Hjem » Oslo »  Grønnere, renere & grovere

Grønnere, renere & grovere

En dagligvarebutikk med det lille ekstra. Stedet med ferdig, hjemmelaget julemat i tillegg til alt det andre du trenger. Det er ikke en dagdrøm: det er Meny på Røa senter.

Det er ingenting å legge skjul på: Meny på Røa vil være kundens førstevalg. Et ambisiøst mål på mange måter, men Jørgen Rønning og resten av gjengen på Meny Røa har oppskriften: Et bredt utvalg, den ferskeste ferskvare, kyndig personal og en klar målsetting: 
– Vi må være best på sesong. Det betyr blant annet lam og vilt om høsten, skrei om vinteren, grill om sommeren og tradisjonell julemat i juletiden. Og selvfølgelig skal alle råvarer være av beste kvalitet, forteller Jørgen Rønning, kjøpmann på Meny Røa. 
– Vi er glade i mat, og det tiltrekker matglade kunder. Vi ønsker rett og slett å spre matglede, smiler han.

Kjapp, fersk og hjemmelaget mat

Vi nærmer oss juletider med stormskritt, og Meny på Røa gjør seg klare for en travel og velsmakende høytid. 
– For oss er det viktig med både ren råvare og tilbehør. Det betyr at du skal finne både ribba, potetene, sausen og alt annet du skulle trenge til julemiddagen, her hos oss, forteller Jørgen. 
Han forteller at både fersk torsk, norsk og kanadisk hummer, lutefisk, ribbe og pinnekjøtt blir å finne i ferskvaredisken nærmere jul. 
– Det å være en ferskvarebutikk betyr at vi legger stolthet i å ha et bredt utvalg av fersk mat. Vi har en stor ferskvaredisk med sjømat og kjøtt, men også hjemmelagde middagsretter for kunden på farta, forteller Jørgen. 
Pastaretter, lasagne og kjøttkaker ligger klare, og kan varmes i butikk eller tas med hjem.

Det store utvalget

I snitt har en Meny-butikk 12.000 varelinjer, men Meny på Røa huser hele 16.000. Det betyr stort utvalg innen alt fra ferskvare som fisk og sjømat, til fri-for-varer – et allergivennlig alternativ. Vegetarmat blir også stadig mer populært. 
– Kundene blir mer og mer bevisste. Grønnere, renere og grovere, pleier vi å si. Og vi vil gjerne hjelpe folk med å ta sunnere valg.
Det å være et nærsenter betyr også å lære å kjenne kundegruppen. 
– Vi prøver å ligge et steg foran, og gjør så godt vi kan for å ha det kunden ønsker seg inne. Men dersom kunden ikke finner de den leter etter, gjør vi vårt beste for å bestille inn og skaffe varen, forteller han. 
Det brede utvalget fører til en bred kundegruppe. Et økende antall barnefamilier tar plass på Røa, og den eldre kundegruppen er tilstede i samme grad som tidligere. Med det i tankene forsøker Jørgen å tilrettelegge med enkle middagsløsninger som ukens middag, der alle produktene til to middagsretter ligger samlet og lett tilgjengelig. De tilbyr også take away og middagskonseptet Heat and Eat. Da er det bare å varme og nyte.

Kunnskap om mat

Når man skal være best på fersk mat er det viktig med omsorg. Jørgen forteller at Menys ansatte er matarbeidere, ikke butikkmedarbeidere, og at kunnskap om mat står høyt. Derfor er de ansatte bak ferskvaredisken utdannet innen faget. Slikt blir det kvalitetsmat av. 
– Bak disken har vi utdannede butikkslaktere som brenner for det de driver med. Vi har også sjømathandlere og en faglært konditor. Her får du med andre ord alt til hverdags og fest, smiler Jørgen. 
Selv mener Jørgen det ligger en viss trygghet i å ha faglærte bak disken. For ikke bare blir det god mat av det, men skulle du trenge ekspertise om tilbehør og tilberedning, skorter det ikke på god veiledning. 
– Uansett om du skal lage høytidsmiddag eller bare kose deg en lørdagskveld, er det bare å spørre om tips. Vi har dessuten en egen koseavdeling med desserter og sjokolade, smiler han. 
Selv er Jørgen enkel i matveien til hverdags, men favoritten i viltsesongen er elgstek med morenepoteter fra Vestfold, grønnsaker og en god viltsaus.

FAKTA: Meny Røa

• Ligger på Røa Senter i Vækerøv 205
• Telefon: 23296900
• Web: www.meny.no
• Facebook: www.facebook.com/meny
• Instagram: www.instagram.com/meny_matglede
• Åpningstider: Hverdager 09-21, lørdag 09-20 & søndag stengt.

Tekst: Pauline Östgård | Foto: Meny Røa
 

Følg IN magasinet på Facebook