Hjem » Sandnes »  Society Table

Society Table

Arne Jacobsen er synonym med modernisme og funksjonalisme. Et av de flotteste eksemplene på livsverket hans er det unike Society Table.

Carl Hansen & Søn legger nå til Society Table i sin kolleksjon av designklassikere og gjør det dermed tilgjengelig for designentusiaster verden over. Arne Jacobsens Society Table – et dristig møbel i sin tid, og en moderne designerklæring i tråd med dagens trender innen interiørdesign – er en elegant kombinasjon av Bauhaus, funksjonalisme og industriell estetikk. Bordets tidløse design kan tilskrives Jacobsens svært visjonære tilnærming: Det enkle og uttrykksfulle designspråket til den verdensberømte arkitekten og designeren har holdt seg moderne i mange tiår. Society Table var en del av et komplett kontorsett som skulle gis til American-Scandinavian Foundation i New York. Det sjeldne skrive-bordet, som opprinnelig ble produsert i bare noen få eksemplarer, gjenoppstår nå i en oppdatert versjon.

Kompleks design

Det funksjonalistiske skrivebordet var et av de mange ikoniske møblene som var med på å definere Arne Jacobsen som en enestående designer. Society Table er et eksempel på den verdensberømte og banebrytende designerens dristighet når det gjaldt å kombinere nye materialer og eksperimentere med innovative former. Bordet er laget av massivt tre, finér og stål. Bordplaten er dekket med finstrukturert skinn, skuffeseksjonen er en kombinasjon av tre og finér, og bordhyllen – med to rom som passer til konvolutter i formater opptil A4 og M65 – er laget av tre med sider av glass. Bordet har en integrert bordlampe av børstet, rustfritt stål. Jacobsen designet alle elementene. Carl Hansen & Søn relanserer det sofistikerte bordet i tett samarbeid med Jacobsens familie. Society Table, modellnummer AJ52, er tilgjengelig i to størrelser: 140 x 70 cm og 160 x 70 cm. Seksjonen med seks skuffer kan monteres under venstre eller høyre side av bordet. Skuffene kommer i massiv eik, valnøtt eller svartmalt eik, og enhetens hoveddel er laget av finér. Føttene kommer i massiv eik, valnøtt eller svartmalt eik og passer dermed til skuffeseksjonen. Bordhyllen og den integrerte lampen i børstet, rustfritt stål er tilgjengelig som tilleggsutstyr. 
I Sandnes finner du Arne Jacobsen hos DFU. Society Table er tilgjengelig i butikk fra slutten mai 2018. Veiledende pris er fra kr 57.332,-.

FAKTA Du finner Arne Jacobsen hos DFU

• Adresse: Huset Vårt – inng. Eidsvollgata, 4307 Sandnes
• Telefon: 51 61 99 00
• E-post: post@dfu.no
• Web: dfu.no
• Facebook: facebook.com/DesignFurnitureUnlimited
• Instagram: instagram.com/dfusandnes
• Åpningstider: Man-tors: 10-19 & fre-lør: 10-16