Mat & drikke »  Restaurantguiden

Restaurantguiden

Glipp

På Nedre Torv, i samme bygg som byens bibliotek, finner vi den intime restauranten Glipp.

I tidsriktige lokaler serveres alt fra små tapastallerkener og amerikanske bagels, til smakfulle salater, pastaretter, pizzawok og kreative middagsretter.

Siden etableringen i 2000 har restauranten utviklet seg til å bli et svært populært spisested både for byens innbyggere, og dens besøkende.

– Vi lever i en spennende tid hvor vi påvirkes av impulser og trender fra hele verden. Nye smaker, råvarer og tilberedningsmåter har vært en kilde til stor inspirasjon for oss på Glipp, forteller innehaver Lars Ove Tesdal.

Det forklarer tanken bak den fyldige menyen. Her finner vi en rekke spennende retter fra blant annet Spania, Italia og USA.

– Noen serverer vi usminkede og autentiske, mens andre er utviklet etter våre egne krav til smak og utseende, sier Tesdal.

Harveys

Harvey´s sportsbar sentralt i Kristiansand byr på langt mer enn engelsk fotball. Baren, som er gjennomført i amerikansk stil, har også et kjøkken det er verdt å merke seg. Her tryller de frem store og små matretter, til stor glede for sultne gjester.

Med årene har deres cheeseburger rukket å få legendestatus på linje med de største ballhelter, mens flere nykommere allerede er nominert til årets spiller.

Når kampene er ferdigspilt omdannes Harvey´s til en mixed-zone, der fans av alle lag kan møtes for en hyggelig stund på en av byens heteste utesteder.

Effektive bartendere serverer et bredt utvalg av drinker, mens proffe DJs sørger for nye og gamle musikkhits. Utover kvelden preges atmosfæren av høy stemning og pulserende byliv.

Lokalpressen har allerede hyllet stedet som byens beste sportsbar, nå er det opptil deg å sjekke om det stemmer! Harvey´s finner du i Tollbodgata 3.

Jonas B. Gundersen

Jonas B. Gundersen er restauranten som ønsker å skille seg ut i mengden. Med et helstøpt konsept byr etablissementet i Rådhusgata på spennende opplevelser for både kropp og sjel.

– Når du besøker oss skal du sitte med følelsen av å være gjest hos en aktiv kulturformidler, sier innehaver Henning Vestavik.

Kjøkkenet er inspirert av vigelandsmannen Jonas B. Gundersens liv i Statene, og hans ekteskap med den italienske sopranen Maria Belucci.
Menyen kombinerer det beste fra vest, med de reneste smaker fra det sørlige Europa. Her er alt fra lekre italienske småretter og pasta, til pizzaer komponert slik menigmann «over there» ønsker dem.
Til toner av smektende jazz inntar du ditt måltid i en atmosfære som oser av 1930-tallets Amerika.

– Hos oss skal du kunne nyte både ganefryd og øregodt, i tillegg til å ha noe inspirerende å se på mens du spiser, sier Henning Vestavik.

Kjesk

Etter snart fem års drift har Restaurant Kjesk i Thon Hotell Wergeland etablert seg som et populært spisested både på dag og kveldstid.
Med byens kanskje beste frukt- og salatbuffet, samt retter som biffsandwich, hjemmelaget hamburger, quesadillas og deilige hjemmelagde supper, tilbyr Kjesk lunsj for de flestes ganer. I tillegg fins en fyldig á lá carte-meny.

– Menyen, som vi for øvrig serverer hele dagen, har et rikt utvalg fra det franske-, amerikanske- og italienske kjøkken. Her finnes retter som brosmefilet stimbocca, grillstekt laksefilet, biff med løk, BBQ-spareribs og mye mer, sier restaurantsjef Atle Kaafjord.

Fra mandag til fredag tilbyr Kjesk en klassisk norsk rett fra «Bestemors oppskrifter».
– Hver torsdag, for eksempel, serverer vi komler á lá Vestlandet. Tradisjonsrettene er et tilbud som blir stadig mer populært, forteller Kaafjord.
Restaurant Kjesk legger for øvrig sjel i å være oppdatert på viner, og har en variert og fyldig vinliste.

Sorella-Del-Vera

I Markensgate 42 finner vi Sorella-Del-Vera. Den familiedrevne italienske restauranten har i løpet av sine snart femten år opparbeidet seg et velkjent navn – også utenfor Kristiansand.

– Folk reiser helt fra Arendal for å spise vår populære pizza, sier daglig leder Ahmet Bahri Unal.

Ved siden av pizza i utallige varianter, byr Sorella-Del-Vera på en fyldig á lá cartemeny. Som seg hør og bør finner vi en rekke italienske spesialiteter, men det er også funnet plass til flere fristende norske retter.

– Jeg kan varmt anbefale vår berømte plankebiff, sier Ahmet Bahri. Han legger til at kjøkkenet varierer menyen etter årstid, og at kokkene bestreber seg etter å lage mat for en hver gane.

– Hos oss finner gjestene en hyggelig atmosfære, og maten vi serverer skal tilfredsstille både barn og godt voksne, sier Ahmet Bahri, før han ønsker velkommen til Sorella-Del-Vera.

Luihn

I kjelleren hos Luihns Restaurant glemmer du fort alt om tid og sted. De kulinariske opplevelsene kan fort gi deg følelsen av å være under sydligere himmelstrøk. Både gjester og matkritikere har i en årrekke trykket restauranten til sine bryst.

– Vårt kjøkken er opptatt av å formidle tradisjoner og ekte matglede, sier innehaver Roy Parker.

En aften hos Luihns kan komponeres akkurat slik du måtte ønske det. Det er ikke uvanlig at gjestene velger en fireretters meny, men det er også mulig å få flere dersom man ønsker det.

– Vi fokuserer på god service, og yter hva vi kan for at gjestene skal få en positiv matopplevelse, sier Parker.
– Et hvert måltid er laget med kjærlighet og omtanke, i dyp respekt for gamle tradisjoner og med innslag av nye trender, påpeker han.

Han legger til at Luihns selvsagt har et stort utvalg av finere viner til å akkompagnere de smakfulle rettene.

Tekst: Martin Fremstad  Foto: Jon Anders Skau