Hjem » Trondheim »  Nostalgi, design Halvor Bakke & Anita Sletten for Magnor Glassverk

Nostalgi, design Halvor Bakke & Anita Sletten for Magnor Glassverk

Ønsker du en jul der du lager nye tradisjoner? I år har Halvor Bakke sammen med Anita Sletten designet det som kommer til å bli årets juleservise. Serviset gir den gode julestemningen man minnes fra barndommens jul, og er et tradisjonsservise laget for å vare år etter år, i flere generasjoner. 

Halvor Bakke har lenge hatt en drøm om å lage et juleservise uten nisser og andre røde elementer. Serviset skulle være et vinterservise, som kunne kombineres med andre produkter. Serviset skulle være lett å bruke, enten man liker rød jul eller ikke. I år er drømmen blitt til virkelighet. 

Inspirert av minner fra barndommen

Nostalgi krysser av på alle punktene, og inspirasjonen er hentet fra julegirlanderen han husker fra barndommen hjemme på familiegården i Stavern. Med vintergrønt, brune grener og lerkekongler er han tilbake til den tradisjonsrike julen han er så glad i. Selv om vi ofte forbinder Halvor med stamme linjer i det han designer, har han valgt å gå en helt annen vei. For Halvor er jul tradisjon og familietid, der nostalgi var et stikkord han hadde i tankene under utviklingen av serviset. For å lage serviset akkurat slik Halvor så for seg, fikk han hjelp av kunstneren Anita Sletten. Anita hjalp Halvor med å formidle varmen og den gode stemningen han ønsket å skape. Sammen har de laget et tidløst og lekkert juleservise som også kan brukes som et vinterservise i tiden før og etter jul.
– Samarbeidet har vært veldig fint. Anita har forstått mitt uttrykk og at serviset skal kunne brukes over tid. Det har vært spennende og lærerikt å samarbeide tett med en dyktig kunstner over så lang tid. 

Kvalitet i stil og stemning

Nostalgi er vinterserviset som er laget til alle de som er opptatt av kvalitet i stil og stemning, og ønsker å holde fokuset på maten. Mønsteret er delikat og forstyrrer ikke matopplevelsen. Halvor gleder seg til å invitere venner og familie på julelag i førjulstiden til småbruket sitt, Trae. Det blir ekstra spesielt og kjekt å dekke årets bord med et eget juleservise. Dersom Halvor må velge seg en favoritt blant delene i serviset, må det være kruset. 
– Du kan bruke det hver dag! Jeg er veldig glad i kaffe, og bruker det gjennom hele dagen. I tillegg er kruset lett å sette sammen med de andre delene i serviset. 
Årets jul skal Halvor feire sammen med Julian i Cape Town i Sør-Afrika. Og i kofferten er det selvsagt både Nostalgi tallerkener og røkt pinnekjøtt fra Vestlandet. 

Ønsker du å se nærmere på Nostaligi eller andre produkter fra Magnor, så har de en egen Brandstore på Glas-magasinet Stortorvet i Oslo sentrum. Du kan også finne nærmeste forhandler på www.magnor.no.

Tekst: IN magasinet | Foto: Magnor Glassverk
 

Følg IN magasinet på Facebook