Hjem » Oslo »  Norges eldste antikvariat

Norges eldste antikvariat

Damms Antikvariat er med sine 177 år ikke bare Norges, men faktisk et av verdens eldste antikvariater!

Antikvariatets varelager spenner vidt, både med hensyn til emner og alder. Hovedvekten ligger på historie og kulturhistorie, skjønnlitteratur, lokalhistorie, slektshistorie, men også polarlitteratur, reiser, filosofi etc. Noen emner er det konstant interesse for. God skjønnlitteratur, gjerne i førsteutgaver, og polarlitteratur. Interessen for Nansen, Amundsen, Sverdrup og Ingstad blir aldri borte. Damms er medeier i antikvariat.net – hvor det ligger mer enn 1,8 millioner bøker for salg. Damms har bare ca. 7000 titler liggende her foreløpig, men arbeider kontinuerlig med å registrere og legge ut flere. 
– Denne søkemotoren er utrolig viktig for oss alle, sier innehaver Anders Guldhaug. 
– Det er nesten et paradoks at vi er så avhengige av noe så moderne som internett. Men dette har gjort hverdagen vår mye enklere.

Den eldste boken er fra 1400-tallet, en såkalt inkunabel. Og her finnes utrolig mange vakre bøker, enten det gjelder innbindinger eller illustrasjoner. En vakker innbundet bok kan være et kunstverk i seg selv. Damms Antikvariat selger også originale kobberstikk, tresnitt og litografier med ulike motiver, det være seg kart, lokalhistoriske bilder eller naturhistoriske plansjer. Man kan få gamle stikk fra 1600- tallet for under tusenlappen. Utvalget er stort. Forretningen er en oase for alle som er interessert i bøker, enten for å kjøpe en gave, noe til egen samling, eller rett og slett bare komme innom for å nyte stemningen.
– Alle er hjertelig velkomne til et sted som i våre dager er helt unikt!

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook