Hjem » Oslo »  Julegaver til alle hos Glasmagasinet

Julegaver til alle hos Glasmagasinet

Drømmer du om en førjulstid uten stress og mas bør du ta turen til Glasmagasinet. I det ærverdige magasinet på Stortorvet finner du nemlig det meste du trenger til jul samlet under et tak, fra gaver i alle prisklasser til alt til borddekkingen og selskapsantrekket. Og du skal ikke se bort ifra at du får litt julestemning med på kjøpet!

Med juledekorasjoner både ute og inne ligger Glasmagasinet midt i hjertet av Oslo og nærmest glitrer gjennom hele desember. I over 150 år har magasinet vært kjent som hovedstadens gavehus og for mange blir det ikke ordentlig jul hvis de ikke har vært på julegavehandel her. Og nå i tiden før jul formelig bugner hele huset over av gode gaveideer.
– Vi tør å utrope oss til Oslos største gavehus. Her er det gaver til enhver anledning og julen er jo selvfølgelig den aller største gaveanledningen. I butikkene her finner du gaver i alle prisklasser, fra hyggelige vennegaver og vertinnegaver til de store firmagavene, forteller senterleder Anja Løvåsen.

Hva ønsker du deg til jul?

Et av de vanligste spørsmålene på denne tiden av året er uten tvil «hva ønsker du deg?». Ikke så rent sjelden får man svar som «vet ikke» eller «ikke noe». Dette har Glasmagasinet nå tatt konsekvensene av og fått laget morsomme gavekort med disse og lignende utsagn. 
– Vi har en pop-up butikk i første etasje hvor gavekortene selges fra 2. desember. De pakkes pent inn og dermed kan man overrekke en gave med «akkurat det du ønsket deg», sier Anja med et smil. 
Du bestemmer selv beløpet på gavekortet som er gyldig i alle Glasmagasinets butikker i to år. 
– Med dette føler vi at vi har løst julegaveutfordringen en gang for alle. Dette er den optimale julegaven til de som har alt og ikke ønsker seg noe. Et annet godt tips er å gå flere sammen og heller kjøpe en litt dyrere gave som mottakeren virkelig trenger i stedet for mange små.
I Glasmagasinet er det meste lagt til rette for å gjøre julegavehandelen så enkel som mulig. På nettsidene kan man sette opp ønskeliste som kan deles med familie og venner og i tiden før jul er åpningstidene utvidet med søndagsåpent de tre siste søndagene før jul. 
– Vi har også innledet et samarbeid med Posten Bring hvor man kan få levert handleposene hjem slik at man slipper å bære de med seg hele dagen. Men vårt aller største fortrinn i julehandelen er at vi har et helt hus fullt av fantastiske gaveideer i alle prisklasser og til alle anledninger, og butikker hvor man blir møtt av ansatte med mye kunnskap som mer enn gjerne hjelper til med å finne den perfekte gaven!

Julestemning i Illums Bolighus

Som seg hør og bør blir hele magasinet behørig pyntet til jul og Illums Bolighus kan til og med skilte med en egen julebutikk. I Illums Bolighus finner du dessuten en rekke gode gavetips, fra møbler og lamper til baderoms- og kjøkkenartikler. I den lekre nye velværeavdelingen i andre etasje kan de blant annet friste med luksuriøse produkter som er fantastiske gaveideer. Særlig populære er de elegante gaveeskene fra Molton Brown med egne juleserier med krydderdufter som gir assosiasjoner til jul. Her finner du også de fantastiske produktene fra svenske L:A Bruket som lages av kun naturlige ingredienser og ikke minst behagelige yogaklær fra danske Gai + Lisva.
Er du på jakt etter det perfekte selskapsantrekket har Illums Bolighus også en stor fashionavdeling. 
– Vi har nettopp utvidet med en egen herreavdeling og har blant annet fått inn to svenske merker, Cavaliere og Portia. Cavaliere er kjent for utrolig god passform på blazerne og dressene sine, mens Porta har alt man trenger av accessories. En annen nyhet på herrefronten er det danske merket KnowledgeCotton Apparel med alt fra strikkegensere og jakker til chinos. De er langt fremme når det gjelder bærekraft slik at man kan handle julegaver med god samvittighet, sier Kristin Hansen, leder av Illums Bolighus Fashionavdeling.

