Reiser & opplevelser »  Skifilmere

Skifilmere

YT Productions heter et nystartet filmselskap med tilhold i Narvik. Bak selskapet står Narvikgutten Christoffer Bergesen. YTP startet opprinnelig som en hobbyvirksomhet innen filming av ekstremsport.
Article image

I starten var det hovedsaklig Christoffer Bergesen som holdt på i lokalmiljøet sammen med en gruppe jibbere. Hans engasjement, innsats og interesse for å filme skisporten vekket oppsikt hos mange. Dette gjorde at man så at her var det bare å satse.

Kommende sesong 08/09 vil det bli spilt inn den første filmen som skal masse-produseres. Filmen skal ta for seg hovedsaklig «The new generation of freeskiers» i Norge og Sverige. Christoffer Bergesen, Rune Krane og Markus Garnes er sikre på at de vil klare å lage en bra film. Det siste halve året har guttene jobbet knallhardt med filmen, ennå gjenstår det et halvt år til før de er ferdig med innspillingen.

YTP har klart å samle noen av de beste atletene innenfor skisporten. De har med seg kjente navn som, Elvis Eidsvold Harsheim, Anders Murud og Arild Tveit fra Norge, alle kjørerne er håndplukket for at de skal passe inn i filmens konsept. På listen finner mange elever ved New School linjen på Norges Toppidrettsgymnas. De har også fått med seg noen atleter fra nabolandet Sverige.

Article image

YTP har som mål å få frem det fantastiske naturområdet og de kommende talentene som befinner seg i disse nordiske områdene. Filmen vil bli sluppet ut høsten 2009.

Tekst: Rune Dahl  Foto: YT Productions