Hjem » Oslo »  Spennende nyheter fra Audi

Spennende nyheter fra Audi

Det er ingen tvil om at Audi er et merke som står sterkt her i Norge. Og helt siden det først ble kjent at Audi endelig skulle lansere sin første helelektriske SUV, Audi e-tron, har interessen nådd nye høyder. Audi e-tron kommer på norske veier rundt årsskiftet, men interessen for forhåndsreservasjon hos Møller Bil Oslo Vest har allerede vært formidabel. I løpet av året vil Audi også kunne friste med en rekke andre spennende nyheter, som den nye Audi A6.

Møller Bil Oslo Vest er landets største forhandler av Audi og i deres topp moderne bilanlegg på Lilleaker kan du oppleve hele modellspekteret til Audi. Her finner du blant annet en egen Customer Private Lounge hvor du kan skreddersy din nye Audi slik at du får akkurat den bilen du har drømt om. Møller Bil Oslo Vest er dessuten Norges eneste sertifiserte Audi Sport-forhandler. Det betyr at de er de eneste her til lands som har lov til å selge toppmodellen Audi R8. Her kan du dermed oppleve både Audi R8 og de andre Audi Sport-modellene.
– Vi har vært svært fornøyde med starten av året og har solgt særlig godt med dieselbiler. Spesielt har SUVène våre gjort det bra, både Q2, Q3, Q5 og Q7 er populære modeller som egner seg godt til norske forhold, forteller markedssjef Petter Magnussen hos Møller Bil Oslo Vest.
– Akkurat nå er det dessuten knyttet stor spenning til lanseringen av Audi e-tron, en fullblods SUV som er 100% elektrisk.

Stor interesse for Audi e-tron

De første Audi e-tron vil leveres rundt årsskiftet, men interessen for den nye elektriske SUVèn har allerede vært stor.
– Her i Norge er det mulig å sette seg på reservasjonsliste mot et reservasjonsbeløp på 20 000,-. Vi åpnet reservasjonsløsningen for et år siden og bare hos oss er det 900 som har reservert en plass i køen, med rundt 5000 totalt på landsbasis. Vi er veldig ydmyke overfor den tilliten som blir vist oss, så blir det vår jobb å levere et overbevisende produkt og legge til rette for at kundene ønsker å handle bil av oss, sier Petter med et smil.
Audi e-tron er spekket med spennende detaljer, blant annet vil den leveres med quattro firehjulstrekk, hengerfeste og stor bagasjeplass. Med en rekkevidde på godt over 400 km målt etter den realistiske WLTP-syklusen vil du også slippe den berømmelige rekkeviddeangsten.
– Samtidig med at Audi lanserer Audi e-tron så er vi også med på et stort samarbeidsprosjekt med flere av verdens største bilmerker hvor det skal settes opp hele 400 ladestasjoner langs hovedveiene i Europa. Disse ladestasjonene vil ha seks ladepunkter hvor man kan lade inntil 80% av batterikapasiteten i løpet av en snau halvtime. Det er et uttalt mål at det skal være under 200 km mellom hver at stasjonene og det er i første fase planlagt i underkant av 20 stasjoner her i Norge.

Helt ny utgave av Audi A6

Audi kan dessuten skilte med flere spennende nyheter i år ved siden av Audi e-tron.
– Det kommer blant annet en splitter ny modell, en heftig Audi Q8. Det er en SUV som er litt kortere, bredere og lavere enn Audi Q7, med andre ord en skikkelig macho SUV. Mot høsten kommer det i tillegg nye modeller av både Audi Q3 og Audi A1.
I løpet av sommeren kommer det dessuten en ny utgave av en populære Audi A6. Først ute er sedan-utgaven, før stasjonsvognen Avant lanseres senere i år. Begge modellene vil ha større plass og nytt designspråk. Og selvfølgelig vil du ha muligheten til å skreddersy bilen etter egne ønsker. Nye Audi A6 er spekket med avanserte elektroniske løsninger, som digitalisert multimedia-system, sofistikerte assistent-systemer og Audis mildhybrid-system.
– I første omgang kommer nye Audi A6 med to motorer, en bensin og en diesel. Med 340 hestekrefter gjør den turboladede V6 bensinmotoren 0-100 km/t på 5,1 sekunder og har et dreiemoment på 500 Nm. Mens dieselmotoren har 286 hk og et dreiemoment på 620 Nm. Motorene leveres dessuten med mildhybrid-teknologi hvor et litiumionbatteri reduserer utslipp og forbruk. Under reell kjøring kan denne teknologien redusere drivstofforbruket med opptil 0,7 liter per 100 kilometer.
Audi A6 vil i tillegg ha det aller siste innen både komfort og sikkerhet. Det er for eksempel mulig å få den levert med parkingpilot og garasjepilot. Dermed kan bilen sørge for parkeringen på egen hånd ved hjelp av en app, uten at du behøver å sitte bak rattet. Audi A6 er i det hele tatt langt fremme når det gjelder selvkjørende teknologi. Den nye modellen er større enn forgjengeren innvending, noe som gir økt komfort både for sjåføren og passasjerene. Bagasjerommet på sedanen har den samme kapasiteten som tidligere, 530 liter. Men siden selve utformingen har blitt endret en del har det fått økt bredde.
Det er med andre ord mye å glede seg til fra Audi i år og det er vel verdt med et besøk hos Oslo Møller Bil Vest for selv å oppleve det brede modellspekteret Audi har å by på!

FAKTA: Audi Møller Bil Oslo Vest

Adresse: Lilleakerveien 20, 0283 OSLO
Telefon: 24 03 24 00
E-post: oslovest@moller.no
Webside: www.oslo-vest.audi.no
Facebook: www.facebook.com/audimollerbiloslovest
Instagram: www.instagram.com/audimollerbiloslovest

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Audi

 

Følg IN magasinet på Facebook