Hjem » Oslo »  Ikke helt som alle andre gullsmeder

Ikke helt som alle andre gullsmeder

GullMester holder til i et sjarmerende trehus på Sagene og er ikke helt som alle andre gullsmeder. Siden de ikke er en del av en kjede kan de friste med et litt annerledes utvalg. I tillegg møter du de to innehaverne selv bak disken og i verkstedet som ligger i butikken tryller de frem vakre smykker på bestilling. Dermed kan du få personlige og unike smykker som ingen andre har. Med andre ord den perfekte gaven enten til deg selv eller noen du noen er glad i!

De to dyktige gullsmedene har mange spesialbestillinger hvor kunder ønsker et unikt og personlig smykke. Og de kan skilte med en rekke vakre og spennende smykker de har laget.

I et lite hvitt trehus i Maridalsveien holder GullMester til. I den hyggelige butikken finner du et bredt og variert utvalg med alt fra dåps- og konfirmasjonsgaver til diamantsmykker, gifteringer, klokker og trendy designersmykker. Siden GullMester er en frittstående butikk og ikke en del av de store kjedene kan de to innehaverne Camilla Caulum og Beate Bratvold Lykknes håndplukke akkurat de varene de ønsker.

GullMester har lange tradisjoner som familiebedrift og hadde tidligere flere butikker i Oslo og omegn. 
– Beate og jeg overtok butikken etter mine foreldre i 2012. Da var det to butikker, men vi valgte å satse her på Sagene siden det var her det var verksted. Vi ønsket ikke bare å stå i butikk, men også skape og designe på eget verksted, forteller Camilla. 
De to forretningspartnerne møttes da de satt ved siden av hverandre under gullsmedutdannelsen i Fredrikstad. 
– Og etter at vi tok svennebrev i 2009 jobbet vi begge hos mine foreldre før vi tok over i 2012. I år feirer butikken 10-årsjubileum. Det har skjedd mye i området på disse årene og næringslivet her har virkelig blomstret. I tillegg har det kommet en rekke nye boliger noe som gir positive ringvirkninger for oss. Det er viktig for oss at det er et bra miljø her og vi setter veldig pris på den gode atmosfæren det er her med mye butikker og kafeer som skaper litt liv og røre. Mange av kundene våre er Sagene-patrioter og er opptatt av å støtte lokalmiljøet. Vi har også mange trofaste kunder som har fulgt oss opp igjennom årene og setter ekstra stor pris på at folk kommer langveisfra for å handle hos oss.

GullMester har fremdeles verkstedet i selve butikken. Her gjør de alt fra taksering og batteriskift til å designe skreddersydde smykker.

Designer smykker på bestilling

GullMester har fremdeles verkstedet i selve butikken. Her gjør de alt fra taksering og batteriskift til å designe skreddersydde smykker. 
– For oss som driver selvstendig utenfor en kjede er det en stor fordel å ha verksted i butikken. Det gir oss flere ben å stå på. Vi ser også at mange av våre kunder er svært bevisste og setter pris på å møte fagfolk bak disken.

De to dyktige gullsmedene har mange spesialbestillinger hvor kunder ønsker et unikt og personlig smykke. Og de kan skilte med en rekke vakre og spennende smykker de har laget. Stadig flere oppdager også mulighetene for å smelte om og gjenbruke gammelt gull. Har du arvet gifteringene etter dine besteforeldre eller smykker som kanskje ikke er helt på moten lengre er det mye hyggeligere å smelte de om og ta med seg gullet videre i en ny form istedenfor at de ligger og støver ned i smykkeskrinet. 
– Vi designer og lager alt av smykker til både kvinner, menn og barn. Det er alltid en spennende prosess å tegne skisser etter kundenes ønsker og finne noe som faller i smak. Mange synes også det er gøy å få delta litt i prosessen og vi synes det er morsomt å bli kjent med kundene våre. Det er alltid enklere for oss om vi får en beskrivelse av personene vi skal lage smykket til. Og det er nesten bare fantasien som setter grenser. Akkurat nå har vi for eksempel nettopp hatt en bestilling på en særegen nål inspirert av brosjen til mesterdetektiven Poirot. Men ønsker du å gi din kjære en helt unik julegave med et spesialdesignet smykke er det viktig at du er ute i litt god tid før jul og ikke kommer den siste uken, sier de to med et smil.

Fremmer norsk design

GullMester har også en egen diamantkolleksjon. Den ble opprinnelig utviklet av Camillas far, Bent B. Caulum, og har siden blitt utvidet av de to nåværende innehaverne. I tillegg finner du en rekke kjente merkevarer her. De er spesielt opptatt av å fremme norsk design. 
– Før var det mye dansk, tysk og italiensk design som dominerte, men de siste årene har det kommet utrolig mye bra norsk design. Emalje har fått en renessanse de siste årene og det har kommet mye spennende emaljesmykker fra blant annet norske Opro som vi fører. Vi ser dessuten at mange finner frem gamle emaljesmykker fra smykkeskrinet og kommer innom for å få de reparert. Vi fører også kolleksjonene til de norske designerne Kaja Gjedebo, Ulrikke Vogt, Mani Kamini og VIDO Jewels. I tillegg er danske Susanne Friis Bjørner alltid populær. Mange av kundene våre gir oss positive tilbakemeldinger på at vi har et fint og variert utvalg som er litt annerledes enn hos mange andre, noe vi setter pris på å høre. Vi prøver jo å tilpasse utvalget til våre kunder og det vi vet de liker.

Det er lett å se at de to er lidenskapelig opptatt av jobben sin og gullsmedfaget. 
– Vi har samarbeidet veldig godt hele veien. Vi jobber bra sammen og utfyller hverandre. I dag er vi begge småbarnsmødre og da er det viktig at vi kan fordele arbeidsoppgavene oss imellom. Vi har planer om å utvide nettbutikken når tiden strekker til. Men vi ser også at i vår bransje så ønsker mange den tryggheten det gir å komme hit til butikken og prate med fagfolk. Kundene titter gjerne litt på nettet først, men selve kjøpet ønsker de å gjøre i en fysisk butikk. Vi trives veldig godt her på Sagene og har planer om å bli her. Nå har dessuten noen ildsjeler fått i gang et samarbeide mellom butikkene og arrangerer markedsdager hver vår og høst som vi synes er utrolig moro, avslutter Beate og Camilla og ønsker alle hjertelig velkommen til GullMester!

FAKTA: GullMester

• En liten gullsmed med stor bredde. På deres verksted utfører de det meste for de fleste
• Adresse: Maridalsveien 152, 0461 Oslo
• Telefon: 22 71 51 21
• E-post: post@gullmester.no
• Webside: www.gullmester.no
• Facebook: GullMester
• Instagram: www.instagram.com/gullmester

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & GullMester