Hjem » Oslo »  Kongen Marina: Herlig mat i vakre og avslappende omgivelser

Kongen Marina: Herlig mat i vakre og avslappende omgivelser

Er du deppa fordi du ikke får dratt til Key West eller Karibien i år? Har du abstinenser og nattlige gråtetokter fordi du savner tropisk atmosfære og «laidback» stemning? Tørk tårene, kast antidepressivene over bord, og sett kursen mot Kongen Marina. Her finner du en skikkelig lykkepille av en restaurant!

Kongen By Night.

Som ihuga båtmann har jeg selvsagt besøkt Kongen Marina tidligere for å fylle tanken på båten, eller for å kjøpe is og krabbesnøre til masete unger. Jeg har vel også spist eller lunsj eller tre her også, uten at jeg kan huske detaljer. Min assosiasjon før dette besøket var uansett at Kongen Marina var en enkel og ukomplisert sommerrestaurant, godt egnet for en anstendig burger og en kald pils i solen.
– De fleste som kommer innom, har samme holdning som dere, forteller en strålende opplagt Mariann Urnes.

IN magasinets pizza og burgerekspert var strålende fornøyd med maten.

– Det er sann glede å se hvor positivt overasket gjestene blir når de får oppleve hva vi faktisk har å by på.
Mariann overtok som markedssjef i juli i år og har sammen med eierne, restaurantsjef og marinasjef Christian Ytteborg virkelig fått sving på konseptet. Sammen har de skapt de de selv betegner som en destinasjon, med et tilbud som bør være godt egnet til å trekke til seg kresne oslofolk utover høsten og vinteren. Restauranten viste seg å ligge flere knepp over den kvaliteten vi forventet. I tillegg til restaurant, båtbutikk og båtdrivstoff kan de også friste med morgenyoga, utleie av sup og en fantastisk badstue.

Bar og restaurantsjef Douglas Kullerud i sitt rette element.

Stilfullt lokale

Når vi gikk inn i restauranten ble vi slått av hvor gjennomført dette konseptet er. Fargene, møblene, detaljene og det deilige dempede lydbildet med surf og americana-musikk. Hadde Ernest Hemingway sittet innerst i lokalet med en Mojito og en god sigar, hadde det vært den mest naturlige ting i verden.
«The epitome of cool» heter det «over there». Den beskrivelsen passer utmerket til bar og restaurantsjef Douglas Kyllerud. Med sitt vinnende vesen og profesjonelle tilnærming til mat og drikke, er han sammen med Innehaverne Rolf og Stephen selve hjertet og sjelen i restauranten. Douglas har ingen grunn til å være beskjeden i forhold til hverken stemningen eller maten. Siden vi liker å gå grundig til verks besøkte vi Kongen både fredag og lørdag. Den stekte laksen med tartarsaus, cherry-tomater og ovnsbakte tomater er den foreløpige favoritten mens min musikalske borddame Tone Lise kunne luftet planer om å synge serenader og skrive høystemte dikt om både fiskesuppen og de hvitvinsdampede blåskjellene. Det ble også foretatt dypdykk i drinkmenyen utover kveldene. Stemningen du får når du sitter god og mett på uteserveringen og myser utover Frognerkilen, med en velkomponert cocktail i handen, kan oppsummeres med et ord – Perfekt!

Fakta Kongen Marina


Hvordan komme seg til Kongen Marina

  • Du kommer deg enklest til Kongen Marina ved å gå eller sykle fra Aker Brygge eller Solli Plass. Det er en stor bysykkel- og el-sparkesykkel parkering hos oss. 
  • Buss 81 til holdeplass “Hjortnes” eller buss 33 til «Filipstad». 
  • Trikk 13 til Skillebekk og rett over broen. 
  • Parkeringsplassen for biler kan til tider være veldig full. 

Tekst: Stein O. Kaasa | Foto: Stein O. Kaasa & Kongen Marina
 

Følg IN magasinet på Facebook