Hjem » Trondheim »  Smakfullt design som varer

Smakfullt design som varer

Danske Vipp åpnet nylig sitt andre showroom i Norge hos CI Pedersen i Trondheim. Nå er målet at danske designprodukter med høy bruksverdi skal nå ut til et enda større norsk publikum.

Luften sitrer av forventning. Kundene myldrer rundt, og stettglassene sprudler. CI Pedersen, den snart 160 år gamle tradisjonsrike trondheimsbutikken, har invitert på nyåpning av 1000 kvadratmeter ny butikkflate i Olav Tryggvasons gate. Et fem mann stort team fra Vipp, den velrenommerte danske industridesignprodusenten, er spesielt invitert til åpningen. Vipp åpner nemlig i kveld sitt andre showroom i Norge, med en helt egen avdeling for Vipp-produkter. De trønderske kundene svirrer nysgjerrig rundt for å se hva noe av det fremste av dansk industridesign kan by på. I sentrum står Vipps egendesignede kjøkken i sort stål, som er omkranset av små og store produkter for bad, kjøkken, belysning og møblering. Sjefsdesigner Morten Bo Jensens møte med en kunde illustrerer godt filosofien bak Vipps produkter.

Produkter som varer

– Jeg snakket akkurat med en kunde som hadde en 15 år gammel bøttepedal fra Vipp som hun hadde lyst til å reparere. Det er så smukt! Tenk at man knytter seg sånn til et produkt, forteller Bo Jensen engasjert. 
Vipps visjon er nemlig å gi brukerne en følelsesmessig tilhørighet til produktet. Og da må estetikk og funksjonalitet gå hånd i hånd. For Vipp er design ikke bare et spørsmål om utseende. Det handler også om hvordan produktet kjennes og høres ut, og hvilken funksjonsverdi det har. Med en forkjærlighet for detaljer og bruk av materialer av høy kvalitet ønsker Vipp å skape produkter med et tidløst design og lang levetid. Hemmeligheten bak suksessen har vært å være tro mot grunnideene. 
– Vi finner essensen i et produkt, og så raffinerer vi det gjennom årene. Vi er veldig opptatt av å fange kvaliteten i et produkt, noe som kan holde i mange år, sier Bo Jensen. 
Nå har grunnideene eksistert i snart 80 år. Og det var faktisk med søppelbøtten det hele startet.

Den danske sjefsdesigneren i Vipp, Morten Bo Jensen, er stolt over å innvie sitt andre showroom i Norge hos CI Pedersen.

Handler om opplevelsen

Vipp så dagens lys i 1939 da Holger Nilsen designet en søppelbøtte til sine kones frisørsalong. Dit kom de fine danske fruer, og søppelbøtten fanget raskt oppmerksomheten. Den ikoniske bøtten ble startskuddet for et dansk industridesigneventyr, og Vipp når nå ut til stadig nye markeder. Vipp shelter, en prefabrikkert hytte hvor Vipp har designet og montert alt av interiør og eksteriør, er et av de siste, spennende produkttilskuddene. 
– Jeg har vært industridesigner i Vipp i 12 år, og har alltid jobbet ut fra samme filosofi. Design er mye mer enn bare stil. Det mest essensielle ved et design er at det skal ha en bruksverdi, at det skal være et riktig godt verktøy, forklarer Bo Jensen, som også håper at Vipps produkter skal gi brukerne en god opplevelse. 
– Kjenn på denne, sier sjefsdesigneren, og rekker saltbøssen. 
Bøssen er laget med litt tyngde. Skrulokket gir også litt motstand når det vris rundt, og lager en særegen vri-lyd. Opplevelsen ligger altså i detaljene.

Godt norsk-dansk samarbeid

– Jeg håper at våre kunder, især hvis de er interessert i design, kan få noen gode opplevelser i hverdagen, at våre produkter kan skape noen små sensasjoner i hverdagen, smiler han. 
Bo Jensen er svært fornøyd med å ha fått sitt andre showroom i Norge hos CI Pedersen. 
– CI Pedersen har mange likheter med oss. Vi tenker begge langsiktig og har en felles forståelse for godt design. 
Gleden er gjensidig. Eier Rune Børsting hos CI Pedersen er stolt over å være den andre butikken i Norge som nå har fått et eget Vipp-showroom. 
– Vipp er en merkevare som lager kvalitetsprodukter som du blir glad i å bruke, og kan ha over lengre tid. Vipp har både et lekkert design og er bruksgjenstander. Jeg tror dette vil falle i smak hos alle, tror Børsting.

Rune Børsting (t.v.), eier av CI Pedersen i Trondheim, ønsker publikum velkommen til Vipps nye showroom under nyåpningen. Vipps Morten Bo Jensen (t.h.) mener CI Pedersen og Vipp har en felles forståelse for godt design.

FAKTA | CI Pedersen

• Adresse: Olav Tryggvasons gt. 35
• Tlf: 73 52 88 50
• Web: www.cipedersen.no
• Facebook: www.facebook.com/cipedersenglassmagasin
• Du finner nå et eget showroom for Vipp hos CI Pedersen Olav Tryggvasons gate.

Tekst & foto: Anders Ildstad