Hjem » Oslo »  Reker og hvitvin på Oslofjorden

Reker og hvitvin på Oslofjorden

Oslos best bevarte hemmelighet må være reketurene som Båtservice Sightseeing startet med for noen år siden. Turistene elsker dem, og det gjør ”de innfødte” også – de få som har oppdaget dem.
Nesten bare turistene og reiselivsbransjen vet at man hver sommer fra St.Hans og fram til begynnelsen av september kan ta seg et lunsjcruise eller kveldscruise fra Rådhusbrygga uten at det koster all verden. For 355 kroner får man en tur i Oslos vakre skjærgård med tilhørende rekebuffet.

God stemning ombord

Hva kan vel være bedre om sommeren enn å spise reker og drikke hvitvin mens man nyter vakker sjøutsikt i hyggelig selskap?

– Nordmenn og turister, benket sammen på langbord på gamle norske treskuter i hovedstadens skjærgård! Man kan vel ikke få en bedre kombinasjon, sier Kristian Qvigstad. Han er markdessjef i Norway Yacht Charter og Båtservice Sightseeing, og er selv skipper om bord på mange av turene til en av de største båtaktørene i Oslo.

Selskapene står for over halvparten av passasjerene innen charter- og sightseeingbransjen i Oslofjorden, og har ni charterbåter, seks seilskuter og tre yachter. I tillegg driver de Bygdøy-fergene og sightseeingbåtene fra Rådhuskaia.

Sjøbryllup

Ett tilbud som stadig flere velger er vielser på sjøen. Til slike anledninger benyttes ofte vakre Christiania, som er Norges største seilende treskute. Under vielsen kaster Christiania anker i en lun idyllisk vik, før middagen serveres i gjestesalongen, hvor det er plass til over 90 gjester.

Firmaturer og representasjoner

Selv om brylluper og fødselsdagsfeiringer på fjorden blir stadig mer populært, vil det alltid være byens bedrifter som skaper grunnlaget for at Oslo har over 70 charterbåter med skjenkebevilling.
– Hele børslisten er våre kunder sier Qvigstad, som forteller at han stadig er vert for både studenter, firmafester, ministere og kongelige. Selv IOC, KGB og CIA har han hatt med på tur. De to sistnevnte under deres første møte etter den kalde krigen, ombord i S/S Johanna på fisketur i Oslofjorden!

– Det blir slik en avslappet stemning om bord. Folk snakker lettere sammen når de ikke sitter spikret til restaurantbordet, sier Kristian Qvigstad.

Men god mat og drikke får de, og skipskaffe på dekk i solnedgangen innover fjorden, før de ankommer Rådhusplassen ved midnatt, nettopp når Oslos natteliv våkner. Slik er sommer-Oslo på sitt beste!

Tekst: Berith Eva Lamøy Foto: Norway Yacht Charter