Hjem » Oslo »  Skattekammeret på Briskeby

Skattekammeret på Briskeby

Det er noen butikker som skiller seg ut. Hvor du stadig oppdager nye ting og går ut igjen med ny inspirasjon. Interiør-Galleriet på Briskeby er definitivt en av disse. Butikken bugner nærmest over av de lekreste skatter, fra porselen og krystall til puter, lamper, møbler og kunst. Alt fra internasjonalt anerkjente merker som Rosenthal, Versace, Herend og Baccarat. Med andre ord det du trenger for å skape et vakkert hjem!

Det føles som om man har kommet inn i et skattekammer når man går inn dørene hos Interiør-Galleriet. De lyse og hyggelige lokalene er oppdelt i flere små rom, noe som gjør det ekstra spennende å gå rundt og kikke. Her vet man aldri hva som vil åpenbare seg rundt neste hjørne.
Etter å ha holdt til i en sidegate til Karl Johan i mange år flyttet forretningen til Briskebyveien for noen år siden og ligger nå lett synlig på et hjørne av Riddervolds plass. Her finner du alt fra det vakreste porselen og krystall til lekre puter, møbler og lamper fra kjente merker som Rosenthal, Versace, Georg Jensen, Herend, Riedel, Waterford, Lalique, Baccarat og flere andre. I tillegg kan de friste med originalkunst. I løpet av året har de flere separatutstillinger med den årlige juleutstillingen med originalarbeider av Bjørn Wiinblad som et klart høydepunkt.

Feirer 50 år i bransjen

Interiør-Galleriet har mange trofaste kunder som har fulgt butikken i årevis og som vet at det de finner her har både kvalitet og stil. Her er nemlig ingenting overlatt til tilfeldighetene og daglig leder Otto-Jan Teige har kunnskap om det meste som rører seg innen interiørverdenen. I høst kan han faktisk feire 50 år i bransjen. 
– Så vidt jeg vet er jeg dermed den som har holdt på lengst i bransjen. Jeg begynte som butikksjef for Norsk Rosenthal lørdag 1. november 1969, et firma som vi etter hvert overtok.
Han røper at utover 80-tallet syntes han det begynte å bli litt for lite å gjøre. 
– Jeg har alltid vært interessert i interiør og reiste en del rundt i USA og Europa for å se hva som var det beste av det beste innen møbler og interiør. Noen få leverandører skilte seg ut og gikk igjen i alle de beste interiørforretningene, som de italienske møbelfabrikkene Turri og Fabian Art, samt spanske Varo Valenti. Disse tre ble leverandørene vi satset på da vi i 1987 åpnet Interiør-Galleriet i Slottspassagen med kunst og møbler i skjønn forening og det er leverandører som vi fremdeles har i dag.
Etter hvert ble lokalet for lite og etter to år flyttet Interiør-Galleriet til lokalene ved siden av Norsk Rosenthal i Øvre Slottsgate 17. 
– Det ble en suksess å flytte de to sammen, men på 2000-tallet ble det dårlig med både fremkommelighet og parkeringsplasser i sentrum. Allerede da begynte vi å se oss om etter nye lokaler. Først i 2013 fant vi de riktige lokalene og flyttet hit til Riddervolds Plass. Her stopper både buss og trikk rett utenfor og det er enkelt å komme seg hit med bil. Vi var utrolig heldige og kunne ikke ha funnet en bedre beliggenhet.

Juleutstilling med originalkunst av Bjørn Wiinblad

Jubileene kommer på rekke og rad for Interiør-Galleriet i tiden fremover. Til neste år er det 30 år siden de første gang hadde utstilling med originalarbeider av den kjente danske kunstneren Bjørn Wiinblad. Siden da har en juleutstilling med originalarbeider av Wiinblad vært fast tradisjon og årets utstilling åpner i midten av november. 
– Helt frem til han døde pleide han selv å komme hit under denne utstillingen og da var det mye pågang fra media. Wiinblad var en hyggelig og sympatisk person som var et populært intervjuobjekt, forteller Otto-Jan.
Interiør-Galleriet er de eneste i Norge og blant få i hele verden som får lov til å selge Wiinblads originale malerier, litografier og keramikk. Dette har skaffet de berømmelse langt utenfor landets grenser og under den tradisjonelle utstillingen selges mange av verkene til utlandet. Det er heller ikke mange originalarbeider igjen på markedet og det lønner seg å være tidlig ute om man ønsker å sikre seg et bestemt verk.

