Hjem » Oslo »  Reis på sommertokt med Christian Radich

Reis på sommertokt med Christian Radich

I sommer har du en enestående sjanse til å oppleve en av verdens siste skværriggere under seil. Ferden går fra Oslo til Frankrike, England og Nederland - og ender i de vestlandske fjorder.
På Christian Radich kan alle, uansett alder, være med som mannskap på tokt med denne flotte skuta. Du kan reise alene, med venner eller familie. På havet knyttes vennskapsbånd på tvers av alder og nasjonalitet.

Historiske steder

Sommerens tokt starter 28. juni – 20. august fra Oslo med seks dagers seilas til seilskutefestivalen ”l” Amanda Rouen. I Rouen, ikke langt fra Paris, ble Jeanne d` Arc brent på bålet og byens katedral var et favorittmotiv for maleren Claude Monet.

Vakkert skue

Fra Rouen går ferden for fulle seil over den engelske kanal til Liverpool, Europas kulturhovedstad i 2008 og Beatles hjemby. Herfra starter det spektakulære Tall Ships Races med en deltakelse på cirka 100 små og store skuter i en regatta til Måløy. Christian Radich seiler for seier som èn av favorittene som så ofte tidligere.

Fra Måløy seiler alle skutene til Bergen, et vakkert skue i de vestlandske fjorder. Det er ikke ofte at Norge har hele to gjestehavner på ett år under Tall Ships Race. Små og store seilskuter vil lyse opp fjordene mellom Måløy og Bergen denne sommeren.

Fra Bergen starter neste Regatta-etappe til den Helder i Nederland, og igjen seiles alt det master og seil kan tåle. Sammen med Christian Radichs mannskap kan også du være med på spenningen, gleden og opplevelsen.

Tekst: Berith Eva Lamøy Foto: Ulf Hansen