Hjem » Trondheim »  Rede til å reparere Rolex raskere

Rede til å reparere Rolex raskere

Rolex er i vinden som aldri før blant norske klokkekjøpere. Urmaker Håkon Lian ruster seg derfor til den stadig økende etterspørselen med et splitter nytt og moderne urmakerverksted.

Er du blant dem som har tatt turen innom Urmaker Håkon Lian i Nordre gate, og oppdaget det vesle verkstedet i det bakerste hjørnet, pakket med urmakere bøyd konsentrert over hvert sitt urverk? Nå får hverdagsverkstedet i første etasje en storebror i kjelleren. Stolt loser daglig leder Wenche Lian oss ned trappa til butikkens nye «operasjonsrom»: et splitter nytt og moderne urmakerverksted. Wenche tror verkstedet i stor grad vil forenkle og forbedre urmakernes hverdag. 
– Det ikke er alle urmakere som har et slikt verksted. Dette blir morsomt, forteller Wenche engasjert mens hun viser oss de nye fasilitetene. 

Får en mer effektiv hverdag

Etter strenge bransjekrav fra Rolex, som er den mest inntektsbringende merkevaren butikken har, har Urmaker Håkon Lian gjort betydelige investeringer i nytt utstyr og oppussing av lokaler. Det nye verkstedet får både to nye og større arbeidsbenker, og adskilte rom; ett rom for alt som har med rensing av urverk, kasser og lenke å gjøre, samt et eget rom til slip og polering. 
Dermed vil butikken også kunne håndtere økende oppdragsmengder. Den nest største inntektskilden til Urmaker Håkon Lian er nemlig reparasjon og service. Urmaker Andreas, som har gått på kurs i Sveits for å bli sertifisert bruker av en Rolex-utviklet poleringsmaskin, ser derfor nå fram til en lettere – og mer effektiv – arbeidshverdag. 
– Dette blir meget bra. Her er det større benker og bedre lys, og vi får sitte i ro og fred og jobbe fokusert. Vi får opp tempoet, og vil rett og slett få reparert og produsert mer, sier Andreas, og får støtte av Wenche. 
– Alle urmakerne har sin måte å organisere seg på og jobbe på. I det nye verkstedet får alle urmakerne sette sitt preg på ting. Og da får de jobbet mer effektivt. 

Spent på klokkenyheter

I mars vender Urmaker Håkon Lians urmakere og selgere snuten mot den årlige internasjonale klokkemessa i Basel i Sveits. Her vises alle nyhetene fram fra verdens ledende klokkeprodusenter. 
– Nå gleder vi oss til messa og til hvilke nye produkter som kommer, sier Wenche. 
Etter Basel-messa vil Urmaker Håkon Lian vite mer hvilke nye modeller som treffer markedet i det kommende året. Men allerede nå kan urmakeren, som i tillegg til Rolex forhandler merker som Breitling, Omega, TAG Heuer og Tudor, gi noen gode vårtips til dame og herre. 
– Til dame vil jeg anbefale den nye utgaven av Omega Constellation Manhattan, som Omega kjører en diger kampanje på nå i disse dager. Klokken er klassisk og feminin, og den nye utgaven har en slankere lenke og kasse, i tillegg til nytt urverk og nye tallskiver. Til herre vil jeg anbefale Rolex Datejust 41, en sterk Rolex-merkevare med jubilee-lenke og fluted bezel. 
Med nytt verksted, rykende ferske klokkemodeller og økende interesse blant befolkningen for eksklusive klokker kan Urmaker Håkon Lian trygt si: La spennende tider komme!

FAKTA Urmaker Håkon Lian

• Urmaker Håkon Lian holder til i Nordre gate 9 i Trondheim
• I 2018 hadde Urmaker Håkon Lian en omsetning på ca. 20 millioner kroner.
• Besøk gjerne Urmaker Håkon Lian på:
- Facebook: Urmaker Håkon Lian AS, Protid
- Instagram: @urmakerhaakonlian

Tekst & foto: Anders Ildstad

Følg IN magasinet på Facebook