Hjem » Stavanger »  Sko til hele familien

Sko til hele familien

Skoringen Oscar Rørtvedt holder til i hyggelige lokaler i Nygaten/Søregaten, midt i hjertet av Stavanger sentrum. Og med et bredt og variert utvalg til både dame, herre og barn finner du sko til hele familien her.

I tillegg til et innholdsrikt basisutvalg er de alltid oppdaterte på de siste trendene. Forretningen er en familiebedrift som kan skilte med lange tradisjoner. Avdelingsleder Camilla Rørtvedt, forteller at hun og søsteren er fjerde generasjon som holder folk i Stavanger med sko. Deres oldefar startet skobutikk i de samme lokalene allerede i 1936, men da i litt mindre skala. Siden den gang har de utvidet voldsomt og familien driver i dag også to andre skobutikker, en på Kilden, en på Madla og en ren Ecco butikk, som holder til i nabolokalene.

Kvalitet

Sko er ikke bare en viktig del av antrekket, de skal også være behagelige for føttene. Sko er det viktigste plagget vi har på oss. 
– Det er føttene som bærer oss gjennom livet, og feil sko kan ødelegge både festen og arbeidsdagen, sier Camilla. 
– Vi merker at folk i alle aldre har blitt mer opptatt av komfort og kvalitet enn tidligere, og det er tydelig at man ikke orker å lide for skjønnheten lengre. Sko skal gjerne være trendy og se flotte ut, men samtidig er vi opptatt av riktig passform og at de er gode å gå med.

Frosne siddiser

– Jeg har inntrykk av at siddisene er ganske lettfrosne, sier Camilla og smiler.
– Til tross for at vi har et ganske mildt klima her i byen skal det ikke mye kulde til før folk kjøper de varmeste modellene våre. Det gjelder også mer og mer herrene faktisk!

Vinterens trender

Pumps er helt klart tilbake i motebildet. 
– Vi ser at det er lov å være sexy og elegant igjen. Hos oss har vi et godt utvalg av høye heler både til hverdag og fest. Vi har gode leverandører av pumps som Ecco, Tamaris, Marco Tozzi, Hoegl og Clarks. Dette er veldig bra merker. Med disse skoene er det ikke noen grunn til at du må gå hjem fra festen med skoene i hånden. Dette er virkelige kvalitetssko som både ser strålende ut, og sitter godt på foten.
Mens trendene innen herresko ofte holder seg stabile over tid, skifter trendene innen damesko raskere og med større variasjon fra sesong til sesong. Noe Camilla har lagt merke til er at trenden med bærekraft har nådd skobransjen. Folk kjøper heller dyrere sko som varer lengre mens de tidligere kjøpte billigere og flere par. Trenden dreier derfor litt over mot «flerbruksskoen» - hiking og by-bruk går hånd i hånd.

Stort utvalg

– Vi har et stort utvalg i butikken av slike sko nå. Her hos oss satser vi i det hele tatt hardt på å ha et veldig bredt utvalg. Det er vi helt avhengige av skal vi kunne konkurrere med netthandelen. Mange andre kjedebutikker kan bli litt like i utvalget så der skiller vi oss veldig ut. Også har vi en ting som nettet aldri kan erstatte, sier Camilla og smiler. 
– God personlig service og en fagkunnskap som er bygget opp over generasjoner!

Gavetips

– Vi selger veldig mye tøfler til jul og vi har et veldig bra utvalg. De siste årene har vi merket at sko har blitt en mere og mere populær gave. Vi håper at denne trenden fortsetter og det havner pakker fra oss under mange juletrær nå i år.
Hos Skoringen er du nærmest garantert å finne du skoene du er på utkikk etter, enten det er nye selskapssko eller varme vintersko. Og åpningstider som strekker seg fra ni om morgenen til syv på ettermiddagen sørger for at man har muligheten til å stikke innom både før og etter jobb. Her blir du dessuten alltid møtt av en blid og imøtekommende betjening som står klare til å hjelpe deg med det du lurer på.

FAKTA: Skoringen

• Avdelinger: Amfi-Madla, Kilden og Nygt. 18 / Søregt. 29.
• Web: skoringen.no/stavanger
• Facebook: Skoringen - Stavanger

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook