Portretter »  Med hjerte for Lillestrøm

Med hjerte for Lillestrøm

Han har lagt 2008-sesongen bak seg. Nå drømmer Frode Kippe om seriemesterskap for Lillestrøm.

Har dere klart å legge 2008-sesongen bak dere?
– Ja. Vi har startet med Henning Berg som ny trener og har fullt fokus på neste sesong. Vi legger vekt på gode opplevelser og har fått mer selvtillit.

Hva lærte dere av forrige sesong, og og hvordan ser dere på 2009-sesongen?
– Forrige sesong var tung og vi skjønte at ting gikk trått lenge – uten at vi greide å snu. Vi tapte kamper og var usikre på hvor vi sto. Med Henning Berg som trener har vi fått en ny start. Vi har også fått flere unge forsterkninger på laget. Stian Ringstad fra Eidsvoll, Tokstad fra Lørenskog samt en midtbanespiller (Dosso) fra Nigeria og en islandsk spiss (Bjørn Bergman). Dette er unge talenter med stort potensiale. Det blir veldig spennende å se utviklingen deres.

Hvilke målsettinger har dere for i år?
– Det er vanskelig å si noe konkret annet enn at vi har et felles mål om å forbedre oss, og tror vi kan hevde oss bedre i år.

Hva syns du om Henning Berg som trener?
– Han har har utrolig mye fotballerfaring. Henning er en tydelig og bra trener som er flink til å ta individuelle hensyn. Det er veldig viktig for laget og enkeltspillerne.

Hva er ditt største øyeblikk som fotballspiller?
– Det var å vinne Cupen for to år siden. Det var det største øyeblikket i min karriere.

Hva er ditt største ønske for fremtiden som fotballspiller?
– Å få delta i seriemesterskap. Det hadde vært helt topp!

Hvordan ser du på fremtiden som fotballspiller i LSK?
– Jeg har ett år igjen av kontrakten, og er motivert til å satse videre. Jeg har hjerte for Lillestrøm så jeg vil gjerne fortsette i LSK.

Hva er ditt forhold til Lillestrøm?
– Jeg er født og oppvokst på Kolbotn, og tilbringer ikke så mye tid i Lillestrøm annet enn at jeg trener på Åråsen hver dag. Men jeg har så langt jeg kan huske tilbake hatt et forhold til LSK. Kanskje fordi både faren min og broren min var ihuga LSK-supportere. Jeg var ofte med faren min på Åråsen som liten gutt.

Hvis du ikke var fotballspiller, hva ville du blitt da?
– Det er vanskelig å si. Kanskje jeg ville blitt flyver. Har alltid hatt en drøm om å bli pilot og har tatt noen timer på fritiden.

Hva gjør du på fritiden?
– Jeg tilbringer så mye tid jeg kan sammen med guttene mine på seks og ni år. Begge spiller fotball og jeg synes det er veldig morsomt å følge dem opp på trening. Hvis jeg får mer tid ønsker jeg å engasjere meg mer i Kolbotn fotballklubb. Jeg vil gjerne bidra til å løfte klubben litt.

Tekst: Berith Eva Lamøy
Foto: Stian Broch Nielsen