Hjem » Trondheim »  Spår stor interesse for nye bolig- og hytteprosjekter

Spår stor interesse for nye bolig- og hytteprosjekter

Drømmer du om å bo sentralt og lettvint like utenfor Trondheim? Eller hva med en stor familiehytte rett ved skiheisen på populære Oppdal? 

Daglig leder i Quartett Eiendomsutvikling Per Otto Wigum er aktuell med boligprosjekter på Saltnessand i Buvika og Eliløkken Bruk i Børsa, samt hytteprosjektet Marilia på Oppdal.

Det trønderske eiendomsutviklingsselskapet Quartett Eiendomsutvikling AS er denne våren aktuell med to nye boligprosjekter i Skaun kommune, samt et hytteprosjekt ved alpinanlegget i Stølen på Oppdal. Begge boligprosjektene har salgsstart i mai, mens salget av hyttene starter til påske.

Prisgunstige rekkehus

I Skaun skal Quartett, i samarbeid med TOBB, bygge et leilighetsbygg med 29 leiligheter og næringslokaler på tomta Saltnessand rett ved Coop Extra og Kiwi i Buvika. Det andre prosjektet er Eliløkken Bruk i Børsa, som ligger ved Børsa småbåthavn. Her skal det bygges cirka 60 rekkehus og 30 leiligheter. 
– Prosjektet ligger fantastisk flott til nede ved sjøen, med badestrender på begge sider av tomta og et friluftsområde rett ved, sier daglig leder i Quartett Eiendomsutvikling Per Otto Wigum om utbyggingen på Eliløkken.
Han tror mange boligkjøpere øyner muligheten til å skaffe seg rekkehus til en gunstig pris. Startpris på rekkehusene på Eliløkken er ca. 3,5 millioner kroner, der de minste rekkehusene er på rundt 90 kvadratmeter.
– Du får ikke rekkehus til den prisen i byen. Vi ser for oss at det er mange som vil bo i rekkehus, så dette har vi tro på, sier Wigum. 
Ferdigstillelse av rekkehusene er beregnet til cirka ett år etter salgsstart, og leilighetene i prosjektet vil stå ferdig tre-fire år frem i tid.

Leilighetskomplekset i Børsa består av 29 leiligheter og næringslokaler i deler av første etasje.

Sentralt i Buvika

Leilighetsprosjektet på Saltnessand i Buvika er rettet mot en mer voksen kjøpegruppe, forteller Wigum. Leilighetene er mellom 42,5 og 90,5 kvadratmeter store, og det er i hovedsak snakk om treromsleiligheter og noen toromsleiligheter. Pris er ikke satt enda, men Wigum sier det vil bli rimeligere enn i byen.
– Her ser vi for oss både voksne og litt eldre kjøpere. Jeg tror vi treffer bra, for det er lite utbud på disse områdene nå. Se bare på prosjektet vårt på Klæbutorget, der vi solgte 19 leiligheter på tre uker. Vi ser at det er mange som ønsker å kvitte seg med eneboligen sin og bo i nærheten av butikk. Tomta ligger veldig ålreit til, rett ved Coop Extra og Kiwi Buvika, påpeker han.

Kaffebar og kontorer

Deler av første etasje i leilighetskomplekset vil bli brukt til næringslokaler. Her skal Quartett og Skaun kommune bli enige om hvordan arealet skal utnyttes, og Wigum nevner blant annet kaffebar og små kontorer til utleie som et mulig alternativ.
– Kommunen ønsker å lage et småsentrum her. Folk flytter til Skaun fordi boligprisene her er noe rimeligere enn i Trondheim. Skaun er en kommune som satser på tilflytting, og det tilrettelegges med skoler og barnehager, sier Wigum. 
Han sier de ønsker å bygge i randkommunene til Trondheim fordi det er her den store utbyggingen vil skje fremover, og viser til at Skaun kommune har et mål om en befolkningsvekst på 220 nye innbyggere i året.

Boligprosjektet Eliløkken Bruk ligger idyllisk til nede ved sjøen med badestrender på hver side av tomta.

Samarbeid med TOBB

Begge boligprosjektene i Skaun gjennomføres i samarbeid med TOBB. De to partene eier hver sin halvpart av prosjektene og kjører prosessen sammen. Wigum sier et slikt samarbeid var avgjørende for å få realisert prosjektene.
– TOBB sitter med stor kompetanse, både når det gjelder gjennomføring og det økonomiske. Quartett tar seg av å finne tomter til utvikling, og så er TOBB komplett når det gjelder å gjøre tilpasninger og kundeendringer på boligene. Jeg ser det som en stor fordel å samarbeide med TOBB, sier han. 
Det er Meglerhuset Nylander som står for salget av Saltnessand-prosjektet, og Eiendomsmegler1 som håndterer salget på Eliløkken. Wigum sier de håper å selge nok til at byggestart kan skje til høsten.

Hyttene i Marilia har carport med plass til to biler etter hverandre og en terrasse på 40 kvadratmeter. Hyttene har to etasjer, med en stue i hver etasje. Her kan hele storfamilien oppholde seg samtidig, uten at man føler man går oppå hverandre.

Store familiehytter

Quartett Eiendomsutvikling driver også med utvikling av hyttetomter og fritidsboliger på Oppdal. Til nå har selskapet bygd ut Gjetberget Hyttetun, som ligger ved inngangen til Gjevilvassdalen, med 54 hyttetomter. Salget startet i 2012 og i dag er det 12 tomter igjen i prosjektet, opplyser Wigum. 
På Gorsettunet, som ligger i Stølenområdet, skal Quartett bygge til sammen 24 hytter. Byggetrinn 1 og 2 er allerede utsolgt, og nå er det tredje byggetrinn som kommer for salg. Tomta, som har fått navnet Marilia, ligger like ved alpinanlegget på Stølen, og består av ni moderne familiehytter med ski in, ski out-muligheter.
– Her kan man komme opp på hytta, parkere bilen og så kan ungene være i bakken hele dagen, sier Wigum. 
Han forteller om stor interesse for prosjektet, og sier de allerede har fem-seks interessenter. Tilbakemeldingene fra de som allerede har kjøpt hytter på Gorsettunet har også vært positive.

Carport og terrasse

Wigum opplyser at prisen på hyttene i Marilia vil være litt høyere enn hyttene på byggetrinn 1 og 2. De nye hyttene vil blant annet ha carport med plass til to biler og en terrasse på 40 kvadratmeter. Ellers er mye av planløsningen lik som på de andre hyttene. Arealet er på 106 kvadratmeter, med muligheter for å bygge hems, pluss sportsbod på 5 kvadratmeter og en bod på 2,5 kvadratmeter bak carporten. Hyttene har to etasjer, med en stue i hver etasje.
– Når man er hele familien på hytta så er det greit og ikke sitte oppå hverandre, sier Wigum. 
Han har selv hytte på Oppdal, og mener at Oppdal har blitt mer populært som hytteområde de siste årene.
– Oppdal har blitt trendy igjen. Det er veldig positivt det som skjer på Oppdal nå. Det er aktiviteter på flere områder, blant annet er det snakk om å utvide heisen. Og så er jo Oppdal fint hele året, vel så mye om sommeren som på vinteren, sier han.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Quartett Eiendomsutvikling
 

Følg IN magasinet på Facebook