Hjem » Oslo »  Ny vår i Vika

Ny vår i Vika

Etter en stor oppgradering har Vikaterrassen blitt en bilfri gågate og fremstår nærmest som en liten oase midt i Oslo. Her kan du handle i spennende butikker, spise et deilig måltid, få en ny frisyre hos en av de prisvinnende frisørene eller bare slappe av i en fluktstol og nyte det yrende folkelivet!

Vikaterrassen ligger midt i hjertet av Oslo med Nationaltheatret, Slottsparken og Aker Brygge like i nærheten. Etter oppussingen har det historiske handleområdet igjen kommet til sin rett og gaten skinner nå nærmest i takt med sommersolen. Her finner du en variert miks av forretninger og spisesteder du ikke finner andre steder i byen.
– Vikaterrassen har vært et handelsområde siden 1964 og både Bentestova og Baker Hansen har vært her siden begynnelsen, forteller senterleder Anne Ormstad i Vika Handelsområde.
– Storebrand, som står bak oppussingen, ville utvikle dette området til et levende og bilfritt byrom for kvalitetsbevisste forbrukere. Det har vært viktig for oss å få inn litt andre typer butikker enn de typiske kjedene. Her skal du finne ting du ikke finner andre steder og møte folk som er eksperter innen sitt område. Vi ønsker at Vikaterrassen skal være et sted hvor folk trives og vi er stolte over hvor flott gaten har blitt. Flere av spisestedene har hyggelige uteserveringer og når solen skinner setter vi ut fluktstolene.
Vikaterrassen har en lang og innholdsrik historie, fra det var en gammel handelsbasar over to etasjer til tyskernes bruk av Victoria Terrasse som hovedkvarter under krigen. Og annenhver lørdag i sommerhalvåret arrangeres Vika Walks hvor du kan være med på en byvandring og lære mer om historien og arkitekturen i området.

Klær til alle anledninger

Er du på utkikk etter noe nytt til garderoben skal det godt gjøres å ikke finne det hos en av klesbutikkene i Vikaterrassen. Her ligger det blant annet flere spesialforretninger som Torshov Sport Løp for løpeentusiaster på alle nivå, optikerkjeden Interoptik og Next to Nothing som fører undertøy og badetøy. Hos Claire finner du dansk kvalitetsmote mens Bentestova frister med klassisk og tidløs mote av høy kvalitet.
I de elegante lokalene til Cavour er det herrene som står i fokus. Her finner du det beste av italiensk design til fornuftige priser. Hovedfokuset er på dresser og sko, men de har også fritidsklær fra italienske kvalitetsmerker. Butikken drives av brødrene Sebastian og Richard Scharnke som opprinnelig startet Cavour som et klesmerke.
– Begge hadde jobbet lenge i bransjen og så at ved selv å finne de beste materialene og gå til fabrikkene så kunne de tilby italiensk kvalitetsmote til en bedre pris enn de store italienske merkene, sier butikksjef Kevin Svindland.
– De solgte lenge inn til andre butikker, men fant etter hvert ut at tiden var inne for å åpne egen butikk i september i fjor her på Vikaterrassen. I tillegg til vårt eget sortiment har vi også spedd på med noen andre varemerker som ikke er så etablerte her i Norge enda. En god del av det vi har er vi den eneste forhandleren av i Norge. Det har gått over all forventning og vi har også begynt å gjøre det bra på nett. Siden mye av det vi har er litt vanskelig å få tak i så selger vi mye internasjonalt fra nettbutikken.

Illums Bolighus flytter til nye lokaler

For alle som har en forkjærlighet for interiør og design, har Illums Bolighus på House of Oslo nærmest vært som en institusjon. Nå skal House of Oslo rives for å gjøre plass til et nytt bygg og Illums Bolighus flytter til nye, flotte lokaler i Haakon VIIs gate 10 i Vikaterrassen. 7. juni er det duket for stor åpningsfest med en rekke spennende aktiviteter og tilbud.
Illums Bolighus er et livsstilskonsept hvor du finner alt du trenger for å innrede hjemmet eller fornye garderoben fra anerkjente merker som Stenströms, Designers Remix, Decadent Copenhagen, Georg Jensen, Louis Poulsen, Montana, Republic of Fritz Hansen, Gubi, Calvin Klein Home, Ralph Lauren Home og mange flere.
– Den nye butikken vil strekke seg over tre etasjer og vi gleder oss veldig til å vise den frem. Det er nå 12 år siden butikken på House of Oslo åpnet, som gjør det bedre for hvert år som går. Nordmenn har virkelig fått øynene opp for Illums Bolighus. Til tross for at Illums Bolighus har vært helt alene på House of Oslo den siste tiden og at vi har åpnet et nytt flaggskip-varehus i Glasmagasinet, har vi likevel hatt en fantastisk omsetning her i Vika, sier varehussjef Grete Aasen Seyffarth og administrativ sjef Aija Kalve Grytli.
Illums Bolighus har mange lojale kunder som blir belønnet gjennom No1-fordelsprogrammet. Her får fordelskundene blant annet en bonussjekk hver høst som utgjør 10% av det de har handlet for i løpet av året samt invitasjoner til ulike events.

