Hjem » Oslo »  Kunst på Deichman

Kunst på Deichman

Per Gunnar Eeg-Tverbakk, Erik Kaspartu og Erik Christian Nilsen har gått sammen for å vise Oslo kommunes kunstsamling på Deichman - tre videoverk av kunstnerne Elisa Helland-Hansen, Sven Påhlsson og Per Christian Brown.

Foto: Didrick Stenersen/VisitOSLO
Foto: Didrick Stenersen/VisitOSLO

– Siden åpningen av Deichman Bjørvika i 2020 har biblioteket satset på temporære visninger av kunst som en viktig del av publikumstilbudet, og biblioteket er med sine mer enn 2 millioner besøkende den best besøkte publikumsinstitusjon i Norge som har visning av kunst på programmet, forteller Erik Kaspartu, som er en av tre kuratorer bak utstillingen En stein er en sakte hendelse som åpnet i slutten av april.
– Siden Oslo kommunes har en stor samling kunst med mange interessante verk, tok jeg kontakt for å høre om det kunne være interesse for et samarbeid.
Kaspartu tok kontakt med samlingskurator Erik Christian Nilsen og prosjektleder for nye kunstprosjekter Per Gunnar Eeg-Tverbakk, begge i Oslo kommunes kunstsamling. De synes muligheten til å samarbeide med Deichman Bjørvika var svært velkommen.
– Kunstsamlingen er omfattende og befinner seg i en rekke offentlig rom og bygg, men har ikke noe eget utstillingsrom. Når vi viser kunst fra Oslo kommunes kunstsamling i Deichman Bjørvika håper vi det kan oppstå et spennende samspill mellom biblioteket som et offentlig kunnskapsrom og kunst som sanselig uttrykk og opplevelse, begge kilder til innsikt og læring, sier Per Gunnar Eeg-Tverbakk.
Målet er å nå et nytt publikum, men også at publikum skal møte kunsten på en annen måte enn i museer og gallerier;
– I fellesskap ønsker vi å vise noe av denne kunsten til den store andelen av Oslos befolking som besøker Deichman Bjørvika med mål om at publikum skal få engasjerende møter med Oslos felles eide kunst, oppsummerer Erik Christian Nilsen.

Om utstillinger i Deichman Bjørvika

  • 28. April kl. 15 åpner utstillingen En stein er en sakte hendelse i Deichman Bjørvika
  • Visningsperioden er fra 28. april til 22. juni, og verkene vises i 4 etasje.
  • I utstillingen vises videoverker av Elisa Helland-Hansen, Sven Påhlsson og Per Christian Brown fra Oslo kommunes kunstsamling
  • Utstillingen er det første kuratorsamarbeidet mellom Deichman Bjørvika og Oslo kommunes kunstsamling om å vise kunst på biblioteket
  • Utstillingen er kuratert av Erik Kaspartu, Erik Christian Nilsen og Per Gunnar Eeg-Tverbakk og vises i sammenheng med det temporære utstillingsprogrammet ved Deichman Bjørvika.
  • • 23. Juni åpner neste samarbeidsutstilling med videoverk av den anerkjente kunstneren Kaja Hugin

Tekst: IN magasinet | Foto: Didrick Stenersen/VisitOSLO