Hjem » Oslo »  Mercedes-Benz sin nye A-klasse Sporty, romslig & prisvennlig

Mercedes-Benz sin nye A-klasse Sporty, romslig & prisvennlig

Er du ute etter en sporty, romslig og prisvennlig bil i kompaktklassen – med innovativ teknologi som før kun fantes i luksusbiler? Da bør du sjekke ut Mercedes-Benz sin nye A-klasse.

Nye A-klasse fra Mercedes-Benz ble lansert 24. mai, og det mangler ikke på store ord. Produsenten selv, Daimler, kaller bilen en luksuriøs teknologibombe. Og en av de ledende Mercedes-Benz- forhandlerene i Oslo, Erik Arnesen Helsfyr, kaller det en verdensnyhet: Den første masseproduserte bilen med kunstig intelligens. Mange har allerede meldt stor interesse for bilen, og nå venter salgssjef Trond Jacobsen spent på å la alle forventningsfulle kunder få kjøre nye A-klasse. Vi snakket med Trond Jacobsen rett i forkant av lanseringen.
– Jeg tror folk vil oppleve bilkjøring på nytt, sier Jacobsen.

Lærer deg å kjenne

Ved hjelp av en ny digital plattform, MBUX, kommuniserer du med bilen ved hjelp av din egen stemme. Gradvis lærer den hvordan du tenker og føler, og vil kjenne deg like godt som en god venn. Bilen vil dermed tilpasse seg dine unike personlige ønsker og vaner, blant annet hvor varmt det skal være i kupeen, og når du pleier å ringe hjem til familien. I tillegg får nye A-klasse ledende sikkerhets- og assistansesystemer innenfor sitt kompaktsegment.
Salgssjef Trond Jacobsen hos Erik Arnesen Helsfyr forteller at den nye bilen representerer en markant dreining i Daimlers tankegang.
– Mercedes-Benz har alltid lagt de mest innovative funksjonene i S-klassen, den mest luksuriøse bilen. Men nå plasserer de heller dette i A-klassen.
Jacobsen forteller at nye A-klasse er en del av en mangeårig prosess hos Daimler for å nå ut til flere kundegrupper.

Når unge kjøpere

– I 2008 satte Daimler seg et ambisiøst mål om å bli den største leverandøren av premiumbiler i verden. De innså derfor at de måtte sikte bredere. Mercedes-Benz skulle være for alle, fra gutta på gulvet til direktøren. Og da forrige generasjon A-klasse ble lansert i 2012, kalte de bilen «pulsen til en ny generasjon». De lyktes kjempegodt med satsingen, og fikk stor oppmerksomhet fra 20- og 30-åringene.
Jacobsen ser at strategien har lyktes godt. Med en bred produktportefølje, som blant annet består av 35 ulike modeller innen personbiler, har Mercedes-Benz endelig blitt en bil for folket.
– Mercedes-Benz er ikke lenger bare for direktørene. Det er for hvem som helst. Og det er ikke lenger de store prisforskjellene. Det har blitt oppnåelig for mange å ta del i dette varemerket, sier Jacobsen, som forteller at AMG Edition av nye A-klasse vil bli solgt for 399.000 kroner. Han mener nye A-klasse fortsatt vil appellere sterkt til unge og urbane mennesker. Men med god plass, komfort, et sporty og moderne design kaller Jacobsen også nye A-klasse for en perfekt nr. 2-bil.

Ønsker gode opplevelser

Erik Arnesen Helsfyr ble stiftet i 1946 og har vært en autorisert merkeforhandler for Mercedes-Benz siden 1962. De selger også Smart. Deres visjon er å «gi våre kunder gode opplevelser – hver gang!». Hovedanlegget deres ligger i Østensjøveien 12 på Helsfyr. Her finner du salg av nye og brukte biler, hovedverksted for service og mekaniske reparasjoner, samt en dele- og utstyrsavdeling. I Nedre Rommen 1 har de også eget verksted (Ekspress Verksted) for drosjer, minibusser og varebiler. Erik Arnesen Helsfyr er Norges ledende forhandler av Mercedes-Benz og spesielt av Mercedes-Benz taxi. De er også Oslos eneste rene Mercedes-Benz forhandler. De ble i 2006 og 2013 kåret til Årets Mercedes-Benz forhandler i Norge av importøren Bertel O. Steen.
– Vår visjon er gode opplevelser – hver gang. Vi ønsker å levere gode opplevelser i alle ledd, både overfor kunder, ansatte og leverandører og med våre produkter og tjenester, avslutter Jacobsen.

FAKTA: Erik Arnesen Helsfyr

• Adresse: Østensjøveien 12, 0661 Oslo
• Du finner forhandleren enkelt ved å følge E6. Rett før/etter «Vålerengatunnelen» tar du av mot Helsfyr og følger skilt til Bryn. 200 meter rett fram og du er der.
• Telefon: 23 37 65 00
• E-post: post@erikarnesen.no
• Webside: www.erikarnesen.no
• Facebook: www.facebook.com/ErikArnesenHelsfyr

Tekst: Anders Ildstad | Foto: Daimler AG