En litt annerledes frisørsalong

Vikaterrassen kan også by på flere frisørsalonger.
– Det er tre frisørsalonger her, White Gallery, Lour Hair og Escape Hairdressing og Barbershop. Alle tre med prisvinnende frisører. I tillegg har vi Hud- og hårklinikken som tilbyr massasje, laser, voksing, fotpleie og andre behandlinger som skal fremheve det beste av deg.
I det man kommer inn døren til White Gallery merker man at dette ikke er en frisørsalong som alle andre. Venterommet minner om en stue og alle frisørstolene er plassert rundt et langbord. Helt i tråd med filosofien til innehaverne Benedikte Hansen og Tommy Standal som sammen har drevet White Studio i Kvadraturen i flere år.
– Da Storebrand kontaktet oss og spurte om vi kunne tenke oss å åpne salong her også synes vi det var spennende og merket at vi var klare for å utvide. Det at det er gågate og det sterke miljøfokuset til Vikaterrassen appellerte til oss, forteller Benedikte.
– For oss handler det å drive en salong om møter mellom mennesker. At vi er gode til å klippe mener vi er en selvfølge. Konsultasjonen før vi begynner å klippe er den viktigste delen av besøket, det er her vi blir kjent med kundene og hva de ønsker. I dag er det mye fokus på sosiale medier og styling, men for oss er det viktigste at vi ser hver enkelt kunde. Her starter opplevelsen i det man kommer inn døren og vi føler på mange måter at vi ønsker kundene velkommen hjem til oss.

Spennende restauranter

Du finner også en rekke fristende spisesteder i Vikaterrassen, som Baker Hansen, Kaffebrenneriet, Modern Greens, Ett Bord, Genki, Joe & The Juice, Omakase og Xich Lô. Med andre ord er det noe for enhver anledning, enten du bare vil spise en rask lunsj, ta med deg en kaffe eller smoothie eller nyte en bedre middag.
Genki ligger i 2. etasje og har nettopp feiret ettårsjubileum. Genki har samme eier som sushirestauranten Sabi Omakase i Stavanger som har en Michelin-stjerne, men har et litt annet konsept. Her får du et spennende innblikk i japansk matkultur med fokus på izakaya og fristende bentobokser.
– Til høsten får vi ny kjøkkensjef og da kommer vi til å gå mer tilbake til vårt opprinnelige konsept basert rundt izakaya, den japanske tradisjonen med småretter man kan dele. I tillegg fortsetter vi med bentoboksene som er veldig populære til lunsj. Det er en japansk matboks hvor man får smake på flere forskjellige retter, sier fungerende daglig leder Lien Nguyen.
Genki kan også friste med en flott og litt avskjermet uteservering med utsikt ned til gaten.
Baker Hansen har holdt til i Vika helt siden 60-tallet.
– Baker Hansen er Norges eldste bakeri og alt vi selger er håndverksprodukter. Vi er stolte over kvaliteten og kan gå god for alle våre produkter enten det er sunt eller søtt, sier daglig leder Anne Marie Henie Jacobsen med et smil.
– Her i Vika har vi mange bedriftskunder med mye catering og lunsj. Baker Hansen er dessuten et samlingssted for alle aldre noe vi synes er veldig morsomt. Bestselgerne våre er saftige og grove rugbrød og havrespelt med valnøtter. Og hva er vel bedre enn en deilig kake fra Baker Hansen til sommerfesten?

FAKTA: VIKATERRASSEN

Web: www.vikaterrassen.no
Facebook: www.facebook.com/vikaterrassen
Instagram: www.instagram.com/vikaterrassen
Kundeklubb: www.vikaterrassen.no/vip-i-vika

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Tomasz Majewski/Vikaterrassen
 

Følg IN magasinet på Facebook