Google Home og peis uten pipe

Enten du skal kjøpe gave til husets tenåring eller besteforeldre så skal det godt gjøres ikke å finne noe som faller i smak hos Elkjøp. Butikksjef Ove Viken forteller at de regner med at en av fjorårets mest populære julegaver, Google Home, kommer til å bli like stor i år. 
– Interessen for smart hus produkter har nærmest eksplodert, det har dessuten kommet en del nye produkter på markedet som Google Nest Hub. Vi regner også med at TenderFlame vil bli en av årets bestselgere. Dette er en serie med lykter og peiser som brenner ved hjelp av en helt spesiell lampeolje. Oljen er både lukt- og giftfri, og er brannsikker. Den brenner kun på grunn av den spesielle veken og man kan faktisk tømme den på et bål uten at den vil brenne!
Også hos Heimen Husfliden i underetasjen står gavetipsene nærmest i kø. De myke og fargerike pleddene fra Røros Tweed er populære blant alle aldersgrupper, mens både bunadssølv og esker til å oppbevare sølvet i er smarte gaveideer. Hos Bellas Hus i første etasje finner du alt fra sovemasker og lounge-wear til eksklusive interiørprodukter fra kjente merker som Missoni, Jonathan Adler, House of Hackney og ikke minst deres eget Bellas Hus brand.

Dekk et lekkert bord til juleselskapet

Måltidene er uten tvil en viktig del av julefeiringen og et flott dekket bord bidrar til å skape litt ekstra god stemning. Hos Floriss får du nydelige buketter og dekorasjoner som vil pynte opp bordet. Og trenger du ny inspirasjon til borddekkingen bør du legge turen innom Magnor Brandstore. Her får du i tillegg en rekke gode gaveideer. 
– Både champagneglassene og det nye serviset Noir designet av Halvor Bakke er svært populære, det samme med serien Zebra av Camilla Prytz. Vi har også fått inn nye julekuler av både Halvor Bakke og Jan Vincent, forteller Anne-Lise Sande. 
For faste kunder i Glasmagasinet er nok Anne-Lise et kjent ansikt. Hun har nemlig jobbet på huset i 33 år og forteller at hun fremdeles trives like godt.
I første etasje finner du også Adam og Evas moderne salong hvor du kan bli fin på håret samtidig som du handler gaver. Og hos Kicks kan du få både manikyr, ordnet brynene og få lagt makeup, samt finne spennende gaver som de elegante duftene fra Jo Malone. 
– Jo Malone er et britisk merke hvor duftene kan brukes sammen for å skape et personlig og individuelt uttrykk. Det er dessuten naturlige ingredienser, forteller Christine Madeleine Corneliussen. 
Mange er kanskje redde for å gi makeup i julegave, men Hao Vu hos Kicks forteller at det er mye man kan kjøpe som passer til alle. 
– Mascara og makeupkoster er for eksempel fine gaver. Blant annet har vi et kostsett fra Dior hvor du får alle de ulike kostene du trenger i en delikat mappe. Kostene har høy kvalitet og holder lenge. I tillegg har vi et stort duftsortiment fra Dior som garantert vil falle i smak hos de fleste.
Glasmagasinet har dessuten både kaffebar og egen restaurant slik at du kan ta en velfortjent pause fra shoppingen og slappe av med god mat og drikke!

Hos Glasmagasinet kan du handle hos:
Illums Bolighus
Elkjøp
Espresso House
Kicks
Bellas Hus
Magnor Brandstore
Floriss
Oslo Foto
Adam og Eva
Glasmagasinets spiseri 3etage
Heimen Husfliden
Kriss
Vitus Apotek

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Eurosign