Hjem » Oslo »  Janove alene med flygelet

Janove alene med flygelet

16. oktober står en av landets mest karismatiske frontmenn igjen på Hovedscenen i Operaen. Denne gangen alene med flygelet og med helt nye låter fra det kommende albumet «Fullmånehymner».

 Foto: Arne Bru Haug
Foto: Arne Bru Haug

Janove har spilt i Operaen mange ganger tidligere, og hver gang har det vært fulle saler og strålende tilbakemeldinger. Første gang var med Kaizers Orchestra. Da spilte de seks kvelder på rad. Senere vendte han tilbake for to utsolgt show med det symfoniske stumteaterstykket The Mute, som vant Heddaprisen for Årets forestilling, men så kom pandemien. I 2019 tok Janove med seg et utall instrumenter fra sitt kjellerstudio og trakterte de alle selv i forbindelse med Spindelvevriff Tour.

«Janove Ottesen leverte på egen hånd en rå, sår og mektig konsert i Operaen»
Skrev Mode Steinkjer i Dagsavisen etter den konserten og ga terningkast 6.

Første rene pianokonsert

Det er første gang i Janove sin karriere at han gjør en ren pianokonsert.
– Når jeg spiller mine låter alene på piano håper jeg å komme inn i hodet på publikum og at de kommer inn i mitt. Ærligere og mer nakent kan det ikke bli. Dette er første gang i karrieren at jeg gjør en ren pianokonsert uten andre hjelpemidler enn pen lyd, pent lys og mine beste låter i sin reneste form. Kanskje det ultimate og mest krevende formatet? Alt står og dirrer på en nerve som kan vibrere i alle retninger og i mitt drømmescenario blir dette som en andektig seanse, med stemninger og historier, hvor både publikum og jeg forsvinner inn en boble sammen. La oss håpe den boblen svever høyt og ikke sprekker før siste pianotone ringer ut, sier Janove om konserten.

Billetter er i salg på livenation.no nå.

Tekst: IN magasinet | Foto: Arne Bru Haug