Hjem » Oslo »  Hør på dette, da!

Hør på dette, da!

Det er snart et år siden HØR åpnet på Byporten Shopping i Oslo. Visjonen var å skape et sted for alt knyttet til lyd og hørsel – et lavterskeltilbud for de med hørselsproblemer. Og et år senere kan Harald Næs glede seg over et begivenhetsrikt første år.

Hvis du har svakt syn kan du gå til optikeren og skaffe briller. En lettvint affære, egentlig. Men hva gjør du om hørselen blir svekket? Tidligere gikk du til fastlegen, ble videresendt til det ene kliniske venterommet etter det andre, og etter noen måneders ventetid ville du forhåpentligvis ende opp med et brukbart høreapparat. Det var denne problematikken Harald Næs, gründer av HØR, ble offer for. Han var lei av hvite venterom og følelsen av å være pasient, og bestemte seg rett og slett for å gjøre noe med det. Han ville skape et tilbud der pasient ble kunde og pusse ut tabuet rundt redusert hørsel. Og konseptet fyller et år i høst.

Et sterkt team

Året har gått fort, men Harald Næs, gründer av HØR, har sammen med medgründer Robert Jager, allerede klart å utvide både sortiment og mannskap. Tre dyktige audiografer og flinke musikere utgjør det solide teamet på HØR. 
– Vi legger stor vekt på kundereisen: Tilgjengelighet, kort ventetid, høy kvalitet og høy faglig kompetanse, forteller Heidi Sabatier-Olne, fagansvarlig audiograf i butikken. 
Det nyeste tilskuddet er Frøydis Arntzen Dale, som har ansvar for alt knyttet til forebyggende produkter som tar vare på din hørsel, samt gode lydprodukter. Med bakgrunn fra musikkbransjen og utdanning innen live elektronikk stiller hun sterkt med både kompetanse og lidenskap for lyd. 
– Vi ønsker å tilby nisjeprodukter man ikke finner i vanlige kjedebutikker. Kombinasjonen mellom god og trygg lyd er en av de viktigste fokuspunktene for sortimentet, forteller Frøydis.

Hell i uhell

Konsekvensene av nedsatt hørsel har Harald selv kjent å kroppen, og det er en av grunnene til at han startet konseptet HØR. Det var tabu å være «ung» og samtidig ha dårlig hørsel. Harald savnet et lav-terskel-tilbud. Hvorfor var det så mye mer omstendig å ha nedsatt hørsel enn nedsatt syn? 
– Jeg skulle hoppe ned i vannet, og da jeg traff vannkanten skjedde det noe med trykket. Resultatet er at all lyd blir betydelig lavere, forteller han. 
Stresset skaden påførte gjorde at Harald ikke lenger klarte å konsentrere seg. Det endte med at han mistet jobben. Men ingenting er så vondt at det ikke er godt for noe. Det han opplevde har resultert i HØR: Et moderne tilbud for alt som har med lyd og hørsel å gjøre. En kundereise som er unik både i Norge og globalt.
– Da jeg søkte hjelp følte jeg ikke at jeg kom gjennom noe sted. I det offentlige er køene lange, opptil 48 uker. For meg tok det et og et halvt år, fortsetter han.

Fra pasient til kunde

Harald forteller om konseptets tre hovedkategorier: «Hør bedre», høreapparater og tinnitusprodukter, «Ta vare på hørselen», forebyggende produkter, som til konserter og festivaler til voksne og barn, og «Nyt din hørsel», spesialprodukter innen lydteknologi. 
– Mitt største savn da jeg søkte hjelp for skaden var at jeg ikke følte meg som en kunde, men som en pasient med dårlige vilkår. Nå har vi rett og slett skapt en kundereise innenfor hørsel, sier Harald. 
I butikken på Byporten tilbyr de blant annet veiledning innen forebygging og profesjonell hørselstest. De tilbyr også rådgivning av dyktige audiografer, utprøving og salg av de beste høreapparater i verden. Alt via tilgjengelig timebestilling i butikk og på HØR.no – eller via drop-in ved kapasitet. Men hånd i hånd med hørsel går også lyd, og derfor selger de også det nyeste innenfor god lyd.

Alt om hørsel

– Det er jo ikke slik at hvis man har fått tinnitus er det ikke hjelp å få. De legene som sier det burde gå tilbake til skolebenken, forteller Heidi. 
Det viktigste redskapet knyttet til tinnitusproblematikk er høreapparat med lydgenerator. HØR utvikler i disse dager screening og veiledning, samt TRT (Tinnitus Retreatment Training), som er en spesifikk tilnærming for å trene hjernen til å ikke oppleve tinnitus som et problem. Behandlingen foregår foreløpig i de to behandlingsrommene i butikken, og er en del av det omfattende tilbudet. Hørselskader et er økende problem, også blant unge, og i det uendelig store fagfeltet er mye fortsatt uslått mark for Harald – enn så lenge. Men han ser positivt på mulighetene for å gi kundene et enda bredere og bedre tilbud fremover.

FAKTA: Hør på Byporten

Adresse: Byporten plan 1, Jernbanetorget 6, 0154 Oslo
Telefon: 23 89 87 15
E-post: kontakt@@hearit.as
Webside: www.hør.no
Facebook: @hoer.no
Instagram: @hoer.no
Åpningstider 10:00-21:00

Tekst & foto: Pauline Östgård

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK