Hjem & fritid »  Nyåpnet faghandel innen sport og fritid

Nyåpnet faghandel innen sport og fritid

I begynnelsen av september åpnet Sport1 Superstore sine dører for første gang i Sørlandsparken. Sport og fritidsprodukter av god kvalitet og den beste service skal kjennetegne faghandelen.

I samme bygg som blant annet Elprice, Skeidar og Europris Pluss har de funnet seg meget godt til rette i store og lyse lokaler. Det er en travel, men blid og fornøyd innehaver som viser rundt. Geirulf Stoveland forteller at valg av lokaler er nøye gjennomtenkt. En del handler om å være tilgjengelige for kundene, en annen del handler om å ha plass nok til å vise butikkens produkter. Hos Sport1 skal varene ut av pappeskene og fram på gulvet. Her skal ingen kunder måtte stå ved hyllene og undre seg over hva som gjemmer seg bak den flotte innpakningen. Alt fra telt, soveposer og fiskeutstyr til klær, sko og sykler settes fram, slik at kundene kan se hva de kjøper.

Fargerik barneavdeling

Hos Sport1 har de valgt å lage en stor avdeling for barnetøy. Fargerike klær fyller veggene, og utvalget er stort og dekker alle behov. Stoveland er meget stolt av utvalget, og sier det har vært utrolig gøy å skulle velge ut hvilke merker de skulle satse på. Her er kjente merker som Bergans, Skogstad, 24 outdoor og Devold. Et nytt, og kanskje for mange ukjent merke, har også funnet sin plass i vareutvalget: Nanook of Sweden har nok kommet for å bli. I 2007 kåret magasinet Foreldre og Barn deres parkdress til markedets aller beste. Stoveland ser derfor fram til å selge mang en fargerik parkdress i ukene framover, og kanskje bidra til en litt tørrere hverdag for de små. Hos Sport1 er de små kundene veldig viktige, og de skal bli tatt godt vare på. Ved siden av flotte parkdresser og annet vintertøy, kan butikken friste med en mengde luer og votter i morsomt design fra mange forskjellige leverandører.

Sko for enhver fot

Skoavdelingen er meget rikholdig og fører alle de kjente merkene. Betjeningen vil mer enn gjerne ta seg tid til å analysere kundens steg, slik at den rette skoen finner rett eier. Avdelingen har sko for alle sportsgrener, samt fottøy til fritidsbruk og fjellturer. Barna er heller ikke her glemt, små føtter skal også ha gode sko.

Stor friluftsavdeling

Friluftsavdelingen er også stor og meget rikholdig. Den styres med stø hånd av en mann som vet hva som skal til for å få den gode naturopplevelsen. Morten Birkeland Engelsen skal allerede i februar ta en liten pause fra butikktilværelsen. Godt motivert av sin sjef legger han ut på en lang og strabasiøs reise. Den glade bergenseren, nettopp ankommet sørlandet, vil se om han kan klare å gå Norge på langs. Det er nok ganske sikkert at han velger seg utstyr fra Sport1. Klær, sko, ski og sekk er noe av det han vil behøve. Med jobb i en sportsbutikk som tar sikte på å bli best på friluftsliv på Sørlandet, bør han ha de aller beste forutsetninger for å ta de riktige avgjørelser hva utstyr angår. Muligens velger han å satse på en sovepose fra Nanok. Sport1 er det eneste stedet i Kristiansand som fører denne nykommeren. Kvaliteten er høy og forventningene store til kommende produkter fra Nanok.

Størst på ski langs kysten

I disse dager ankommer vinterens sportsutstyr butikken. Lass på lass med ski vil finne veien til Sport1, og det skal kunne være mulig for alle å finne seg et par som passer. Geirulf Stoveland forteller at betjeningen vil gjøre alt de kan for at kunden skal bli fornøyd. Den enkelte kunde skal i ro og mak kunne finne fram til det som måtte passe av utstyr.
God service skal ytes i alle avdelinger i butikken. Et eget verksted er også etablert. Her vil kundene kunne få tilpasset sitt nye utstyr. Verkstedet vil også kunne hjelpe med vårpussen på sykkelen eller klargjøring av skiutstyret.

Sportsveiledere

For å kunne yte den aller beste service er Stoveland avhengig av å ha de rette ansatte, eller den rette sportsveileder, som de kaller det i Sport1. Personalet er håndplukket og har det til felles at de er positive mennesker som liker å være i aktivitet, liker å være ute i naturen eller i treningshallen. Denne gleden over å være i aktivitet, å bruke kroppen, vil de gjerne dele med butikkens besøkende. Hos Sport1 skal kunden få svar på sine spørsmål, tips og gode råd på veien om det gjelder tøy, sko eller annet utstyr.
Geirulf Stoveland sitt store ønske er at kunden skal tørre å spørre, tørre å stille de rare spørsmålene, tørre å la betjeningen løpe for tiende gang inn på lageret for å finne skoen som sitter perfekt. Sportsveilederne på Sport1 er der for kundene sine og ønsker alle velkommen inn, store og små.


Tekst: Marit Løvstuen  Foto: Jon Anders Skau