Hjem >  Mia Gjerdrum Helgesen: Kunsten å berøre

Mia Gjerdrum Helgesen: Kunsten å berøre

Det er den psykiske stemningen i øyeblikkene Helgesen ønsker å utforske med sine bilder. Øyeblikkene blir frosset i kunstverket, det blir udefinerbart. Udefinerbart utenfor sin egen ramme av settingen, historien og tilstedeværelsen. Isolert er øyeblikket udefinerbart og abstrakt, en psykisk stemning av interesse hun ønsker å fange og formidle.

Det udefinerte frosne øyeblikket vil hun skal gjenspeile menneskets udefinerte eksistens i dagens samfunn. Ofte på leten etter sin egen identitet, isolert fra sitt eget JEG, påvirket og tilslørt av inntrykk, strukturer og miljøer.
Beskjeden er at disse små glimtene i menneskers liv, som arbeidene representerer, kan være verdifulle å reflektere over.
At øyeblikkene også er forbigående er understreket ved bruk av vann i malingen slik at en får en fornemmelse av at tidsglimtet er kort. Den underliggende tanken er da at øyeblikkene eller glimtende også vil komme og at den observante vil få de med seg.
Bildene til Helgesen kan fungere som en anerkjennelse av de korte øyeblikkene som representerer livet. Helgesen arbeider halvabstrakt og abstrakt. Det er de nære følelser Helgesen treffer nå hun stiller ut sin kunst.

Etter endt utdannelse på Westerdals og 2 år som AD reiste hun til San Fransisco for å fullføre klasser på et høyt akademeisk nivå på Academy of Art College. I 2000 fullførte hun sin mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo. Helgesen har stillt ut i innland og utland, i 2006 hadde hun sin første debut i New York med gode kritikker. Morens død i 1993 førte henne avgårde til San Francisco der kunsfag ble viktig for henne, nå er sirkelen sluttet med et to-års bok prosjekt, en personlig hyllest til MOR.
De siste store prosjektene hun har jobbet med er utstillingen i Åsgårdstrand i 2010 "Erkjennelsen av Munch i meg". Utstillingen Blood, Milk & Honey åpnet hun året etter med kollega Gro Mukta Holter og Camilla Prytz på Galleri A med stor suksess. Konseptet Mor en hyllest ble videreført, og denne kunstboken rett fra hjertet blir lansert 7. november av Juritzen forlag. Velkommen til lanseringsfest og åpne dører på Galleri Fine Art Tjuvholmen fra klokken 18.00 - 20.00.
www.fineart.no.

“Mia Gjerdrum Helgesen malerier snakker til oss direkte og treffer våre mest personelige minner og erfarninger. Hennes malerier blander sterke og sarte farger og strøk med enkle detaljer. Hvert arbeide formidler en sterk følelse av atmosfære som Helgesen mestrer gjennom hennes harmoniske vinkling, composisjon og spesielle detaljer. Hun er inspirert av naturen og alt i livet som gir kontraster. Alt fra følesen av vår og vinter når den første snøen faller, til kontrasten mellom liv og død, der erfaringer og opplevelser blir formidlet gjennom Palettkniven. Arbeidene hennes er laget utifra dypets sjel omringet av naturens blendene fargespill. Kontrastene mellom liv og død, kjærlighet og drømmer” 
ArtisSpectrum Magazine, New York

“The paintings have a very dreamy quality as if you are remembering a place or a thing. All of the paintings express a unique and innovative perspective through the skilful use of form and compositional aesthetics. With textures of abstract space and surfaces, the work in nuanced with mood, emotion and atmosphere.”
Angelo Di Bello, Director of Agora Gallery, New York “With me”

Foto: Ragnar Hartvig & Nina Ruud

Følg IN magasinet på Facebook