Hjem » Trondheim »  Kjøkkenlidenskap som smitter hos Svane Kjøkkenet Trondheim

Kjøkkenlidenskap som smitter hos Svane Kjøkkenet Trondheim

Vel fire år etter at de åpnet Svane Kjøkkenet Trondheim, kan de to butikkeierne slå fast at trøndere er lidenskapelig opptatt av kjøkken. 

IN magasinet møter de to butikkeierne Nina Zahl-Johansen og Hilde Bøe i Svane Kjøkkenets lokaler på Bassengbakken 1 på Solsiden en formiddag i august. Duoen står foran en travel høst der blant annet boligmesse står på programmet. Målet er å bli en enda mer synlig aktør på kjøkkenmarkedet.

Boligmesse

– Vi ønsker å vise frem produktene våre og det vi kan levere. Vi har aldri deltatt på boligmessen før, men nå er tiden inne, sier Nina Zahl-Johansen, og sikter til Boligmessen i Trondheim Spektrum 16.- 18. september der de i år skal stille med egen stand. Messen regnes som en viktig møteplass for boligbransjen med tusenvis av besøkende som kommer for å få tips og inspirasjon til boligprosjekter. 
– Vi ønsker jo at folk skal få vite om oss, og gjerne i god tid før de begynner å planlegge nytt kjøkken, sier Nina.

Nina Zahl-Johansen og Hilde Bøe hos Svane Kjøkkenet Trondheim går en spennende høst i møte med deltakelse på Boligmessen i Trondheim Spektrum og ambisjoner om å erobre nye markeder. Svane Kjøkkenet Trondheim åpnet dørene 1. desember 2018.

Vekst

Da hun og makker Hilde åpnet butikken i desember 2018 var det med en tanke om at markedet i Trondheim var modent for den danske kjeden, som er kjent for sine kvalitetskjøkken i dansk design, produsert i Danmark. De to medeierne hadde selv lang fartstid fra kjøkkenbransjen, og kombinert med en glødende lidenskap for interiør og kjøkken har de klart å erobre markedet både i Trondheim og i andre landsdeler. Allerede et halvt år etter oppstarten var pågangen så stor at de kunne ansette sin første kjøkkenkonsulent. I dag teller staben til sammen seks ansatte. 
– Det har gått over all forventning. Nedslagsfeltet vårt er større enn vi hadde sett for oss. Vi er jo den nordligste Svane-butikken i Norge slik at vi også har en del kunder nordover. Vi har også mulighet til å levere andre steder, og har for eksempel levert kjøkken til Kroatia, forteller Hilde.

Lidenskap som smitter

– Hva tror dere er årsaken til suksessen?
– Vi har et veldig godt produkt og et av markedets største sortiment. Så har vi et engasjement og en «drive» i butikken, og seks ansatte som til sammen har over 70 års kjøkkenerfaring. Vi er vel kanskje en av butikkene i Trondheim med lengst erfaring, sier Nina. 
Når de setter seg ned med kunden for å planlegge et nytt kjøkken kan de gjerne foreslå andre løsninger enn det kunden hadde sett for seg. De kommer med innspill og er ikke redd for å utfordre kundene. I tillegg legger de vekt på at alle selgerne skal jobbe som et team, slik at kundene skal være sikre på at de får presentert de beste løsningene Svane Kjøkkenet kan tilby.
– Og så ser det ut som den lidenskapen vi har, har smittet over på kundene. Vi synes selv vi har Norges fineste kjøkkenbutikk, sier Nina med et stort smil.

Samarbeid

I tillegg til kjøkken leverer Svane Kjøkkenet komplett inventar til bad, garderobe, vaskerom og oppholdsrom, og i butikken får du råd og veiledning gjennom hele prosessen, fra den første inspirasjonsturen og til ferdigstillelse av prosjektet. Nina og Hilde forteller at de legger stor vekt på å skape det riktige uttrykket i butikken. Som frittstående forhandler kan de selv bestemme hvilke underleverandører de vil bruke, og de har siden starten hatt et tett samarbeid med Slettvoll, som ligger like i nærheten. 
– På boligmessen skal de style standen vår. I og med at vi har mange felles kunder kan kundene ta med kjøkkenfronter og farger over dit slik at de finner møbler som passer til kjøkkenet, sier Hilde, og legger til at de 28.september arrangerer en inspirasjonskveld i samarbeid med Slettvoll.

Lyse utsikter

Selv om det meste har gått bra de første årene, bød to år med koronapandemi på utfordringer også for Svane Kjøkkenet. Siden kundene ikke kunne komme til butikken, måtte de ansatte tenke nytt. Det ble bla kundemøter via Teams. Nina og Hilde medgir at de nok ikke tilhørte den verst stilte bransjen under pandemien, og er glade for at de kunne holde åpent hele tiden. Nå ser de imidlertid fremover, og røper noen av ambisjonene.
– Vi ønsker å vokse, og ønsker å komme tyngre inn på prosjektmarkedet, forteller de to. 

Fakta Svane Kjøkkenet Trondheim

• Hos Svane Kjøkkenet i Trondheim finner du dansk kjøkkendesign av ypperste klasse. De som jobber der er klare for å hjelpe deg i jakten på ditt nye kjøkken.
• Bassengbakken 1, 7042 Trondheim
• Telefon: 72 90 90 83
• Epost: post@svanetrondheim.no
Facebook.com/svanekjokkenettrondheim
Instagram.com/svanekjokkenettrondheim
• Nettside: no.svane.com

Tekst & foto: Renate Brødreskift
 

Følg IN magasinet på Facebook