Hjem » Hjem & fritid »  Med Stavanger beste utsikt og en unik nærhet til sentrum

Med Stavanger beste utsikt og en unik nærhet til sentrum

Etter årevis med prosjektering, sterke meninger hos politikerne og høy temperatur i Stavangers lokalaviser kunne Camar Eiendom og K2 Bolig, 8.mars i 2020 endelig feire at de fikk grønt lys av et nesten unisont bystyre for å realisere Bykronen; et ambisiøst og spennende eiendomsprosjekt, og det som uten overdrivelse må sies å være selve indrefileten i Stavangers eiendomsmarked.

Her kan du leve godt og fredelig, samtidig som alt av byens tilbud ligger en k ort spasertur unna.
Her kan du leve godt og fredelig, samtidig som alt av byens tilbud ligger en k ort spasertur unna.

Bykronen vil bestå av fire leilighetsbygg med til sammen 67 leiligheter mellom 55 og 270 m². Arkitekten er det danske arkitektfirmaet Henning Larsen, som har lagt stor vekt på at Bykronen skal passe godt inn i bydelens øvrige arkitektur. Alt arbeidet arkitekten har lagt ned har vært med utgangspunkt at prosjektet rent stilmessig skal passe godt til bebyggelsen og miljøet i Gamle Stavanger og grafisk museum.

Byens beste utsikt

– Jeg vil si at Bykronen ligger helt perfekt til, forteller en entusiastisk Christine Sagen Helgø.
Eks ordføreren er nå partner og investeringsdirektør i Camar, som sammen med eiendomsutviklerne i K2 Bolig står bak det som mange ser på som ett av de mest spennende og attraktive boligprosjektene i Stavanger noensinne. Det er vanskelig å være uenig med Christine. Utsikten er intet mindre enn fantastisk. Her kan man tilbringe lange kvelder på balkongen og nyte panoramautsikt over Vågen, resten av byen og ryfylkeheiene ute i horisonten.

Christine Sagen Helgø og Helene Olsen-Beck.
Christine Sagen Helgø og Helene Olsen-Beck.

Beliggenheten

– Også er det dette med beliggenhet, skyter prosjektansvarlig Helene Olsen-Beck inn, og passer samtidig på å nevne at ikke alle leilighetene har like imponerende utsikt.
Naturlig nok er de de største og dyreste toppleilighetene som har den mest imponerende utsikten.
– Bykronen ligger akkurat så nærme byen at det kun er en kort rusletur ned til sentrum, men samtidig ligger leilighetene såpass tilbaketrukket, at byens natteliv og generelle støynivå neppe blir et problem.

Bykronen er et enestående boligprosjekt som lar deg nyte det beste av Stavanger. Beliggenheten på toppen av Vågen gir mange leiligheter en slående utsikt til fjellene over Ryfylke, lyset, livet på fjorden og i gatene.

Lovende salgsstart

Helene kan fortelle oss at salgsstarten har vært ytterst lovende. Det første salgsarrangementet i slutten av april trakk til seg ikke mindre enn 400 personer. Forhåndssalget er også i god gang og i skrivende stund er det solgt leiligheter for over 300, millioner. Den dyreste leiligheten som er solgt gikk for 36,5 millioner kr. Det gir en kvadratmeterpris på kr 181. 000,- pr m2. Dette er sannsynligvis høyeste kvadratmeterpris noensinne i Stavanger. 
– Det er naturlig at det er disse prisene har fått en del oppmerksomhet sier Helene.
– Men faktum er at rimeligste leiligheten koster 3,6 millioner og laveste kvadratmeterpris er kr 57.700 pr leilighet. Det er helt bevisst at spennet er såpass stort i forhold til størrelse og pris på leilighetene. Vi ønsker å skape et bomiljø der folk i alle aldre bor og trives.

Et godt sted å bo

Bykronen har også som ambisjon å skape en grønn forbindelse mellom Stavanger sentrum og Rudlå. Det nye kvartalet bygges rundt den gamle verneverdige bilhallen og målet er å revitalisere denne delen av byen.
IN magasinet gleder seg til prosjektet står ferdig i 2025 – Dette blir et godt sted å bo.

Fakta Bykronen

  • Bykronen er nå i salg! Benytt denne unike muligheten, finn ditt drømmehjem.
  • Boareal: Fra 79 m² til 270 m².
  • Pris: Fra 5.950.000,– til 45.000.000,–.
  • Mer informasjon: bykronen.no.

Tekst: Stein O Kaasa | Foto: Camar Eiendom & K2 Bolig

Følg IN magasinet på Facebook