Hjem & fritid »  Nissan populær på Sørlandet

Nissan populær på Sørlandet

Nissanforhandleren Sørlandets Bilsenter AS har hatt en meget fin salgsøkning i 2008. Spesielt personbilsalget har hatt en kraftig økning. Hemmeligheten bak er blant annet et par nye modeller. I tilegg er fokus på personlig betjening og service av kundene noe som det legges vekt på her.
Hvert år arrangerer Sørlandets Bilsenter AS et treff for sportsbilentusiaster. Les mer om dette senere i artikkelen.

Salget av personbiler i Kristiansand generelt har hatt en nedgang på 16 %, mens Nissan har hatt en økning på hele 39.6 % i 2008 i forhold til året før. Hva er grunnen til den sterke økningen?

– Vi har fått inn to nye Nissan modeller som har vist seg å bli meget populære, forteller Dagfinn A. Berg, daglig leder i Sørlandets Bilsenter AS. Den ene er en Nissan Qashqai som er en mellomting mellom en kompakt personbil i Golf-klasse og en SUV. Denne bilen er litt større enn en golf og likevel på samme prisnivå. Nissan Qashqai har fått høyeste poengsum i EuroNcap sikkerhetstest uansett klasse. I en Nissan Qashqai sitter du høyere og har høyere bakkeklarering enn i en vanlig familiebil. Den kan leveres med for- eller firehjulstrekk og med flere motoralternativer, i tillegg til kombinasjonen diesel, automatgir og firehjulstrekk.

Den andre bilen som har blitt veldig populær det siste året er Nissan X trail. Dette er en større og en godt likt familiebil med stor bagasjeplass. Denne bilen er kjent for å ha meget gode kjøreegenskaper. For dem som kjenner til den originale Nissan X-trail så gjør den nye modellen akkurat det samme som den originale gjorde, bare enda bedre. Nissan X-trail bygger på samme konsept, men med mange forbedringer og endringer. Nytt karosseri, nytt understell, nye motorer, utbedret 4x4 system, mer utstyr, større komfort og nytt innvendig design med større plass. Denne er også populær på grunn av superkombinasjonen diesel, automatgir og firehjulstrekk. Mange har valgt denne løsningen.

Varebiler

Sørlandets Bilsenter ligger i Sørlandsparken, Skibåsen. Forhandleren har eget utsalgssted for Nissan i Lyngdal i samarbeid med Gumpens Auto Lyngdal AS på Kvavik. I tillegg til nye personbiler selger de også varebiler og brukte biler. De var nr 4 av kjente varebilleverandører i Kristiansand i 2008, kun en bil bak nr 3. En av de populære varebilene som selges av Nissan er Primastar. Grunnen til dette er forbedret interiør, kjørevennlig teknologi og effektive Euro-4 motorer. Bilen føles mer som en personbil enn en varebil. Nissan Primastar er i tilegg enkel å laste og enkel og kjøre.

Nissan Navara er en ekte arbeidsbil og trekkvogn. Dette er en sterk bil som er perfekt for deg som drar tunge lass og ønsker å ha mye med deg. Skulle veien ta slutt er det bare å legge inn lavgiret og la firehjulstrekket hjelpe deg videre. Smarte bakovervendte sidedører gir god tilgang til å laste bagasje og verktøy bak forsetene.

Nissan Pathfinder er en kraftig firehjulstrekker med mye plass. Bilen kan leveres som personbil med fem eller syv seter og som varebil på grønne skilt. Nissan Pathfinder har automatisk firehjulstrekk med lavserie og kan leveres med blant annet Birdview Navigasjon og ryggekamera.

Personlig service som hovedmål

På Sørlandets Bilsenter AS står personlig service i sentrum for enhver handel.

– Vi har en fordel ved at vi er en forholdsvis liten forhandler. På denne måten er det lettere å få et personlig forhold til kunden. Vi kan dermed tilby mye hjelp og assistanse ved et eventuelt kjøp, forteller Berg. Han er ikke ny i gamet, men har jobbet med bil siden tidlig på nitti tallet. I 2003 tok han over som daglig leder i Sørlandets Bilsenter AS

– Vi har som mål å tjene penger på fornøyde kunder, med spennende bilmodeller og dyktige medarbeidere. Dette gjør vi ved hjelp av våre kjerneverdier; omtanke, redelighet, humør og nytenkning. Med dette som utgangspunkt merker vi at vi vinner trofaste kunder som kommer igjen og igjen.

Sportsbiltreff

Nissan har lang tradisjon på å produseres spennende sportsbiler. Hver sommer arrangerer Sørlandets Bilsenter AS et treff for dem som er interessert i sportsbiler. Eier du en Nissan sportsbil selv så har du muligheten til å stille ut bilen din til glede for alle bilentusiastene. Dette treffet vil i år bli arrangert i juni. Det som er nytt fra tidligere år er at Sørlandets Bilsenter i år har en egen bilvaskemaskin, slik at det blir enklere for deg å gjøre bilen klar til utstilling. I fjor besto treffet av bilutstilling hos Sørlandets Bilsenter AS, samlet kjøring til Lillesand og senere til Søgne for sosialt samvær med grilling og premieutdeling.

Er du interessert i sportsbiler og har lyst til å treffe andre med samme interesse er dette altså årets begivenhet for deg.

Tekst: Anette Jensen
Foto: Jon Anders Skau