Mat & drikke »  Perler i Kristiansand

Perler i Kristiansand

Kristiansand yrer av liv. Både turistene og de lokale kan fråtse i tilbud. Sentrum er preget av nisjebutikker som dekker ethvert behov. Og for shoppingfrelste er byen intet annet enn et paradis.

En sikker sørlandsfavoritt

Drømmeplassen er stedet som tilbyr deg en komplett nytelse både smaksmessig og som shoppingmulighet. Uten tvil en favoritt!
I fjor åpnet Kristiansands svar på «Åpent Bakeri» i Skippergata 26 og fra første dag har Drømmeplassen vært et populært sted. I bakeriet tilbyr de deg lunsjretter, salater og ikke minst et stort utvalg av herlige bakverk. For ikke å snakke om stedets unike brødutvalg. Drømmeplassen fokuserer på ekte varer og bruker ingen tilsetningsstoffer i noe av det de tilbyr. Alt bakes fra bunnen av og blir stekt i vedfyrt steinovn. Selve interiøret i lokalet er en rustikt, men gjennomført stil som passer godt til Skippergatas fredelige og sjelfulle fasade.

Du kan selv velge om du vil sitte ned og kose deg eller om du vil ta med. I lokalet finner du også en butikkdel hvor de ansatte har samlet noen av sine favorittprodukter. Der finnes en spennende blanding av klær, såper, pynt, duftlys, musikk og mye annet.
Følg mitt råd og tilbring neste lunsjpause i hyggelige omgivelser hos Drømmeplassen!

Mer enn handel!

Entré Gaver & Interiør er butikken med god atmosfære, god service og «det lille ekstra» som motto.
En av de store perlene i Kristiansand finner du i Rådhusgata 8 skrå over Dampbageriet. I gamle dager omtales kvartalet som «Bryggebakken». Huset ble bygget i slutten av 1700-tallet, og der er det mengder av god gammeldags sjel. Hos Entré finner du alt fra bilder, lamper, møbler, gardiner, serviser og masse annet gøy når hjemmet skal fornyes. Litt smykker, klær og sko finner du også. Butikken oser av særpreg, og besøkes ofte av kunder fra flere steder i landet. Mange velger å skrive sin bryllupsliste der, da vareutvalget er svært variert og spennende.

Ikke minst scorer butikken mye på den gode service, rolig musikk og fin innpakking av gaver.
Der finnes varer i alle prisklasser, og butikkens visjon er «det lille ekstra». Dette er butikken for deg som vil se og oppleve noe spesielt.

Unike moteklær

Midt i Skippergaten ligger Lady Rose. Dette er stedet for kvinner i alle aldre – som er glad i lekkert klesdesign. Lady Rose har dameklær for enhver smak og lommebok. Her får du merkeklær fra kjente designere samt sko, vesker og kroppsprodukter. Merket Vips er et norsk design som har tatt initiativ til etisk handel. Hos Lady Rose finner du også belter og vesker fra Moo.

Designeren Karianne Sæther savnet en funksjonell og kul pc-veske og vesken Moo. Den populære vesken finner du hos Lady Rose – både til ham og henne. Et annet spennende merke i butikken er Parajumpers som har fantastiske jakker fra Alaska. Dette er italiensk design – perfekt for nordisk vær og vind.
Andre spennende merker som du finner hos Lady Rose er: Calvin Klein, Chill Norway, Bruuns Bazaar, Margit Brandt, Baum Und Piezak, Baba Jaga , Pieaz, Just Cavalli smykker og klokker, Zenze og Joy
Lady Rose er hele tiden oppdatert på de aller siste trendene i moteverdenen. Her møter du utpreget service til enhver tid. Velkommen til en unik butikk.

Fransk smaksopplevelse i Rådhusgata

Man trenger ikke Paris og Champs-Élysées for å få følelsen og smaken av fransk tradisjon. Tar du turen innom Luihn Restaurant kan du oppleve nettopp dette.
Luihn Restaurant finner du i Rådhusgata 15. Der kan du nyte mat som består av mange retter, hovedsakelig basert på norske råvarer, men laget på den tradisjonelle franske måten. Kjøkkenet er opptatt av å formidle videre den gode franske manér av mat og vin.
Prisene på menyen er som de fleste steder, men hos oss er det mange som velger å ta en helaften med både tre-, fire- og femretters, eller flere, for dem som ønsker det. Det er ikke uvanlig med både åtte- 12- eller 16-retters, men da er det hyggelig med beskjed på forhånd. Luihn fokuserer på god service og yter det beste for at gjesten skal få en komplett og positiv opplevelse. Restauranten har både erfarne ansatte og lærlinger, som sørger for at du får et måltid som er tilberedt med omtanke. I det moderne og koselige kjellerlokalet henger det kunst fra både lokale og internasjonale kunstnere, og som det er mulig å få kjøpt på stedet. Luihn Restaurant samarbeider med flere, blant annet Dinner for Two, og kjøper du bolig gjennom ABCenter vil du i tillegg motta et gavekort fra megleren, som gjelder på restauranten.
Pynt deg gjerne litt og ta med en kjæreste eller noen gode venner for en kveld med smaksopplevelser fra det gode franske kjøkken.
Bon Appetit!

Skippergatas trendy interiørhjørne

Har du fått nok av stress på kjøpesentre for en stund og søker etter noe mer unikt? Har du lyst til å fornye hjemmet uten å bli ruinert? Eller leter du kanskje etter den perfekte gaven?
På hjørnet av Skippergata finner du det sjarmerende lokalet til no.1 gave og interiør hvor seks ansatte vil sørge for at du får en hyggelig handel. Nisjebutikken samarbeider med femten andre leverandører fra både Norge, Sverige og Danmark. Utvalgte varer fra forskjellige messer blir bestilt og sendt til Kristiansand for å krydre butikken og tilbudet til kundene.
No.1 gave og interiør har stor fokus på trend og hver uke kommer det noe nytt man kan glede seg til...
No.1 gave og interiør er butikken med sjarm, som kan tilby varer som faller i smak hos de fleste. God fornøyelse!

Tekst: Gunn Mariann Arnesen & Berith Eva Lamøy  Foto: Jon Anders Skau