Hjem » Asker&Bærum »  Lang erfaring gir trygghet for pasientene

Lang erfaring gir trygghet for pasientene

Vurderer du kosmetisk kirurgi er det viktig å velge riktig klinikk og ikke minst kirurg. Sandvikaklinikken har et bredt tilbud innen plastisk kirurgi og innehaver, Dr. Bjørn Hokland, er en av landets ledende plastikkirurger. Her står kvalitet og pasientens beste alltid i fokus!

Mange har et problemområde de tenker mye på og som kan virke ødeleggende for selvbildet. Og for mange er plastisk kirurgi en løsning på problemet som gir økt livskvalitet. Men vurderer man plastisk kirurgi er det viktig at man velger en klinikk og en kirurg som har de kvalifikasjonene som er nødvendig for at resultatet skal bli bra. I takt med at aksepten for kosmetisk kirurgi har økt de siste årene har det også kommet et stadig voksende tilbud fra klinikker i både inn- og utland. Dessverre er det ikke alle som har den nødvendige erfaringen og kompetansen. 
Sandvikaklinikken holder til et lite steinkast fra Sandvika Storsenter, like ved Løkke bro. Innehaver av klinikken, Dr. Bjørn Hokland, er spesialist i plastikk- og generell kirurgi og kan skilte med lang og bred erfaring i faget. Blant annet har han vært avdelingssjef for avdelingen for plastisk kirurgi ved Rikshospitalet. Han forteller at kvalitet i stor grad avhenger av kirurgens bakgrunn og personlige kvalifikasjoner. 
– Det er viktig at man velger en klinikk som har kompetanse til å behandle mennesker på en god og individuell måte, og kompetansen til å gjøre førsteklasses kirurgi, sier han. Det er smart å gjøre noen undersøkelser på forhånd før du velger klinikk. Les på nett, hør med andre og oppsøk gjerne flere klinikker. Men det aller viktigste er at du prater med kirurgen og velger den du får tillit til. Hos Sandvikaklinikken får du alltid en uforpliktende konsultasjon.

Kvalitet og pasientsikkerhet i fokus

Selv om det er god kvalitet på det aller meste av plastisk kirurgiske behandlinger i Norge så er det ikke til å komme fra at det har vært en økning i saker hos Norsk Pasientskadeerstatning hvor Dr. Hokland er tilknyttet som intern sakkyndig. Sandvikaklinikken har aldri hatt noen klager verken til helsetilsynet eller Norsk Pasientskadeerstatning. Ikke bare får klinikken generelt gode tilbakemeldinger, en god del av pasientene som har blitt operert her kommer tilbake senere med andre problemstillinger og anbefaler dessuten klinikken videre. 
– Vårt hovedfokus er å levere kvalitet. I tillegg setter vi pasientsikkerheten i høysetet, vi har konkurransedyktige priser og legger stor vekt på oppfølging. Min erfaring er at tilgjengelighet er viktig for at pasientene skal føle seg godt ivaretatt. Etter alle operasjoner får pasientene kirurgens telefonnummer slik at man kan ta kontakt 24/7 og vi kaller alle inn til jevnlige kontroller.
Mange føler seg nervøse i forkant av en operasjon, men ved Sandvikaklinikken legger de stor vekt på pasientsikkerhet. Personalet har lang erfaring og alt utstyret er nytt og moderne. 
– Sikkerhetsaspektet er svært viktig for oss og vi har aldri hatt noen uhell. Vi gjør alltid alt etter boka og i motsetning til flere andre klinikker har vi for eksempel anestesilege tilstede under hele operasjonen. 

Utfører de fleste inngrep

Sandvikaklinikken har et bredt tilbud og utfører de fleste plastikkirurgiske inngrep, blant annet gjør de mye ansiktsoperasjoner, brystforstørrelser, fettsuging og mageplastikk. 
– Vi opererer de fleste problemstillinger. Selv mindre operasjoner er ofte svært viktig for pasientene. Vi gjør for eksempel en god del ansiktsoperasjoner, alt fra mindre omfattende ting som mini-ansiktsløft som er særlig egnet til de som har litt slapp hud under kjeven til fullt ansiktsløft. Dette er et mer omfattende inngrep hvor vi har et faglig samarbeid med en prisbelønt klinikk i USA. Ved ansiktsløft legger vi vekt på å bedre alle deler av ansikt og hals, samtidig som vi unngår synlige tegn på ansiktsløft som bred munn.
En av de mest populære kosmetiske operasjonene både her i Norge og i verden for øvrig er brystforstørrelser. 
– Brystoperasjoner er blant det vi gjør aller mest og stadig flere ønsker å bruke sitt eget fettvev. Men fremdeles velger de aller fleste silikonimplantater. Her ved klinikken bruker vi utelukkende implantater fra leverandører som er godt kvalitetssikret, har vært på markedet i lang tid og som er godkjente for bruk både i USA og EU. Faktisk gir produsentene livstidsgaranti på de implantatene vi bruker. Operasjonen gjøres som regel i narkose og hos de fleste lages det en åpning på rundt 4 cm i furen under brystet hvor arret i praksis blir usynlig. Fokus for de fleste er å få et naturlig resultat. Vi setter heller ikke inn store implantater her hos oss. Ved svært store implantater blir risikoen for komplikasjoner også høy. 
Dr. Hokland understreker at en kosmetisk operasjon bør være noe man har tenkt på over lang tid og ikke noe man gjør på impuls. Det er også viktig at det er noe man gjør for seg selv og ikke for noen andre. 
– Det har blitt publisert flere vitenskapelige studier som viser at hvis inngrepet er gjennomtenkt så er man fornøyd med å ha gjennomført det i flere år etter operasjonen!

FAKTA: Sandvikaklinikken

• Sandvikaklinikken ligger rett ved Løkke bro («Monet-broen»), 6 min. gangdistanse fra Sandvika bussterminal, 9 min. fra togstasjonen og 4 min fra Sandvika Storsenter (jernbaneundergang).
• Adresse: Elias Smiths vei 10, 1337 Sandvika
• Telefon: 67 54 00 01
• E-post: post@sandvikaklinikken.no
• Webside: sandvikaklinikken.no
• Facebook: facebook.com/sandvikaklinikken

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook