Klær & mote »  Sommerens klokke- og smykketrender: En blå sommer

Sommerens klokke- og smykketrender: En blå sommer

En farge som har fått stor plass i motebildet i år er blått. Den er årets farge innen interiør, og også klokker og smykker. Hos Thune finner du et bredt utvalg flotte smykker og klokker i sommerens trendfarge!

Både på sidene til de store motemagasinene og på catwalken verden rundt ser vi mye av blått, sammen med farger som rødt, gult og grønt. Blåtoner går også igjen når det kommer til interiør og accessories.
– Vårens nyheter og lanseringer innen smykker og klokker har blåtoner i alle nyanser. Vi elsker blå, dette er en klassisk og tidløs farge som er lett å kombinere. I tillegg er blå kjent som en farge som gir ro og harmoni i en stresset hverdag, sier Katri Kotala, markedskoordinator hos Thune.
Thune har i over 160 år vært en av Norges ledende gullsmeder og diamantforhandlere. I deres forretninger finner du et bredt utvalg smykker, klokker og diamanter, med alt fra de siste trendene til det klassiske og tidløse. Thune har i dag 17 fysiske butikker i tillegg til nettbutikk. Her presenterer de både sine egne diamant- og sølvkolleksjoner, samt nøye utvalgte merkevarer innen klokker og smykker. Med andre ord formelig bugner butikkene over av gode gaveideer som garantert vil skape glede og begeistring ved livets små og store anledninger.

Alle de sveitsiske klokkeprodusentene lanserer i år klokker med blå detaljer, som tallskiver og remmer. Klokker med blå skiver har lenge vært populært i Norge og nå blir det enda større utvalg.

Nyheter fra Basel

Thune kan blant annet friste med et bredt utvalg klokker både fra sveitsiske kvalitetsmerker og motemerkene. Og skal du gifte deg i sommer er klokker en svært populær morgengave til herrene. Også innen klokkeverdenen kommer det tydelig frem at blå er årets store motefarge.
– Under vårens klokke og smykkemesse i Basel ble det presentert nyheter fra verdens største urmerker. Alle de sveitsiske klokkeprodusentene lanserer i år klokker med blå detaljer, som tallskiver og remmer. Klokker med blå skiver har lenge vært populært i Norge og nå blir det enda større utvalg. Dette er en populær farge til herrer og det kommer nå også flere damemodeller med blå tallskiver. Blå detaljer på klokker gir et maritimt preg og er det perfekte tilbehøret denne sesongen!

Blå stener

Smykker med ulike fargestener har satt sitt preg på motebildet de siste årene og i år er det altså spesielt de blå edelstenene som safir, topas og aquamarin som er i vinden.
– Vi ser at etterspørselen etter smykker med blå stener er sterkt økende. En stor del av sommerens nyheter kommer med smykkestener som London blue topas, blå topas, safir eller aquamarin. Og de blå tonene er virkelig lekkert mot vår- og sommersesongen, som den perfekte prikken over i-en.
Den lekre smykkekolleksjonen Joy by Thune består av øreringer med nydelige smykkestener i flere farger, blant annet moteriktig blå topas. Siden creolene og ørehengene kan kjøpes hver for seg kan du enkelt mikse og matche akkurat som du ønsker.
– Creolene kommer i både hvitt og gult gull, mens man kan velge blant en rekke ulike stener som perler, topas, ametyst og rosenkvarts innen ørehengene. Hvitt gull og perler er for eksempel perfekt på bryllupsdagen og så kan bruden ønske seg øreheng med andre stener ved senere anledninger, sier produktdirektør Anne Skjefstad.