Gode minner

Bjørn Wiinblad har vært en viktig kunstner for Interiør-Galleriet i disse 30 årene. Han hadde en enorm produksjon og jobbet blant annet for Rosenthal fra 1956 og frem til han døde i 2006. – Allerede før vi begynte å selge kunst stod hans arbeider for ca.50 % av omsetningen hos Norsk Rosenthal. Mange av hans design er fremdeles i produksjon og faktisk er et av våre bestselgende serviser et servise han designet for Rosenthal på 60-tallet kalt «Tryllefløyten». I 1989 skulle vi ha en stor utstilling med produkter fra Rosenthal og de fikk Wiinblad til å komme på åpningen. I september 1989 hadde vi en kombinert utstillingsåpning og åpning av de nye lokalene etter at vi flyttet butikken til Øvre Slottsgate. Det kom så mye folk at man måtte snike seg rundt i butikken og folk som var der snakker fremdeles om det den dag i dag, sier Otto-Jan med et smil. 
– En av grunnene til at vi fikk lov til å selge Wiinblad- originaler var nok nettopp denne utstillingsåpningen. Etterpå hadde vi en felles middag hvor han fortalte at han skulle ha sin første utstilling med litografier i november 1989 i Tokyo. Vi avtalte at de som ikke ble solgt skulle vi få. Lille julaften kom det en pakke med litografier og allerede julaften var alle solgte.
Han forteller også at det gjennom det nære samarbeidet med Wiinblad etter hvert utviklet seg et vennskap. 
– Wiinblad var en fantastisk fin personlighet. Vi dro ofte til København for å hente skulpturer slik at de ikke måtte sendes. Da fikk vi dessuten møtt Wiinblad og knyttet enda tettere bånd. Ofte overnattet vi i gjestehuset hans og han inviterte gjerne på middag sammen med hans venner som jeg i ettertid har oppdaget var kjente personligheter i Danmark. Det var en morsom tid med mange hyggelige minner. I dag er huset hans museum og man kan bestille omvisninger noe som absolutt anbefales!

Eneste forhandler i Norge av Versace Home

I tillegg kan Interiør-Galleriet friste med en rekke spennende merker. Rosenthal er en av hovedleverandørene og regnes for å være ledende i verden innen porselen. Interiør-Galleriet er dessuten eneste forhandler i Norge av porselen fra Herend hvor alt håndmales på fabrikken i Ungarn. Eneste forhandler her til lands er de også av Versace Home. Særlig er putene, sengeteppene og badekåpene fra Versace svært populære og passer godt inn i trenden med mer farger i interiøret. Har du en hvit eller grå sofa du ønsker å piffe opp med litt farger passer de luksuriøse putene fra kolleksjonen til Versace utmerket. Mange ønsker nå også litt mer farger til bordet og man kan med fordel mikse fra ulike serviser. 
– Det hvite serviset TAC fra Rosenthal står på nesten alle bryllupslistene. Det ble designet av arkitekten Walter Gropius på 60-tallet og er helt enkelt med rene linjer. Mange velger å blande dette med for eksempel noen deler i masse farger fra Versace eller Bjørn Wiinblad, avslutter Otto-Jan.
Hos Interiør-Galleriet finner du alt du trenger for et vakkert hjem, enten du er på jakt etter noe nytt til ditt eget hjem eller en gave som garantert vil glede mottakeren i mange år!

FAKTA: Interiør-Galleriet

• Adresse: Briskebyveien 2 - Riddervolds plass, 0259 Oslo
• Telefon: 22 33 40 40
• E-post: oslo@interiorgalleriet.no
• Webside: interiorgalleriet.no
• Facebook: facebook.com/interiorgalleriet
• Instagram: instagram.com/interior_galleriet
• Åpningstider: Mandag-fredag 10-18 & lørdag 10-16

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Interiør-Galleriet