Hjem » Oslo » Mat & drikke »  Smak av Karibien

Smak av Karibien

Er du på utkikk etter en annerledes restaurantopplevelse som bringer tankene hen til mer eksotiske breddegrader bør du ta turen innom Lemongrass Restaurant. Her kan du velge blant en rekke fristende retter basert på det karibiske kjøkken og du er garantert en unik matopplevelse!

Lemongrass Restaurant holder til på hjørnet av Universitetsgaten og Christian Augusts gate, vis-à-vis Nasjonalgalleriet og et lite steinkast unna Karl Johans gate. Lokalene er elegante og stilfulle, kombinert med en sjarmerende og avslappet atmosfære som vi forbinder med de karibiske øyene. 
Menyen hos Lemongrass er variert og innholdsrik, og de byr på et bredt utvalg deilige kjøtt-, kylling- og fiskeretter. Her kan man la seg friste av en rekke delikatesser basert på eksotiske grønnsaker og spennende krydder fra det karibiske kjøkken, som supper, sjømat, gumbo, wraps og vegetarretter. Lemongrass serverer både tre- og fem retters middag, i tillegg til fristende desserter og forretter som det også er mulig å nyte alene som et mindre måltid. Og siden det står retter fra hele Karibia på menyen er utvalget variert med noe for enhver smak. 
I tillegg til den varierte à la carte menyen så kan Lemongrass også friste med det som sannsynligvis er byens beste cocktails. Både restaurantsjef Kashif og kokkene kan skilte med lang erfaring, og sørger for at du får et uforglemmelig og unikt måltid. 
– Vi serverer blant annet indrefilet av okse, lam og kylling, i tillegg til eksotiske fiskearter som Sea Bass og Tilapia filet. Tre av de mest populære rettene er Jerk Chicken fra Jamaica, Fish Pot Stew og lammekarré hvor vi bruker sitrongress kombinert med ingefær, rom og rødvin, forteller Kashif. Som navnet tilsier er sitrongress en populær ingrediens i kjøkkenet på Lemongrass, noe som går igjen både i maten og drinkene de serverer. Ulike krydder og urter er i det hele tatt en viktig ingrediens i karibisk matlaging, og her kan man velge mellom sterke, milde og søte retter alt etter smak og behag.

Perfekt for selskaper

Vel innenfor dørene hos Lemongrass blir du ønsket velkommen av et elegant og lekent interiør som gir en følelse av avslappet eleganse. Bilder fra de karibiske øyer pryder veggene, og i kombinasjon med palmetrær og vakre blomster sørger de for at tankene føres hen til øylivet. Og lokalene byr på mange muligheter, alt etter hva man ønsker for kvelden. Her er det mulig å sitte på langbord i det store lokalet eller trekke seg tilbake til et av de mer private bordene om man foretrekker det. Midt i lokalet er det dessuten en fantastisk lounge med egen strandbar under et glasstak, hvor man kan nyte en cocktail fra det innholdsrike drinkkartet. 
Lemongrass Restaurant er også det perfekte sted for selskaper, og har blitt et populært sted for alt fra firmaarrangementer til konfirmasjoner og bryllup. Og planlegger du et selskap hjemme eller på kontoret så tilbyr Lemongrass nå også catering hvor du kan få skreddersydd meny med alt fra koldtbord og snitter til varme retter.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Stian Broch