Kultur & underholdning »  Narviks toppdansere

Narviks toppdansere

De har gjort Narvik kjent gjennom sine flotte danseprestasjoner. Danserne Malin Pettersen, Marie Michaelsen, Marit Voje og Malin Mevåg er alle utrolig talentfulle dansere som er oppfostret i Narviks dansemiljø.
Article image

Vi i IN magasinet har tidligere skrevet om Heidi Ruud Ellingsen (Om du ikke har lset artikkelen, så finner du den på www.inmagasinet.no) og hennes komèt-karriere som artist og danser i Oslo. Men Narvik har så mange, mange flere.

Marie Michaelsen har nettopp fått jobb i det anerkjente Bårdar Kompaniet i Oslo og er høyaktuell som danser i forestillingen «Swing that Jazz». Forestillingen settes opp på Centralteateret. Med seg på laget har hun amerikanerne Lacey og Benjii som vant «So you think you can dance» i USA. Premieren på forestillingen er satt til 16.september i Oslo. Marie har tidligere gått tre år på Bårdar akademiet og er akkurat ferdig med forestillinger på Edderkoppen Teater i Oslo.

Malin Pettersen er godt kjent i Narvik både som danseinstruktør, danser og modell.
Hun har stått modell i USA og har en forkjærlighet for Hip Hop, deltatt i tv-produksjoner og musikk-video. Etter å ha vært ute av byen i noen år for å utdanne seg til danser og pedagog, etablerte Malin seg hjemme - med hel stilling i kulturskolen, og eget firma i tillegg. I Narvik har hun hatt ansvaret for en rekke av byens kommende dansetalenter. Men fra i høst er det stopp for en periode. Da reiser Malin ut igjen for å satse litt mer på skolegangen, samt jobbe videre med modellkarrieren.

Marit Voje har vært å se i Narviks dansemiljø siden hun var 5 år og har vært med på alle årlige forestillinger til ballettskolen, pluss oppsetninger som Cats, A Chorus Line, Grease og Peter og ulven. Den flotte danseren sluttet på ballettskolen da hun flyttet fra byen i fjor, men har holdt dansen ved like på dansestudioet Spin Off i Oslo. I Oslo går Marit på Høyskolen i Oslo for å samle studiepoeng. Målet er å komme inn på studieretningen fysioterapi.

Malin Mevåg er av flere spådd til å bli Narviks nye stjerneskudd. Hun går på Narvik kulturskole og har deltatt på en hel rekke oppsetninger, blant annet Flaggermusen og Nøtteknekkeren. Malin har spesialisert seg i klassisk ballett, men liker også stilarten jazz. To studieturer til St. Petersburg i Russland har hun også fått med seg. Det skal bli spennende å følge denne unge danseren i årene fremover.

Heidi Ruud Ellingsen (ikke på bildet) er på en virkelig medgangsbølge for tiden og ble norgeskjendis for sin fantastiske innsats i «Singing in the Rain» på Oslo Nye Teater. Her har hun spilt for fulle hus i nærmere et halvt år. 9. august ble startdatoen for en ny utfordring for den talentfulle Narvikjenta. Da var det urpremiere på stykket «Sol av Isfolket» på friluftsscenen ved Folkemuseet i Valdres. Stykket er basert på tre av Isfolk-bøkene til Margit Sandemo, og Heidi spilte hovedrollen som Sol.

Tekst & foto: Rune Dahl. www.narvikfoto.com