Hjem » Asker&Bærum »  Indisk på Haslum

Indisk på Haslum

Den indiske restauranten Spice Rootz har etablert seg i Kirkeveien 94 på Haslum. Dette lokalet har huset flere restauranter de siste årene. Noen bra og noen vi ikke skal prate høyt om.

Det er derfor med et innstendig ønske om at det endelig har etablert seg en høykvalitets indisk restaurant i nabolaget jeg entrer dørene til Spice Rootz. Det er slett ingen mangel på Indiske restauranter i Bærum, og drar vi inn til Oslo kan man i enkelte bydeler spise indisk omtrent på hvert hjørne. Min opplevelse av indisk mat er litt ymse. Jeg har tidligere skrevet at Indiske restauranter i Norge lider av McDonalds-syndromet. Ofte smaker det veldig likt og uensartet, og menyene er mistenkelig like. Det spiller ingen rolle hva man betaler heller. En Chicken Tikka til 300 kr er ofte helt identisk med den til 120 kr, på sjappa rundt neste hjørne. Jeg må innrømme at jeg hadde høye forventninger da jeg entret dørene hos Spice Rootz. Etter å ha googlet kjøkkensjef og innehaver Daljit Singh er det mye som tyder på at Bærum har blitt velsignet med en rotekte indisk Gourmet kokk! O` lykke!

Erfaren kjøkkensjef

Daljit har vært kjøkkensjef på 5 stjerners hoteller over hele verden. Han har tilbrakt flere år i Ukraina. Der rakk han å bli kåret til en av Ukrainas 10 beste kokker, og han satt også i juryen på den lokale versjonen av Master Chef. Etter å funnet et hyggelig vindusbord og fått hver vår duggfriske Kingfisher valgte vi etter anbefaling fra vår hyggelige servitør følgende, fra en akkurat passe stor meny.

Tandoori Lamb Chops og en tradisjonell Butter Chicken

Lammekotelettene var smaksatt med kokkens spesielle krydderblanding og hadde nettopp den egenarten som jeg sårt savner hos mange Indiske restauranter. Kjøttet var velsmakende og mørt, og smakte helt fantastisk. Risen var aromatisk og nanbrødet lett og luftig. Borddame Elins Butter Chicken var en like god opplevelse. Kyllingkjøttet var fantastisk mørt, og den tilhørende sausen var smakssterk og silkemyk på samme tid. Fra dessertkartet valgte vi begge en tradisjonell Gulab Jamun, en saftig sukkerbolle dyppet i søt sirup servert med iskrem. En deilig og frisk avslutning på et vellykket og variert måltid.

Tradisjoner og moderne kunnskap

Daljit kommer opprinnelig fra en liten landsby i Punjab. Der lærte han «the tricks of the trade» av sin mor og sin bestemor. Og denne århundre gamle kunnskapen om slow cooking og riktig bruk av krydder har han blandet med moderne teknikker. Han har tilført spennende nyanser og sitt egen fingeravtrykk på tradisjonsrike retter, og kan i det hele tatt tilby sine gjester en gjennomprofesjonell og spennende tilnærming til det indiske kjøkken. Spice Rootz bør være et must for sultne bærumsfolk nå i vinter!

FAKTA: Spice Rootz på Haslum

Adresse: Kirkeveien 94, 1344 Haslum
Telefonnummer: 67 59 15 50
Web: spicerootz.no
Facebook: facebook.com/spicerootz2019
Reservasjoner: spicerootz.no/contact
Åpningstider 15-22 alle dager

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook