Hjem » Oslo »  Kjøkkeninspirasjon på Skøyen

Kjøkkeninspirasjon på Skøyen

Det er ikke uten grunn at kjøkkenet ofte blir kalt «husets hjerte». Her tilbringer vi både hverdag og fest. Derfor er det viktig at kjøkkenet ikke bare er funksjonelt, men også et sted vi trives. Planlegger du å pusse opp kjøkkenet anbefales du å ta turen til Drømmekjøkkenet på Skøyen. Blant de mange flotte utstillingene i butikken er du garantert å få ny inspirasjon slik at du får akkurat det kjøkkenet du drømmer om!

For to år siden flyttet Drømmekjøkkenet Skøyen inn i nye lokaler i Drammensveien. De moderne lokalene danner en perfekt ramme rundt de mange utstillingene av kjøkken, bad og garderober og her kan man rusle rundt og bare la seg inspirere. 
– Vi bytter utstillinger ganske ofte, både for å følge med på trendene og for at det skal være noe nytt i butikken når man kommer hit, forteller salgsleder Phuong Nguyen og interiørdesigner Siv Aina Austgulen Sørum. 
– Nå har vi nettopp satt opp en ny utstilling som vi er veldig stolte av. Her viser vi frem nyheten Wood fra Classic-serien vår. Det er en front i massiv eik som ble lansert i fjor og som har blitt veldig godt mottatt. 
Også innen kjøkken endrer trendene seg og i den nye utstillingen med Wood-frontene viser forretningen på Skøyen fram mange av de største trendene akkurat nå. 
– Naturlige materialer, tre og varme, lune farger er in akkurat nå. Wood er matt lakkert med stående trestruktur og har naturlige overganger mellom frontene noe som gjør at det ser veldig naturlig ut. Med årene blir treet dessuten naturlig slitt. Både lyst og mørkt tre er stort i trendbildet nå. Tidligere skulle det helst være enten lyst eller mørkt tre, men nå kan man med fordel kombinere de to. Sammen med en benkeplate i for eksempel marmor får man et behagelig og varmt kjøkken som passer perfekt inn i den nordiske stilen.

Åpen løsning mot stuen

De siste årene har kjøkkenet beveget seg mer mot et allrom. 
– Det sosiale står gjerne i fokus og har man plass ønsker de fleste en øy, gjerne med barkrakker rundt hvor man kan sitte og prate mens maten lages. Mange velger også å ha et vinskap i øyen. Det er ofte åpne løsninger mot stuen noe som har gjort at kjøkkenet ser mer ut som et møbel og har mindre kjøkkenpreg, forteller de to kjøkkenekspertene hos Drømmekjøkkenet. 
I butikken finner du blant annet en flott utstilling med konseptet System 10 som er et perfekt eksempel på et moderne kjøkken med møbelfølelse. 
– System 10 er et funkis kjøkken med geometriske former. Alle modulene er dessuten rammet inn av en 10 mm ramme som er med på å gi kjøkkenet et mer møbelpreg. Mange velger dessuten å utvide denne serien med bad, garderobe, skjenk, TV-benk eller bokreoler. Da får man et helhetlig uttrykk i hjemmet og det er egentlig bare fantasien som setter grenser.

Egen fabrikk i Sverige

Drømmekjøkkenet er nemlig ikke bare en kjøkkenbutikk, de leverer ofte løsninger til andre rom i huset også. Siden alt produseres på deres egen fabrikk i Skåne i Sverige kan du få både kjøkken, bad, garderober og andre løsninger skreddersydd ned til den minste detalj. 
– Ingenting er flatpakket, men blir skrudd sammen på fabrikken under nøye kontroll. Dette er en ekstra trygghet for kundene våre. For frontene våre i treverk, som Wood, så tar fabrikken vare på akkurat den stokken som ble brukt til ditt kjøkken. Skulle noe skje med en av frontene så kan de hente frem akkurat den stokken slik at du får en ny front som er maken til de gamle.
Det er ikke alltid like enkelt å orientere seg i jungelen av produkter og løsninger. Hos Drømmekjøkkenet Skøyen får du alltid god hjelp av deres dyktige konsulenter. 
– Det er viktig for oss å bli kjent med kundene. Vi tilbyr gratis konsultasjon og drar gjerne på hjemmebesøk. Da får vi både målt opp og ikke minst sett helheten og hvem som bor der. Da er det enklere for oss å tegne et kjøkken som kundene blir fornøyde med. Hvert kjøkken vi tegner blir derfor helt unikt. Noen fellesnevnere vi ser går igjen er at de fleste ønsker integrerte hvitevarer og mange velger grepsfrie fronter og gjerne uten overskap. De fleste ønsker dessuten skuffer kontra skap og vi har blant annet smarte skuffeløsninger for hjørner. Det er også populært med en ekstra liten avfallskuff ved siden av vasken, noe som er veldig praktisk. Mange velger nå benkeventilator, da slipper man både at de sperrer for utsikten, man får ikke matlukt i hele huset og de bråker ikke. I tillegg er de enkle å rengjøre. Benkeplater i Dekton og keramikk som tåler det meste er også en økende trend. Det går dessuten mer farger nå, både på kjøkken og vegger, og mange vil ha gull eller messing på håndtak og armatur, avslutter Phuong og Siv Aina og ønsker alle velkommen til Drømmekjøkkenet Skøyen for en hyggelig kjøkkenprat!

FAKTA: Drømmekjøkkenet

• Avdelinger: 
- SK0YEN | Drammensveien 147
- ALNABRU | Verkseier Furulunds vei 16E
- LILLESTR0M | Stillverksveien 3
• Telefon 22 32 84 84
• Webside: www.drommekjokkenet.no
• Facebook: Skøyen - Alnabru

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook