Hjem » Asker&Bærum »  Kjøkkenet er husets hjerte

Kjøkkenet er husets hjerte

Det er ikke uten grunn at kjøkkenet ofte blir referert som «husets hjerte». Planlegger du å pusse opp kjøkkenet, eller bare trenger noen nye ideer, er du garantert å finne ny inspirasjon blant de mange utstillingene hos JKE Design i Asker!

JKE er kjent for sine stilrene og nordiske kjøkken. I deres flotte butikk på Billingstadsletta er flere av deres lekre kjøkken utstilt. Her er det enkelt å se for seg hvordan et av kjøkkenene vil se ut i eget hjem, og drømmer du om å pusse opp kjøkkenet anbefales du å ta turen innom. Utstillingene endres dessuten med jevne mellomrom slik at man ofte vil oppleve noe nytt her. Det siste tilskuddet på stammen er den nye modellen, JKE Linoleum, som er utviklet i samarbeid med interiørdesigner og TV-personlighet Halvor Bakke.
- Halvor Bakke har brukt våre kjøkken konsekvent i TV-programmet «Eventyrlig Oppussing», så det var nok et naturlig steg at han nå designet et kjøkken for JKE, sier daglig leder Reidar Merkesdal og resten av teamet hos JKE Design i Asker. 
– Den nye modellen er i linoleum og har blitt veldig godt tatt imot. Linoleum er jo veldig i tiden, og trenden nå er å bringe naturen inn i hjemmet. Linoleum er et naturmateriale som er bærekraftig og dermed gjør kjøkkenet mer miljøvennlig. I tillegg er det slitesterkt og lett å vedlikeholde. Tenker man tilbake på linoleumsgulvene på 70-tallet så husker man hvordan de holdt seg. Overflaten tåler utrolig mye og er lett å holde ren, samt virker antistatisk. Overflaten er dessuten helt matt og skikkelig flott å se på. Kjøkkenet kommer i fire duse trendfarger som man kan kombinere med seks ulike heltrekanter. Linoleum kan også leveres i 6 ulike fronter, dvs. over 100 varianter. Blant annet kan man få det grepsfritt med integrerte håndtak. Kombinerer man det med en benkeplate i keramikk, som er det absolutt sterkeste materialet man får på benkeplater, så får man virkelig et slitesterkt kjøkken. Keramikk tåler opp mot 800 grader slik at man kan sette fra seg kjeler og panner direkte på benkeplaten.

Dansk kvalitet

Det er fire år siden JKE åpnet dørene til butikken på Billingstadsletta, men fabrikkens historie strekker seg helt tilbake til 1970. Det hele startet i den lille danske byen Klæstrup på Nordjylland. I begynnelsen var det en snekkervirksomhet hvor hvert eneste kjøkken ble bygget for hånd. Etter hvert ble etterspørselen så stor at det kun ble satset på kjøkkenproduksjon under navnet Jerslev Køkken Elementfabrikk. JKE holder fremdeles til på den samme adressen i den lille byen og har hele tiden beholdt lidenskapen for håndverket. I dag leverer de kjøkken i den nordiske designtradisjonen til hele Skandinavia og deres kjøkken har blitt svært populære også her til lands.
– «Togetherness» er et viktig stikkord for våre kjøkken. Vi er opptatt av samvær og nærvær. Kjøkkenet er en del av boligen hvor man tilbringer mye tid og for mange er det hjertet i huset. De fleste ønsker seg en kjøkkenøy, gjerne med en spiseplass hvor man både kan lage maten og spise den. Det sosiale står i sentrum og gjestene er ofte med på matlagingen. Kjøkkenet har blitt en mer integrert del av stuen, gjerne i form av en åpen løsning. Dermed har kjøkkenet fått et mer møbelpreg, samtidig som det fremdeles skal være funksjonelt.

Mange valgmuligheter

Hos JKE tilbyr de en rekke valgmuligheter slik at du kan få akkurat det kjøkkenet du drømmer om. 
– Mange valgmuligheter på både fronter og innredningsdeler gjør at det er tusenvis av mulige kombinasjoner. Bare innen standardsortimentet vil det være hundrevis av mulige kombinasjoner på en dør. For eksempel er det mulig å få den lakkert i over 2000 forskjellige farger. Dermed kan vi skreddersy hvert kjøkken til den enkelte kunde slik at de får akkurat den innredningen de vil ha.
Det å skulle pusse opp kjøkkenet kan virke litt overveldende. Hos JKE Design møter du et team bestående av interiørarkitekter og interiørdesignere med lang erfaring i bransjen, som gjerne hjelper deg med hele prosessen. 
– Vårt hovedfokus er service og god oppfølging av kundene, da det er fornøyde kunder vi lever av. Vi setter veldig pris på når kunder som har hatt kjøkkenet i noen år, kommer innom butikken for å fortelle oss at de fremdeles er fornøyde. Her kan man dessuten få fotorealistiske tegninger, slik at man får et godt bilde på hvordan kjøkkenet blir seende ut hjemme hos en selv. Ved siden av kjøkken har vi også bad og garderober slik at man kan få et helhetlig uttrykk i hjemmet. Vi kan også gå inn i hele oppussingsprosjekter og bistå med alt som har med planløsninger og interiør å gjøre. Vi drar gjerne på hjemmebesøk til kundene og synes det er positivt å bli litt kjent med kundene, se hvilken stil de har i resten av huset og hvilke behov kjøkkenet skal dekke. I tillegg er vi alltid lett tilgjengelige, avslutter teamet hos JKE Design i Asker og ønsker alle velkommen innom for en hyggelig kjøkkenprat!

FAKTA: JKE Design Asker

• Går du og drømmer om nytt kjøkken, bad eller garderobe? Hos JKE i Asker kan du se deres unike utvalg og få inspirasjon til ditt nye kjøkken.
• Adresse: Billingstadsletta 25, 1396 Billingstad
• Telefon: 64 80 90 70
• E-post: post@jke-asker.no
• Webside: jke-design.com/no/butikker/jke-design-i-asker
• Facebook: facebook.com/JKEDesignAsker

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook