. generasjon. De har fremdeles hovedkontor i Malmö og en fabrikk i Skåne hvor møblene lages, mens selve sengene lages på deres fabrikk i Portugal. DUX har brukt mye tid og krefter på å utvikle madrasser som gir optimal liggekomfort. En av hovedårsakene til den gode liggekomforten er det sammenflettede spiralsystemet som de er alene om på markedet. Spiralene er sammenlenket fra begynnelse til slutt, slik at de fungerer sammen i stedet for hver for seg. Dette gir et multielastisk formbart system hvor spiralene avlaster hverandre. Trykkfordelingen blir dermed jevn og skånsom for kroppen. Spiralsystemet tilpasser seg vekten din og følger kroppens form. Dette gjør at madrassen tilpasses hver enkelt. Skuldre og hofter synker ned, mens korsryggen får støtte. Og når man reiser seg fra sengen går spiralene tilbake til sin originale form slik at den er klar for ny bruk. Spiralsystemet gjør også at det er enkelt å snu seg i sengen. I stedet for å hindre kroppens bevegelser følger spiralene kroppen. 
– På utvalgte modeller finnes også Pascalsystemet i toppen som er et system med flyttbare kassetter. De har tre ulike mykhetsgrader og gir deg mulighetene til å justere sengens fasthet til akkurat ditt behov.

Stolen Domus tre i massiv eik.

50-tallet er tilbake!

I det siste har interiørtrendene fokusert mye på holdbarhet, tidløshet og naturmaterialer. I tillegg er 50-tallets klassikere i vinden som aldri før. I år har DUX lansert flere møbelnyheter som passer perfekt inn både i dagens trender, samtidig som de vil holde seg aktuelle lenge. Blant annet har DUX nå introdusert den ikoniske lenestolen Domus i ny drakt. Den kommer i to utførelser, Domus tre i massiv eik og Domus stål i svartlakkert stål. 
– Lenestolen ble tegnet av Alf Svensson på 50-tallet og kommer nå i ny utførelse designet i samarbeid med Norm Arkitekter. Begge lenestolene er uten armlener og kan fås enten med stoff eller lær. I tillegg har det også kommet et bord og en pall til serien. Det har blitt en utrolig flott kolleksjon som vi tror kommer til å slå veldig an.
I tillegg kommer en annen av klassikerne til DUX, spisestuestolen Sam, i både ny høyde og tre nye farger. Sam ble relansert i 2015 og har blitt veldig populær igjen etter relanseringen. Tidligere fikk man den bare i sort og hvitt, men nå kommer den også i truffle, pearl og camel. DUX har også hentet frem igjen det klassiske bordet Inter som passer godt sammen med Sam. Inter har stativ i krom og en hvit bordplate med en svart underkant. Selv om madrassen uten tvil er det viktigste så kan omgivelsene også påvirke søvnkvaliteten. Det er unektelig enklere å slappe av i et innbydende soverom og hos DUXIANA finner du alt du trenger for å skape en avslappende oase i ditt eget hjem. Blant annet kan de nå friste med en splitter ny sengegavl som har fått navnet Anna. 
– Dette er en tregavl som man får i to utførelser, enten i naturoljet eik eller sort beis. I tillegg kan man velge blant alle stoffene i vårt sortiment og komplimentere med en sengekappe i samme stoff. Gavlen har blitt utrolig populær, særlig i mørke farger, og til høsten får vi også flotte nattbord til den, avslutter Kjersti og ønsker alle hjertelig velkommen til DUXIANA!

En av klassikerne til DUX, spisestuestolen Sam, kommer i både ny høyde og tre nye farger.

FAKTA: Duxiana i Oslo og Bergen

• Hos DUXIANA i Vika finner du alt du trenger for å skape et hyggelig og innbydende soverom. De har møbelkolleksjonene fra DUX, lamper fra Louis Poulsen og sengetøy fra Georg Jensen Damask, Gant og svenske Himla.
• Adresse Oslo: Haakon VII‘s gate, 0161 OSLO
• Facebook Oslo
• Instagram Oslo
• Adresse: Strandgaten 91, 5004 BERGEN
• Facebook Bergen
• Instagram Bergen
Web: duxiana.no

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Dux & Duxiana

 

Følg IN magasinet på Facebook