Hjem » Trondheim »  Mangfoldige Midtbyen

Mangfoldige Midtbyen

Midt i hjertet av byen får du unike shoppingmuligheter, spennende matopplevelser og kulturelle happenings for hele familien.

Midtbyen er Trondheims hjerte og sentrum, og byr på småbyens sjarm og storbyens mange muligheter når det gjelder shopping og restauranter.

Med sitt store utvalg butikker innenfor alle bransjer og utallige kafeer og spisesteder, har Midtbyen i Trondheim noe for enhver smak. Daglig leder i Midtbyen Management Kirsten Schultz mener tilbudet er unikt i Norge, og ønsker at flere skal få øynene opp for opplevelsene Midtbyen har å by på.

– Skjer mye positivt

– Midtbyen er jo byens hjerte og sjel, og nå skjer det så mye positivt, med Britannia Hotel som har åpnet igjen og nye butikker som dukker opp. Det nye Torvet begynner å ta form. Restauranten San Sebastian åpner igjen i sine gamle lokaler, og storsatsingen Sabrura og Sot Bar & Burger åpner i det gamle turistkontoret på Torvet. Og langs hele Kongens gate har du en fantastisk rekke med gode spisester slik som Tulla Fischer, Sushi Bar, San Sebastian, Frati og Døgnvill, sier Schultz.

Midtbykortet er et elektronisk gavekort som kan brukes på 250 ulike brukersteder i Midtbyen.

Midtbykortet og felles åpningstider

Midtbyen Management jobber for en attraktiv og levende Midtby, og står bak flere tilbud som skal trekke folk til bykjernen. Et av disse er Midtbykortet, som er et elektronisk gavekort som kan brukes på 250 ulike brukersteder i Midtbyen. Kortet er populært både å gi og få i gave, og du bestemmer selv verdien som skal utstedes. Kanskje skal du ha nye sko, ta en velværebehandling, spise en god middag eller gå på konsert eller teater? Alt dette kan betales med Midtbykortet.
Et annet grep som har gjort Midtbyen mer tilgjengelig, er innføringen av felles kjernetid. Det vil si at alle butikkene som er med som samarbeidspartnere i Midtbyen har åpent fra 10 til 18, mandag til lørdag. Schultz forklarer at de gjør dette for å gi bedre forutsigbarhet for kundene.

Nisjebutikker

www.midtbyen.no har Midtbyen Management laget en artikkelserie om alle nisjebutikkene, spesialforretningene og serveringsstedene som holder til kun i Midtbyen. Her finner du blant annet Alvar og Maija, Johnny Love og Livid Jeans i Olav Tryggvasons gate, Shine, Hærlighet - Lille København, M. Sommer, Miss Organic og Nomaden i Thomas Angells gate, Yellow Corner, Filippa K og Bello i Carl Johans gate og Le Creuset, Arne Rønning, Skills og Gant i Nordre gate – for å nevne noen.
– Det er mange butikker som ønsker å tilføre noe spesielt til Midtbyen og som satser på Midtbyen. Nisjebutikkene er svært viktig fordi de gir byen sitt unike preg, og de trekker folk til byen, sier Schultz.

Middag for 150 kr og posehotell

Hun trekker også frem konseptet «Endelig mandag», der du for 150 kroner kan spise en god middag hos en av 19 utvalgte restauranter i Midtbyen. Tilbudet gjelder hver mandag mellom klokka 16 og 18.15. Og dersom det blir for mange handleposer å bære på under et besøk i Midtbyen, kan du benytte deg av Posehotellet hos Turistinformasjonen i Nordre gate 11. Posehotellet er gratis, og har åpent for alle byens besøkende mandag til lørdag mellom klokka 9 og 18.

Kulturelle opplevelser

En levende Midtby må også by på aktiviteter og kulturelle opplevelser. Midtbyen Management er arrangør av Martnan, Kullturnatt, Julemarkedet i Midtbyen, Julebyen Trondheim og Barnas Bylørdag. Sistnevnte skal få flere barnefamilier til å bruke Midtbyen, og byr på spennende opplevelser for store og små. Rebusløp, ansiktsmaling, familiebowling, minigolf og barnedisco er bare noen av aktivitetene som har stått på programmet tidligere. 
– Barnas Bylørdag har blitt en kjempesuksess, sier Schultz, og opplyser at neste Barnas Bylørdag er planlagt til høsten.
Lurer du på hva du kan oppleve i Midtbyen fremover? Sjekk ut: www.midtbyen.no.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Marius Rua / Midtbyen Management

Følg IN magasinet på Facebook