Om edelstener:

• Safir: Safir er en korund, og er meget hardfør og egner seg derfor godt som smykkesten. Kun andre edelstener med samme hardhet kan påføre riper i en safir. For å fremheve stenens farge og klarhet gjennomføres fargebehandling. Gode safirer kommer særlig fra Kashmir, Thailand og Sri Lanka. Den har også blitt funnet ved Froland i Aust-Agder.
• Topas: De fleste topaser er naturlig fargeløse til gule, men varmebehandles for å oppnå farger som lyseblå, grønnlige og lyserøde. Det er funnet topaser på en rekke steder i Norge.
• Aquamarin: En edelsten fra Beryll-familien. Navnet betyr sjøvann, og henspeiler på fargen på stenen som varierer helt fra lys blå til dyp blå og grønn. Stenen er også funnet i Norge på Hurumlandet og i Evje/Iveland

Finn den perfekte gifteringen

Våren og sommeren er høysesong for brylluper og akkurat nå er det nok mange som er i full gang med forberedelsene til sommerbryllupet. Å velge riktig ring er uten tvil en viktig del av bryllupsforberedelsene og hos Thune finner du et stort utvalg gifteringer. De er også behjelpelige med å spesialdesigne ringer.
– Eller kanskje du går med planer om å fri til din kjære?
– Vi hjelper gjerne kundene med å finne den perfekte ringen å fri med, sier Anne med et smil.
– Vi ser at de siste ti årene har også vi her i Norge tatt til oss den amerikanske tradisjonen med at mannen frir med en flott diamantring. Vi er nok ikke helt der enda hvor det forventes at ringen skal koste tre månedslønner som har vært tradisjon i USA, men det er tydelig at mange ønsker å investere i en ring med ordentlig kvalitet. Dette er en ring man skal bære hver dag resten av livet. Vi har et stort utvalg diamantringer slik at man får den ringen man ønsker til riktig kvalitet og pris. Hvitt gull har vært veldig populært de siste årene både på frier- og gifteringer, men vi ser at det kommer stadig mer roségull. I tillegg har gult gull også kommet sterkt tilbake. Mange velger dessuten frier- og gifteringer som passer sammen.

I sommer lanserer Thune sitt nye konsept Bridal Eternity. Dette er frierringer som passer perfekt sammen med gifteringene i serien Eternity som de lanserte i fjor. Gifteringene i Eternity er rekkeringer med diamanter. De kommer i tre ulike design og har blitt veldig populære.

Bridal Eternity – nytt konsept fra Thune

I sommer lanserer Thune sitt nye konsept Bridal Eternity. Dette er frierringer som passer perfekt sammen med gifteringene i serien Eternity som de lanserte i fjor. Gifteringene i Eternity er rekkeringer med diamanter. De kommer i tre ulike design og har blitt veldig populære.
– Med Bridal Eternity lanserer vi nå vakre frierringer som passer sammen med gifteringene. Vi har også sett at en del velger glatte gifteringer og gir en Eternity ring i morgengave eller som gave ved en fødsel slik at man har tre ringer som passer til hverandre. I serien Bridal Eternity inngår flere ulike design og varianter. Det blir jo sjelden feil med den klassiske enstensmodellen, samtidig ser vi at trestensmodellen har blitt veldig trendy den siste tiden. For eksempel var det en ring med tre stener Prins Harry i England brukte til å fri til sin utkårede med.
 Og er du på utkikk etter en flott sommergave enten til deg selv eller noen du er glad i så lanserte Thune i fjor sølvkolleksjonen Silje by Thune. Den er utviklet i samarbeid med Silje Norendal. Hun er en av verdens beste snowboardkjørere og har blant annet vunnet X Games flere ganger. – Hun har selv vært med på å designe smykkene og resultatet har blitt enkle, stilrene smykker som har falt i smak hos mange. De kommer både i sølv og forgylt, og noen av smykkene har perler. En perfekt venninnegave eller en sommergave til seg selv. Hos Thune finner du med andre ord gaver til alle anledninger, store som små!

FAKTA: Thune

Nettbutikk: www.thune.no
Finn din nærmeste butikk: www.thune.no/butikker
Facebook: www.facebook.com/Thune.Jewelry.Watches
Instagram: www.instagram.com/thune_jewelrywatches

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Thune
 

Følg IN magasinet på Facebook